Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik vypijí vaše děti um denně?Mimču jsou 3 měsíce a vypije maximálně
450ml denně.Podle tabulky na sunaru je to málo.Starší děti byly déle kojené,ale tentokrát se mi po zánětu brzy přestalo dělat mléko.Připadá mi,že mu to stačí,tak nevím.
Hana a 3 lumpíci
Ahoj, připadá mi to taky docela málo, já používám Nutrilon, malé jsou 3,5 měsíce a vypije 5× denně 120-150 ml. Zkus se poradit s pediatrem.
Ahoj, nevím, jestli Ti pomůžu,
ale naše dětská doktorka mi řekla, že by miminko mělo vypít 150 ml UM na 1 kg své váhy, takže celkové množství by mělo odpovídat jeho váze - např. 450 ml 3 kg. Můj chlapeček ale taky nepil tabulkově, pomalu se rozpil. Ale určitě bych se poradila s vaší doktorkou, pokud máš nějaké pochybnosti. ![]()
Ahoj,
taky mi těch 450ml za den přijde málo.Můj chlapeček je o 5 týdnů nedonošený,nekojený a ze začátku taky nepil podle tabulky na UM,ale postupem času jsme tabulkové dávky srovnaly a nyní mu budou 4 měsíce a pijeme 5× denně 180ml.Přibývá ti mimi na váze dostatečně?
pa,pa Yasmin
Váha po narození 3.580
4.týden 4.070
6.týden 4.740
2.měsíc 5.050
na 3měsíční prohlídku jdeme zítra,takže uvidim.Ale podle váhy už ve 2měsících měl vypít 750ml,tak to jsme hodně pozadu.
Hana
Ahojky,
já krmim odstříkanym MM, ale Barča taky není tabulková, váží 6200 a vypije tak 800ml, je fakt že pijeme 7× denně po 100-120.
Nina
ahoj,
taky se mi zda, ze to je dost malo, ale ta vaha v 6-ti tydnech u vas je pekna. Tak uvidis, co ti rekne dr. na nasledujici prohlidce.
nas Vojtik je taky na um, v pondeli mel 7tydnu a vypije za 24hod celkem 800ml (Nutrilon). V 6-ti tydnech mel 5kg
A nemohlo by to byt tim, ze vasemu mimcu nechutna Sunar? Nebo tim, ze malo kaka?
Inka + Vojtik 7tydnu + 2dny
Od té doby co je jenom na sunaru,tak kaká opravdu špatně.Co se týká mlíka zkoušela jsem hamilon a ten nechtěl vůbec,tak už raději nic jiného nezkouším.
Hana
Hani,
ja byt tebou, tak vyzkousim Nutrilon. Je sice nejdrazsi, ale nam take napravil spatne kakani. Puvodne jsme byli na Bebe, ale po ni mel nas Vojtik zacpu a kdyz jsme presli na Nutrilon, tak je to uplne bezva. Chutna mu a kakani je v poradku. A prdiky se nam taky zlepsily!!
Inka