Kolegyně si vymýšlí

Anonymní
22.10.23 10:14

kolegyně se vymýšlí

Ahoj, mám kolegyni, co si pořád vymýšlí. Ona není špatná, je celkem hodná i po pracovní stránce je to v pohodě. Ale ona má asi nějaký pocit nedostatečnosti, tak si pořád něco přibarvuje. Třeba byla letos na dovolené, ukazovala nám fotky, fotí ráda a ráda se pochlubí, nic proti. Pak řekla, že jede na jinou dovolenou a když přijela, tak jsem se jí ptali na fotky. Řekla, že nevyfotila ani jednu, takže nejspíš nikde nebyla. O svém dítěti prohlašuje pořád, jak je geniální, pořád vyhrává nějaké souteže a když se jí zeptám na podrobnosti, tak neví nebo to zamluví. Nebo si vymyslela že jejího muže po 14 dnech v nové práci na nějakém obyčejném místě chtějí povýšit na zástupce ředitele. Pak už o tom nikdy nemluvila, naopak se prokecla, že je pořád na svém místě. Takových věcí je víc. Nechci se jí vyptávat, nechci jí ani shazovat, konfrontovat, ale je mi to prostě nepříjemné. Asi chápu proč to dělá, máme v práci pár chlubílků, co pořád řeší kolik měli dovolených v zahraničí, mluví jen o penězích, chlubí se svými dětmi, ona asi trochu závidí, nemá co říct, tak si vymýšlí. Ale je to nepříjemné, nemám chuť se s ní ani bavit, ale sedí v jedné místnosti se mnou a nevyhnu se tomu. Už nevím, jak reagovat. Neříká to jen mně, ale i ostatním, ale ti s ní tak často nejsou a nic o ní neví, takže neví, že to není pravda. Prosím anonym, chodí sem kolegyně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1344
22.10.23 10:16
@Anonymní píše:
Ahoj, mám kolegyni, co si pořád vymýšlí. Ona není špatná, je celkem hodná i po pracovní stránce je to v pohodě. Ale ona má asi nějaký pocit nedostatečnosti, tak si pořád něco přibarvuje. Třeba byla letos na dovolené, ukazovala nám fotky, fotí ráda a ráda se pochlubí, nic proti. Pak řekla, že jede na jinou dovolenou a když přijela, tak jsem se jí ptali na fotky. Řekla, že nevyfotila ani jednu, takže nejspíš nikde nebyla. O svém dítěti prohlašuje pořád, jak je geniální, pořád vyhrává nějaké souteže a když se jí zeptám na podrobnosti, tak neví nebo to zamluví. Nebo si vymyslela že jejího muže po 14 dnech v nové práci na nějakém obyčejném místě chtějí povýšit na zástupce ředitele. Pak už o tom nikdy nemluvila, naopak se prokecla, že je pořád na svém místě. Takových věcí je víc. Nechci se jí vyptávat, nechci jí ani shazovat, konfrontovat, ale je mi to prostě nepříjemné. Asi chápu proč to dělá, máme v práci pár chlubílků, co pořád řeší kolik měli dovolených v zahraničí, mluví jen o penězích, chlubí se svými dětmi, ona asi trochu závidí, nemá co říct, tak si vymýšlí. Ale je to nepříjemné, nemám chuť se s ní ani bavit, ale sedí v jedné místnosti se mnou a nevyhnu se tomu. Už nevím, jak reagovat. Neříká to jen mně, ale i ostatním, ale ti s ní tak často nejsou a nic o ní neví, takže neví, že to není pravda. Prosím anonym, chodí sem kolegyně.

A po nás chceš co? Prostě na takovou povahu, nezměníš to. Smiř se s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
22.10.23 10:21
@Anonymní píše:

Nereaguj nebo ji to jen odkyvej a mysli si svoje. Asi chce být zajímavá, nechce zůstat oproti jinym pozadu, tak si vymýšlí nebo si něco upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.23 10:25

Jedním uchem tam a druhým ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
22.10.23 10:25

