Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Stolař nám předložil cenový návrh na pergolu. Vychází to při rozměru 4×5m na 78 000,–Přijde nám to docela dost.Dalo by se něco ušetřit použitím levnějšího materiálu. Práce vychází kolem 25 000…Jak to vidíte? Jít do toho, nejít? Díky za přečtení a případné rady.
6×4 m pergola komůrkové polykarbonát 34 000,není zdobená, smrkové dřevo, střecha z komůrkového polykarbonátu, manžel ale natíral sám, za natření si inkasovali 4000 což mi přišlo moc.
Příspěvek upraven 26.05.18 v 22:21
Pro mě je to drahota, ale většinou je to o hodně dražší, než když si to dělá člověk sám. Nás vyjde ma 30000. Rozměry ti neřeknu, jsem blondýna, ale bude velká
Děláme si jí sami
@evale tímto dorazováním v podstatě nic nezjistíš, protože každý má tu pergolu dělanou jinak. vezmi přesné parametry vaší pergoly, jak jste to zadívali stávajícímu truhláři, a nech si udělat ještě další kalkulace. Ale jestli je v ceně i nějaké technické řešení, tak ta cena může odpovídat. Pokud vám dal váš stolař již nějaké nákresy atd, tak ty určitě dál neposílejte.
Zhruba stejný rozměr, ale nechceme dřevěnou ani polykarbonát. Lepší kovová+sklo cca 350 tis. Hledám levnější varianty, ale zas nechci papírovej hliník. Asi si nechám svařit jekly.
No ona je pergola a pergola. My máme jenom 6 dřevěných sloupku a střechu za 16000 a chodi se do ni ze tří stran, nebo nám byla nabídnuta za 70000, ale ta už měla že všech stran zábradlí a byl to v podstatě uzavřený altan z kterého moc není vidět ven. (Ale zase by se při grilovačce nevypadávalo do záhonů) ![]()