Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Dala bych jim do koruny to samé, co oni nám loni.
Ani bych o tom nepřemýšlela ![]()
Úplně stejně bych dala. Lidi neocení, že od tebe dostanou víc a neváží si toho. Mám dost zkušeností z řad kamarádek i rodiny. A bl. bá už rozhodně být nehodlám.
Dala bych jim už minimálně za ty kecy to samé co oni vám.
Jinak bych to řešila individuálně. Třeba v případě, že tenkrát na mé svatbě byl tento pár ještě studující, nebo v nelehké finanční situaci tak bych o pár let později na jejich svatbě dala klidně více podle svých možností. Ale na v*čůránky mám zásadně stejný metr.
Dala bych, co oni vam, kdyz to vite. Nevim, co je to za lidi, ale z vlastní zkusenosti muzu rict, ze my jsme nezkoumali od koho jsme kolik dostali.
Ja beru jako standart 1500 na osobu, takze kdyz jsme byli loni na svatbe s manželem dali jsme do obálky 3tis.
Jak se zde píše, dala bych to, co jsem dostala od nich. Proč dávat víc? ![]()
Dala bych co oni. Leda kdyby třeba oni přišli ve dvou a já přišla i s dětmi, tak o ně tu částku navýším, ale jinak bych dala stejně.
Sami dali méně a teď si na vlastní svatbě diktují částku. Mě to přijde minimálně zvláštní, spíše drzé. Dala bych jim stejnou částku na osobu jako oni vám.
I pokud dali oni loni nejakou „směšnou“ castku (i kdyz vite, ze nemaji úplně nouzi), tak bych se nesnizovala k nejakym oplatkam.
Dala bych tolik, kolik uznam za vhodné. Treba se chytnou za nos a třeba ne.ale nedavala bych malo, jen abych si pak mohla doma rict, ze ted jsem jim to nandala.
Prijde mi to poněkud přízemní ![]()
No já bych se tak nesnížila a přihodila jim 500,– víc, abych byla prostě lepší 😁 😁
Jinak my teda byli loni na 2 svatbách.
Na jedné jsme byli pozvaní jen na večerní raut, to jsme dávali 1500,– na osobu.
Na té druhé to byla rodina a byli jsme pozvaní na celou svatbu, to jsme dali 2500,– na osobu.
Dala bych to same, pro ně to přece jako dar bylo ok. Blbce bych nikomu nedělala ![]()
Bratránkům jsem dal myslím 2 tisíce. Dal bych tolik, kolik dali loni oni.
Ahoj, spíš chci slyšet jen názor ostatních. Nebo teda řeknu svůj pohled na věc. Nejsem zastáncem toho, že hele neděláte svatbu kvůli toho, aby se vám vrátily peníze, ale přece abyste tam ty lidi měli. Jsem toho názoru, že ráda ty peníze do obálky dám, protože vím, že to něco stojí a protože jim chci udělat radost. Takže tak..ale dotaz spíš míří na případ, když vám někdo byl loni na svatbě a letos jdete těm dotyčným vy. Vrátíte jakoby tu stejnou částku, co vám dali loni oni? Berme v potaz, že jsou to podobné svatby, stojí podobné peníze a tak..ale co případ, kdy dotyční dají do obálky nějaké to minimum, ale potom posloucháte, že doufají, že dostanou velké dary a přijímají třeba 2.5tis na osobu.
zasmáli byste se tomu a prostě tam šoupli to, co loni oni vám, když mají ještě takové kecy a nebo byste si hleděli svého a ze zdvořilosti a tím, kolik peněz dáváte třeba normálně, byste tam těch 2 a půl prostě dali? Mám teď takové dilema, protože nás za 2 týdny taková svatba čeká.