Končí mi rodičovská dovolená - co dál?

296
19.7.16 07:07

Končí mi RD co dál?

Ahoj holky, poradíte? Mám dva částečné úvazky, rodičovskou dovolenou mám u obou prací do tří let. Malá bude mít v březnu tři roky. Do školky ji ještě nevzali. Rodičovský příspěvek jsem si plánovala do doby druhého těhotenství, které jsem plánovala (narození druhého) do tohoto srpna, ale kvůli komplikacím se nedařilo. Tudíš jsem si vyčerpala peníze a už mi zbývá jen 9000, tyto peníze mám dostat na srpen.

1. otázka: Teď nevím jak dál,… musím od září na pracák, nebo i bez rodičovského příspěvku mám rodičovskou dovolenou a na pracák nemusím?

2. otázka: můžu poslední rodičovský příspěvek 9000 rozdělit po 1000 na 9 měsíců?

3. otázka: mám vzít poslední výplatu a jít pracovat na částečný úvazek alespoň do jedné práce? hlídání zajistím, lze to?

Děkuji za případné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
296
19.7.16 07:09

Nevím přesně jaké mám možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
19.7.16 07:11

Na pracak ne, na RD budete az do tech tri let. Penize rozdelit jde, do prace muzete take, neomezene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
19.7.16 07:15

Děkuji, do práce ale jiné, než mam hlášené dovolene? nebo do jedné klidně mohu nastoupit i dříve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21939
19.7.16 07:27
@illarossa píše:
Děkuji, do práce ale jiné, než mam hlášené dovolene? nebo do jedné klidně mohu nastoupit i dříve?

Pokud vas vezmou drive, tak klidne do jedne z puvodnich. Ale oni nemusi, kdyz jste nahlasila RD do 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.16 07:36

Ahojky, tak se jdu zeptat. Prosím o zachování anonymu(osobní informace).
Rodičák mi končí cca Květen-Duben 2017,rodičák mám na 2roky, manžel pracuje(momentál.94kč/hod+premie).Starší děti by byli ve školce, ale co to mladší? které by mělo cca 19měsícu? do školky u nás berou od 2,5roku. Díky

• Citovat
  • Upravit
20777
19.7.16 07:45

@illarossa Ja bych se pokusila co nejdriv penize rozpocitat do tri let (minimalni mesicni castka je 50Kc), ale nevim, jestli to jeste pujde, maji taky urcitou lhutu, ale nevim, jak velkou. Chtelo to resit krapitek driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
19.7.16 08:21
@Anonymní píše:
Rodičák mi končí cca Květen-Duben 2017,rodičák mám na 2roky, manžel pracuje(momentál.94kč/hod+premie).Starší děti by byli ve školce, ale co to mladší? které by mělo cca 19měsícu? do školky u nás berou od 2,5roku. Díky

Budes doma holt zadarmo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.7.16 08:25
@Anonymní píše:
Rodičák mi končí cca Květen-Duben 2017,rodičák mám na 2roky, manžel pracuje(momentál.94kč/hod+premie).Starší děti by byli ve školce, ale co to mladší? které by mělo cca 19měsícu? do školky u nás berou od 2,5roku. Díky

zaplatit hlídání :think: :think: nebo soukromou školku… na toto jste měli myslet v době, kdy jsi volila délku rodičáku - nebo to ještě změň, času máš zatím dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30406
19.7.16 08:28

@illarossa pokud máš možnost jít na částečný úvazek do práce a máš hlídání, tak bych šla. Vyřešíš finanční situaci a až ti RD skončí máš kde pokračovat. A může to být klidně jedna z prací, kde máš nahlášené RD, je to jen na domluvě jestli tě teď vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30406
19.7.16 08:31
@Anonymní píše:

Jak se ti povedlo mít rodičák do 19 měsíců? Vždyť to rozpočítání je min do dvou let. A jak píšou holky zaplatit hlídání nebo soukromou školku a jít do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.7.16 08:36
@Aspera píše:
Jak se ti povedlo mít rodičák do 19 měsíců? Vždyť to rozpočítání je min do dvou let. A jak píšou holky zaplatit hlídání nebo soukromou školku a jít do práce.

Kdyz nemas narok na materskou a hned od zacatku si das nejvyssi castku, tak to vychazi na neco malo pres 19 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.16 08:48

Ja myslela, ze urceni delky jde jen kdyz mas narok na materskou 8o. Ted sem trochu zmatena teda :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.7.16 08:54
@Aspera píše:
Jak se ti povedlo mít rodičák do 19 měsíců? Vždyť to rozpočítání je min do dvou let. A jak píšou holky zaplatit hlídání nebo soukromou školku a jít do práce.

není, pokud nemáš mateřskou, tak je to na rok a půl a část měsíce k tomu. Při dnešní max částce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66866
19.7.16 08:59

@martina.se @bittersweet.diana délku rodičáku lze volit přes příjem otce, takže to sedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat