Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já mám jeden takový zimní bundokabát, který nosím od podzimu do jara, pak jeden „kabát“, který jsem nosila dřív, teď si ho nechávám do divadla, pak jednu bundu na lyže a jednu šusťákovou. Jinak nosím dlouhý svetr.
Nesnáším nakupování a navíc kabáty jsou problém, obvykle nenarazím na nic, co by se mi na mně líbilo.
Mám
. Občas si jde do mojí šatny zalovit starší dcera. Mám ráda barvy. Hrášková a lososová je u dcery. Takže měla jsem. Jinak vyloženě zimní mám jednu. Ale nenosím ji. Měla jsem ji 1-2×. Bylo mi v ní horko. Celou dobu jsem ji musela mít rozepnutou, ať neumřu. A tu holka nechce. Tak tahle bunda dělá jen okrasu šatny. Pak mám dvě přechodové bundy. Vínovou a černou. Nosím je ráda v zimě. Ale nemají kapuci. Tmavě modrou parku. Ta kapuci má. Ale ke všemu se nehodí. Pak různé riflové bundy, kabáty. Jeden jsem si koupila 20 let zpět v Next v Anglii.
A spíš mám ráda teď ty svetry, které se nosí. Pak mám takový podzimní neutrální šedý kabát po kolena. Pak jeden černý kratší. Ten nosím buď do divadla nebo na pohřby k černým šatům.
Musím si koupit na zimu přechodovou bundu, která bude mít kapuci. Chci veselejší barvu. A jednu trošku delší kabátovou bundu přechodovou potřebuji. Ať se hodí k šatům/sukním a kozačkám.
Vlněný kabát
Zimní nepromokavý kabát
Nosící softshellový kabát
Nepromokavou parku
Krátkou softshellku
@Ferda22 píše:
Dobrý den, kolik a jaké bundy máte?
Přijde mi, že mám bund a kabátů plno, ale občas si říkám, že nemám co na sebe, aby se to hodilo.Příspěvek upraven 19.10.23 v 09:03
Jednu na nyni a na zimu kabat a drivejsi zimni dve bundy.
Já mám:
koženkovou bundu
džínovou bundu, žlutý podzimní kabát, černý kabát,
parku na podzim
kratší bundu na podzim
2× zímní
lyžařskou bundu
větrovku do přírody
softshelku
No taky koukám hodně ![]()
Příspěvek upraven 19.10.23 v 09:48
Když nad tím přemýšlím. Tak těch svetrů mám opravdu víc, než mám bund. Protože to je každá barva a různá délka hezká. Hodí se to k šatům, sukním, tunikám. Což nosím nejvíc. Kolegyně taky jede na svetrech. V zimě na to dá dlouhou vestu.
Dve dzisky, jedna z nich je tezce na odchodu. Jeden softshellovej kabatek. Dve zimni bundy a asi 4 kabaty, kupuju je na Vintedu a vzhledem k tomu, ze nechodim do prace, tak aby na mne bylo pro vnejsi svet v zime co stridat, stridam ty kabaty
Jo a jeste takovej hegesackej khaki kabat, v tom chodim se psem ![]()
Jednu zimní
Kabát podzimní
Kabát jarní
2× softshell
Semiš
Džínovou
A poslední je taková lehčí nosím ji třeba na konci léta večer z baru
.
Třeba ale tmavý kabát nebo bundu na pohřeb fakt nemám
Dve sportovni nepromokavy bundy (jedna kratsi, druha dlouha), dlouhy a kratky zimni kabat, dva trenchcoaty (hnedy a navy), ponco (ktery jsem na sobe mela snad jen jednou..), jednu zimni bundu a jednu lyzarskou…pak x sak, nejaky cyklobundy…prijde mi, ze toho mam docela dost, ale stejne ted pokukuju po dalsich…achjo
Zimní kabát 3× vlněný hnědý, červený, černý
Zimní bunda 5×
Jarní -podzimni kožená bunda do pasu 6×
Softshellové bundy 5×
Softshellové kabáty 2×
Trenckoty 4×
Džínová bunda 1×
Bomber 1×
Stejně jsem určitě na něco zapomněla ![]()
Začínám chápat manželovo brblání
V jeho části skříně se krčí jeden kabát, jedna zimní a jedna podzimní bunda ![]()
Teda, koukám. Já mám:
1.softshellovou bundu,
2.džínovou bundu,
3.tenkou šusťakovou,
4.teplejší dlouhou vestu,
5.jeden zimní bundo-kabát, když mrzne
6. a jednu lyžařskou. Takže jen 6. Jo a jednu bundu k ohni, ale ta nevím, jestli jde ještě započítat.
Letos jsem si chtěla koupit vlněný kabát, ale žádný jsem zatím nesehnala.
Jo, kdyby se měly počítat svetry a mikiny, to by bylo větší číslo. ![]()
Zimní vlněný kabát, červený zimní kabátek, zimní bundu do města 2×, bundu na lyže, kabátek na podzim/jaro 2×, softshellka, tenká bunda složitelná do kapsy, lehká bunda na kolo, jedna koženková bundička
10 sportovnich bund ( zimni, letni outdoor, nepromokave, cyklo )
5 kabatu ( zimni vlnene, lehci podzim/jaro, do deste)
4 kozene ( zateplene zimni, lehci podzim/jaro)
10 cardiganu
Mám klasické saka, černé 2×, bílé, šedé k riflim, světla káva lněné, pak jedno delší jako kabátek.
Dva trenckoty, černý a růžový.
Dvě riflové bundy.
Jedná sportovní vetrovka.
Jedná klasika podzimní.
Zimní vesta.
Vlněný kabát
Delší zimní bunda
Zimní bunda když opravdu mrzne.
Pak tři přechodové bundy a tohle období, než začne mrznout.
Je toho hodně, ale velikost mám pořád stejnou, tak když je něco hezkýho a nadčasového koupím to.
Nejstarší bude to sako k riflim a dziska, ty už budou mít holky 20 let
Příspěvek upraven 19.10.23 v 09:29