Konec RD... Jak dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
12.5.24 05:29
@LuciiLucie píše: Více

Proto je lepší zůstat tam, kde máš smlouvu na neurčito. Požádej písemně o úpravu pracovní doby, případně i zkrácení úvazku a ať si trhne haxnou :nevim: Děti nemocné bývají.

Kdyby nevyhověl s úpravou pracovní doby, zkus mu slušně pohrozit, že se obrátíš na inspektorát práce nebo na soud. Jestli jsi fakt samoživitelka s dobou neurčitou, může to působit jako zaklínadlo.

U nás se už skoro všude v nepřetržitém provozu směňuje tak, aby se střídalo v 7 hodin, ne v 6. Navíc v nepřetržitém provozu máš kratší fond pracovní doby a spoustu volných dnů, pokud Ti zkrátí úvazek, bude jich ještě víc.

Zkus za sebe a svoje děti trochu bojovat. Nová práce nebo brigáda je nejistota po všech stránkách. A není moc šance, že najdeš jen ranní nebo bez víkendů. Navíc teď bude končit zkouškové studentům, vysokoškoláci budou mít do října volno. Koho si myslíš, že vezmou raději :mrgreen: Moje děti si teď taky hledaly brigádu na prázdniny a dostaly přednost před matkami.

Když to nepůjde, tak trvej na tom, ať se s Tebou rozloučí oni a s odstupným.
Dokud ženské s nižší kvalifikací nechají sebou zamezat, vedení firem si bude dělat, co chce.
Využij toho, že máš smlouvu na neurčito a nějaké postavení v práci. Bez boje neodcházej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.5.24 07:00

Na pojišťovnu se můžeš nahlásit jako osoba pečující o dítě a tím pořešit zdravotní, sociální může platit manžel. Děti v tom případě můžeš dát do školky jen na dopoledne.
Se zaměstnavatelem se můžeš zkusit domluvit, zda je ochoten upravit pracovní dobu, případně počkat déle, případně zkusit pořešit, zda manžel bude děti vyzvedávat/vodit do školky. Můžeš si zkusit najít zatím jinou práci na zkrácený úvazek a v místě bydliště, i když může být mimo obor a vrátit se, až děti odrostou. Může si úvazek zkrátit manžel a ty se vrátit na plný.
A pokud nejsou finance hlavní, tak také můžeš nějakou dobu zůstat v klidu doma, poskytovat zázemí nemocným dětem a realizovat se neziskově, studovat, věnovat se koníčkům a čekat, až bude situace lepší.
Vše jsou v pořádku varianty, zařiď se, jak to tobě a rodině vyhovuje (změnit to jde vždycky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35839
12.5.24 08:46

Blbost dávat výpověď. Jak psali ostatní, domluv se se zaměstnavatelem na úpravu pracovní doby, nebo ještě na nějakou dobu na neplacené volno a uvidíš jak se děti ve školce zabehnou. A bude se muset zapojit i otec děti, ten pracuje jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
12.5.24 09:21

Já se mám do práce vracet za rok. taky dělám 12h směny od 6 do 6…teda, před otěhotněním jsem dělala osmičky ranní a měla jsem je dělat už pořád, ale smlouvu na to nemám…(Občas jsem odsloužila nocni/ víkend) Abych nepřišla o příplatky za smennost…takže taky budu řešit úpravu pracovní doby a zkrácení úvazku…ještě navíc s tím že si třeba budu psát směny sama podle toho jak slouží chlap aby vždycky byl někdo kdo ráno odvede děti do školky…odpoledne by snad neměl být problém s jejich vyzvednutím…máme babičky, švagrové…ale uvidíme…každopádně výpověď a hledání nové práce beru až jako nejposlednější možnost…když mi dají výpověď sami ok, nějak se s tím poperu, ale myslím ze nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
12.5.24 12:35

@JancaS84 děkuji, zkusím tu variantu, neplacené volno, ptz je to fabrika, kde moc maminkám nevyhovi.. 🤷‍♀️. Nejsem jediná, kdo bude řešit pracovní změnu, ohledně hodin atd.. Hlavně je to cesta 3/4hoeiny do práce jen tam.. V týdnu budu volat paní na administrativu, kde má na starost tohle a domluvím se.. Moc vám děkuji 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
12.5.24 12:39

To neplacené volno (samozřejmě nejdřív budeme řešit, zda vyhoví na pracovní dobu..) pokud ne, varianta přijde to nepracdne volno.. Když bych ho zažádala, oni mi stále budou platit zdravotní? Můžu v tomhle dělat i třeba brigádu? Nějaké ty narazovky, co se kde objevi, jako výpomoc někde?.. Moc vám děkuji. Nerada bych udělala chybu, že dám výpověď a jít na pracák, tam se mi opravdu jít nechce… Možná bude lepší, abych si zajela osobně na osobní v práci a tam se rovnou domluvila, aby jsme si vyhověli vzájemně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
12.5.24 12:41

Hlavně tu žádost o úpravu prac. doby pak podej písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
12.5.24 12:42
@LuciiLucie píše: Více

A ty deti nemají otce? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
12.5.24 13:37

@Amalthea děkuji, ale myslím si, že mi nevyhovi v ničem.. Známá také podala výpověď, ptz ji neumoznili změnu pracovní doby a ani neplacené volno ji neposkytli.. Takže dala výpověď a hledala si jinou práci.. Tak uvidíme jak dopadnou já..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat