Kolik toho vaše děti ujdou?

2230
4.9.12 16:41

kolik toho vaše děti ujdou?

S anšima holkama jsme od miminka hodně jezdili an výlety do českýho ráje, adršpachua tak. starší (4)ujde cca 6-7km a mladší (2) tak 4 uplně bez problemu s tim že po snídani vyrazíme, oběd dáme cestou a na ubytko se vracíme na večeři. jdem v klidu, holky zkoumaj kytičky, broučky, hážou kamínky do potoka atp. zajímalo by mě kolik toho ujdou vaše děti? v okolí výletníky nemáme takže nemám srovnání a docela by mě to zajímalo (z pouhé zvědavosti) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
4.9.12 16:45

Starší ušel lesním terénem (zpevněná cesta, kopce nahoru i dolu) 2km a přišlo mi, že je to na něj tak akorát.
U dvouletého dítěte bych na takové vzdálenosti měla spíš obavy o páteř, aby to na ni nebyla moc velká zátěž :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
4.9.12 16:46

Syn ve dvou letech dal i 8km, nyní zvládá těch 20 km, ale musí nás jít víc, aby se nenudil - je mu osm. Na druhou stranu někdy, když jdeme sami, tak kňučí už po čtyřech kilometrech, ale to spíš, že se nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.9.12 16:48

Dcera ve dvou letech by asi tolik neusla, ale taky nemela prilezitost, co zacala chodit, tak jsem tehotna a stale hodne jezdime v kocarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.9.12 16:51

Tak nikdy jsem to neměřila přesně, ale když porovnám s ostatními dětmi v okolí, tak ujde poměrně dost bez kňourání o bolení nožiček. Ale je fakt, že jsme ho učili odmalinka, jakmile začal jistěji chodit, nechávali jsme kočár doma a chodili za ruku. Bydlíme na vesnici, takže to šlo, chodili jsme na procházky i dvakrát denně a pomalu jsme trasu prodlužovali. Teď začíná být trošku vyčůranej, páč objevil, že u táty na ramenou se „cestuje“ mnohem pohodlněji :mrgreen: Ale spíš teď jezdíme na kole - to ujede plus minus 8-10km bez řečí (víceméně po rovině po cyklostezce)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
4.9.12 16:52

Dcera měla minulý týden dva roky. NAšlape toho hodně, ale většinou úplně jinam než já chci. A taky pak všude „brzdí“ když háže kamínky, obdivuje kytičku, chce vlézt do potoka…Takže chvíli jde a pak se nese v krosně nebo jede v kočáru.4 kilometry by ušla ale byl by to celodenní výlet a zastávka co 2 minuty.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.9.12 16:53

Až po příchodu domů z výletu jsem zjistila, že kluk ve 20 měsících ušel minimálně 6 km. Odmítal být v kočárku i nosítku a rozhodl se chodit po svých :) byl to teda celodenní výlet (7-19:30) a celkem to bylo asi 25 km :)
ale standardně bych řekla že zvládá kolem těch 3 km, občas ho poponesu.

• Citovat
  • Upravit
660
4.9.12 16:59

Chodime kazdy den od te doby co zacal chodit ted mu bude 26mes. a ujde tak 6km i s nakupem tak za hodku a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
4.9.12 17:00

Ahoj, letos máme 3roky, to nevím - to jsem těhotná ke konci těhu a nikam nejdeme na tůru, ale minulý rok - 2,25 roku sjme šli cestu tak 15km a syn určitě tu půlku ušel možná i víc - tak 7-9km. Ale nutili ho maliny, protože z ramen otce se nedali jíst, tak jsem šla před nima a trhala je a on doběhl, zdlábl a než je dojedl, tak táta šel kousek a trhal. A pak miluje mašinku a nechtěl, aby mu ujela a to byla vždy cílovka, takže to metelil, aby ji stihl - a raději po svých, protože táta by mohl zdržovat :-). Jinak začal chodit v roce a v roce a 2měsících dal i 2km. Byli jsme na horách s kočárkem a odmítal v něm sedět. Takže jsme kočárek měli jen místo baťohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
4.9.12 17:03

4 roky - max 12 km po rovince, standart tak 6-7km. Do kopce je lenošný, musí se hodně motivovat. Asi jako jeho tatínek v jeho věku… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
4.9.12 17:09

Tak teď v neděli náš 18 měsíční potomek uťapal po svých asi 4 kilometry. Docela jsme koukali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
4.9.12 17:11

@spiky01 kluk v té době 3 roky ušel 16km po svých, teď v létě ušel 25km :nevim: ale je od mala zvyklý chodit po horách no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
4.9.12 17:16

Ja tedy docela hledim..ty vzdalenosti nad 10 km :nevim:,je to pro tak male dite docela velka zatez a nic moc prospesneho pro rostouci klouby, pater..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
4.9.12 17:17

@Eemii osobně si myslím, že pokud má kvalitní obuv a je zvyklé, tak to problém není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
4.9.12 17:18
@Eemii píše:
Ja tedy docela hledim..ty vzdalenosti nad 10 km :nevim:,je to pro tak male dite docela velka zatez a nic moc prospesneho pro rostouci klouby, pater..

MYslím, že když je dítko zvyklé tak to pro něj není špatné. Kdyby ho bolely nožky nebo cokoli, tak by nechtěl jít. Jen já nemám nervy trčt všude 10 minut než se malá podívá na květinku, tak ji raději vrazím do krosny :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.