Měla jsem takového spolužáka a teď holčičku v práci (prvnacka). Všude byli, všechno ví, všechno umí, o všem ví, ve všem jsou nejlepší, se vším mají zkušenosti… a všem to vždy samozřejmě musí říct. U spolužáka to bylo tím, že doma to měl na nic, kompenzoval si tím to, že jeho život byl právě opak, nikde nebyl, s ničím neměl zkušenosti, nic neuměl, protože neměl příležitosti jako my ostatní. No tak o tom aspoň mluvil… u té holčičky v práci je to zas tím, že její maminka má nosanek nahoru. Rodina cestuje, má zážitky, holka má vybrané kroužky atp… mají prostě peníze na vše, co chtějí. A holka vyrůstá v tom, že je něco víc než ostatní. Silně mi to leze na nervy, princezna ale jednou narazi, až budou všichni starší, teď jsou to ještě mimina a žerou ji to. Vy už jste dospělí… když ji nechceš konfrontovat, tak ji prostě vyslechni a dal to neřeš. Nebo ji to opatrně sdel, nabídni možnost vypovidani se, společných zážitků, aby měla o cel vykládat po pravdě… to záleží na tom, jaký vztah spolu máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.23 10:27

Jeee, to znám. Buď ji zaženeš do kouta, usvedcis že lži, nebo jedním uchem tam druhým ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.10.23 10:27

Vůbec nevím jak bych takovou situaci řešila. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
22.10.23 10:28

Reaguj jen na to, o čem si myslíš, že je pravda. Ostatní nech plavat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42420
22.10.23 10:32

A tobě to nějak trhá žíly?? Poslouchej, usmivej se a myslí si svý. A pamatuj, že v každé práci je vždycky smradoch, baron Prášil, obecní bejk, co musí sklátit každou a protivnej bručoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
22.10.23 11:03

Tak může částečně mít psychiatrickou diagnozu, patologicke lharstvi, syndrom barona Prášila. Prostě za to nemůže a musí (potrebuje) ty lži vykládat a třeba nedělá schválně, jestli to ma jako diagnozu.
 https://www.idnes.cz/…ska-sex_jph1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
22.10.23 11:23

Já jsem upřímný člověk, mě by sra.lo, že mi hlavu zaje. bává kravinama, co nejsou pravda, takže bych ji to po čase asi narovinu řekla a pročistila vzduch..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
22.10.23 11:27

Znám podobného chytrolína, funguje jen nepouštět se do diskuse a pouštět jedním uchem tam a druhým ven. Neřeším, je mi to nějak tak fuk, je už takový.
Doma se pak tomu zasmějem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.10.23 11:40

Taky jsem měla takovou kolegyni s nejchytřejšími dětmi. Bylo to v době kdy jsem děti ještě neměla a nedokázala jsem posoudit jestli lže nebo ne. Nebo jestli jsou ty děti fakt tak geniální nebo je to normální.
Ke spokojenosti ji stačilo jen naslouchat a potvrdit ji to. Nic těžkého.
Teď už si myslím, že lhala, protože mi třeba tcrdila, že ji obě holky chodily v 9 měsících, jedly v roce i polévku, v roce zvládly nočník, uměly básničky. Ve 3 letech kreslily princezny s tělem, žádný hoavonožce. A jak šel čas dál, nakonec se obě dostaly na výběrovou ZŠ, kde se dělají příjmačky (do 1. Třídy) teď už vím, že to byl bullshit, protože nic takového neexistuje a rozhoduje adresa.
A co z toho měla za uspokojení opravdu nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
22.10.23 11:56

Tak podle mě to dělají lidi, co mají malé sebevědomí a tímto,,přibarvováním" si ho tak nějak zvedají aspoň ve svý hlavě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.10.23 12:23
@Dollorres píše:
Taky jsem měla takovou kolegyni s nejchytřejšími dětmi. Bylo to v době kdy jsem děti ještě neměla a nedokázala jsem posoudit jestli lže nebo ne. Nebo jestli jsou ty děti fakt tak geniální nebo je to normální.
Ke spokojenosti ji stačilo jen naslouchat a potvrdit ji to. Nic těžkého.
Teď už si myslím, že lhala, protože mi třeba tcrdila, že ji obě holky chodily v 9 měsících, jedly v roce i polévku, v roce zvládly nočník, uměly básničky. Ve 3 letech kreslily princezny s tělem, žádný hoavonožce. A jak šel čas dál, nakonec se obě dostaly na výběrovou ZŠ, kde se dělají příjmačky (do 1. Třídy) teď už vím, že to byl bullshit, protože nic takového neexistuje a rozhoduje adresa.
A co z toho měla za uspokojení opravdu nevím. :lol:

Třeba na PORG či některé další soukromé základní školy, kde je převis berou do první třídy na základě zkoušky či rozhovoru. Rodiče na to dítě připravují či jim platí přípravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat