Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj☺ Beru Asentru 75mg ráno a Trittico 1/3 večer. Můžu si na večer ještě vzít Neurol? Popřípadě kolik? Dekuji
Ano, můžeš. Kolikátku máš 0,25 mg nebo 0,5? Vzala bych maximálně těch 0,25. Můžeš po něm být oblblá, kor v kombinaci s Tritticem. Bacha, způsobuje silnou závislost, takže výjimečně, pokud je úzkost silná, ano. Ale toto je první pomoc. Víc řeš se svým psychiatrem. Doufám, že jej máš psaný od psychiatra a ne od kamarádky nebo jinak.
@Ester13 Moc děkuju. Mám 0,25. Výjimečně jsem si ho dřív brala na spaní. Doktorka mi říkala,ze si ho klidně můžu vzit i k tomu Tritticu, ale mám z toho respekt a tak me zajímalo,jestli ma z touhle kombinaci někdo zkusenost.
Hele, pokud ho nezneužíváš, máš ho předepsaný, klidně si ho dej. Maximálně budeš ráno unavená. Nic horšího se nestane.
Dobrý den nemá někdo zkušenosti a kombinaci Omeprazolu a Lexaurinem? Díky za odpověď ![]()
@Janina 333 píše:
Dobrý den nemá někdo zkušenosti a kombinaci Omeprazolu a Lexaurinem? Díky za odpověď
Ten, kdo ti je předepsal, ti řekl co?
Protože Lexaurin mi předepsali na neurologii a to jsem ještě nebrala Omeprazol
@Janina 333 píše:
Protože Lexaurin mi předepsali na neurologii a to jsem ještě nebrala Omeprazol
Tak zitra zavolej na neurologii nebo tam kde ti predepsali omeprazol (gastro, chirurgie, obvodak?). Případně i v lékárně by to mohli vedet.
Tato kombinace léků se nevylučuje, běžně se to na odděleních v nemocnici podává souběžné. Omeprazol chrání sliznici zaludku a reguluje žaludeční šťávy
Julinka 18 aha takže bych to mohla brát teda jo? A asi ne souběžně ale nejdříve Omeprazol a pak ten Lexaurin asi po dvou hodinách až ne?
@Janina 333 Omeprazol se bere z pravidla ráno 30 minut před jídlem, cili na lacno. Lexaurin je na uklidnění, spaní…ten máte brát pravidelně??Nebo při potížích???Vemte Omeprazol, nasnidejte se a pak lexaurin, ale i kdyby jste si to vzala najednou vubec nic se nestane
Julinka 18 no říkali mi že ho mám brát ráno a večer, ale já se právě bojím protože jsou to hodně navikove prášky, tak jestli nepostačí jen třeba půlku ráno a půlku večer právě, ale jinak díky moc za radu