Konec RD... Jak dál?

411
11.5.24 20:03

Konec RD.. Jak dál?

Chci se zeptst, jsem zaměstnaná.. Mám dvě děti, jedno dítě už skoro rok chodí do školky, teď od září bude chodit další.. Na konci září mu budou tři roky.. Rodičovský příspěvek bych měla mít do konce roku (udělala jsem to kvůli nemoci u dětí, zaměstnání..) u zaměstnavatele bych měla mít zadané do tří let dítěte.. (chci podat výpověď, měla jsem dřív práci na směny atd.)a proto se chci zeptst, jak to dneska je.. Když podám výpověď.. RP by mi měl chodit do toho konce roku.. Pak buď se přihlásit na pracák.. Někde jsem četla, že když nemám hlídání na děti, tak mi pracák bude platit zdravotní a sociální? Ale dítě musí chodit do školky alespoň na 4hodiny..?Po práci se ptát budu, ale nebude to nejspíš hned a tak bych ze začátku měla jen práci či brigádu cca na ty čtyři hodiny.. Dcera hodně trpí na nemoce, nebyl Snsd měsíc, kdy odhodila celý.. A obávám se, že se to bude opakovat.. Jak to dnes na pracáku chodí? Přihlásit, brigáda? (pokud něco najdu - bydlíme na vesnici a tak to tady úplně jednoduché nebude něco najít 😖.. Moc vám děkuji za Vaše zkušenosti.. Kdo to takhle podobne řeší, řešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65205
11.5.24 20:13

Sociální ti nikdo platit nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.5.24 20:34

Jak nemám hlídání?
Dítě bude od září navštěvovat školku, hlídání máš.
Sociální Ti UP platit nebude.

• Citovat
  • Upravit
2447
11.5.24 20:44

Sociální ať ti platí otec dětí, když ty kvůli jejich hlídání budeš mít důchod na nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8497
11.5.24 20:53

A co práce na HO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.5.24 20:55

Sociální ti nikdo neplatí. Buď se můžeš hlasit jako osoba pečující na zdravotní pojišťovnu, pak mas hrazené pojištění, šle románskou jinak zadarmo a dítě muze navštěvovat školku jen omezeně a nebo se normálně hlas na pracak, opět mas kryté zdravotní, ale budeš si proste hledat práci. :nevim: U brigády pak záleží kolik by sis vydělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5706
11.5.24 21:10

Tohle fakt nechápu. Školku máš, práci máš, ale makat se ti evidentně nechce. Takže radši dáš výpověď a novou práci si asi nenajdeš, když je to u vás těžký. :roll: A ještě chceš, aby za tebe platil stát (rozuměj pracující lidi). No ty jsi fakt dáreček. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.5.24 21:28

Co dělá otec dětí, že nemůžeš směňovat? Nemůže se vystřídat? Nebo to aspoň vyzkoušet?
Mně taky přijde, že si pod sebou podřezáváš větev. Práci máš, školku máš.

Na UP se k Tobě budou chovat jako k uchazeči o zaměstnání se všemi povinnostmi. Absolvuješ vstupní školení a budeš muset pravidelně dokazovat, že aktivně hledáš zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
11.5.24 21:30

Jak dál? tak jako každý jiný - dítě do školky, ty do práce. Problem solved. Co tam máš dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
11.5.24 23:18
@LuciiLucie píše: Více

Takhle to dneska není, že řekneš na pracáku, nemám hlídání tak prosím plaťte za mě zdrav. soc :zed: přihlaš se na pracák a nebudeš stíhat jak tě zapřahnou..já bych tam tedy nešla ve tvé situaci je lepší prostě chodit do práce, alenje otázka do jaký tim myslim pracovní dobu tak abys to stíhala vyzvednout děti, předpokládám, že jsi samozivitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.5.24 23:34

@eileithia děkuji. Práci si samozřejmě hledat budu, ale školka je od 6:30 a nemůžu jít do práce, kde začíná směna od 6hod..budu ráda, jestli něco najdu, kde mohu prijit a pracovat od 7hodin..myslela jsem to tak, než si něco najdu, samozřejmě že nechci být doma, přeci jen potřebuji taky peníze na to, aby jsme měli za co jíst, bydlet atd. Ještě nevím, zda nás ve školce vezmou, sice nám bylo oznámeno, že může jít až nám budou tři roky, dřív nás nevezmou, takže budu to září hledat a zjišťovat informace, kde bych mohla nastoupit, alespoň na brigádu.. Než si najdu něco normálního.. Já to myslela tak, že když vlastně dítě půjde do školky, já bohužel bez práce, tak se na pracáku nahlásit musím.. I když chci-nechci, musím.. Nevím, kolik dnes stojí sz.. Ale když budu chvíli bez práce, tak stejně se nahlásit musím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.5.24 23:37

@kocourGarfield ano, hlídání mám.. Ale jak jsem psala, dcera hodně trpí na nemoci.. Obávám se, že se to bude opakovat.. A nevím, jak se bude zaměstnavateli líbit, když skoro co 14 dní budu s dítětem doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.5.24 23:42

@Lil Kitkatt je to práce na 12tky..kde musím být v šest na místě.. Školka je od půl sedmé.. Neměla bych jak.. Pak noční.. 12tky.. Přeci nemůžu nechat děti stát před skolkou už v půl šesté a čekejte, až se otevře školka.. Konec mám v šest večer.. Školka v 16:30se zavírá.. To prostě nejde.. Jen jsem se chtěla zeptst, jak to dnes s pracákem je.. Samozřejmě bych ráda práci, která bude vyhovovat a hlavně vycházet ze skolkou, ale jak jsem psala už, nevím jak by se to líbilo zaměstnavateli, že bych co 14 dní byla s dítětem doma.. A teď, když jeden zdravej a lehne druhý.. Tak to máte třeba měsíc, než jsou zase zdravé na to, aby mohli jít do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.5.24 23:43

@izabe hledám, ale většinou to jsou nějaké podvody.. Či nabídky kosmetiky.. Nebo máte něco, co bych mohla? Nebráním se, ba naopak… 😇 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.5.24 00:31

Já bych tedy nastoupila do stávající práce. Jako matka malých dětí máš nárok požádat o zkrácený úvazek i úpravu pracovní doby.
Jako zaměstnanec se smlouvou na neurčito jsi chráněná a máš daleko více jistot.
Když nastoupíš do nové práce, tak tam máš zkušebku, smlouva se obvykle dává první rok na určito. Když zmiňuješ ty nemoci a pravděpodobnost OČR, tak by se ti opravdu nemuselo vyplatit nastupovat do nové práce.
Nehledě na fakt, že tě prostě nemusí vzít, když na ně nastoupíš s požadavky na pracovní dobu a zkrácený úvazek. Zatímco u svého stávajícího zaměstnavatele máš šanci, že ti vyjdou vstříc. Ta ochrana zaměstnance se smlouvou na neurčito je až absurdní, ale velmi ti nahrává.
Cituji:” Dle ust. § 241 odst. 2 zákoníku práce platí, že požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let o kratší pracovní dobu nebo jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je zaměstnavatel povinen vyhovět žádosti, nebrání-li tomu vážné provozní důvody”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat