Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminy, potřebuji zkušenosti, čekáme druhé dítě, až se narodí, prvnímu budou skoro 3roky…přemýšlíme nad koupí kolébky, jen si říkám, aby třeba v zápalu houpání starší, nepřevrhne celou kolíbku, je to vůbec možný, když je dřevěná bytelná??? Doporučujete mi kolébku? Dškuji za Vaše názory a zkušenosti ![]()
Asi bych měla z toho také strach bohužel zkušenost přímo nemám
Měla jsem mladšího v koši na kolečkách a taky jsem se bála, že ho starší převrátí. Ale bylo jí už skoro 5 a tak si dala říct.
My jsme kupovali kolebku pro prvni dite, takze druhe ji podedilo. Pro jistotu jsme ji meli porad zaaretovanou, aby se nehoupala a nikdy nebyl problem. Kolebka je nizka, takze starsi do kolebky hezky videl i bez nahybani. Kolebka je na chvili, do 3 az 4 mesicu, nez se zacne tocit.
Příspěvek upraven 14.01.15 v 14:56
Taky bych se bála. Mám děti od sebe 2 roky a 8 měsíců a starší převrátil košík u babičky. A to košík má 4 kola a nehoupe se. Jen se chtěl podívat, jestli ještě bráška spí… Naštěstí babička chvíli předtím malého vyndala na přebalení, tak se nic nestalo.
Doma máme košík bytelňák, tak k němu pro změnu pořád leze, aby se pomazlil… Ten se nepodařil převrátit ani mně, když jsem ho testovala.
Ale už se s ním dá celkem dobře domluvit.
Máme kolébku a nikdy se nepřevrátila. Máme ji taky zaaretovanou. http://www.detskezbozi.com/…ett-buk.html - takovou podobnou.
Jinak děti od sebe 22 měsíců a 27 měsíců.
My máme přesně tu kolébku, kterou sem dávala @Elisenika a tu by mohl převrátit hravě pokud by nebyla zaaretovaná.
Kolébku jsem měla, hodně jsem jí užila. Ale ne na houpání, byla stále zaaretovaná a starší jsme ani neukázali, že houpat vůbec jde. Z toho bych měla strach, byly jí teprve 2 roky a kousek. Měla jsem jí v obývacím pokoji na denní spánek a brala jsem si jí i do kuchyně atd. (byla na kolečkách). Původně jsem chtěla koš, ale kolébka mi přišla taková bytelnější a i větší.
Já z toho důvodu odmítla zapůjčení kolébky na mladšího syna od kamarádky, myslím, že by jí starší syn (tehdy 2,5R) v klidu převrátil, buď divokým houpáním, nebo kdyby se chtěl podívat na mimi. Nebyla teda nijak aretovatelná, taková stará (po té kamarádce), houpání bylo z nohou, ne ze závěsného zařízení, takže by stačilo synovi se pověsit na postranici… Jinak věřím, že je to fajn věc, kamarádka jí využila hodně, i díky tomu, že měla „líné“ dítě, které dlouho jen leželo, mně kluci dost brzo stáli (a už vleže na břiše by se jim tam nelíbilo, měla plné stěny).
Mám kolébku (táta ji vyrobil, když jsem se narodila) a malá v ní byla do cca 5 měsíců. je fakt, že když ji o ě roky starší sestra houpala, hlídala jsem je. ale nic se nepřevrhlo ![]()