Kontrola účtu – superdávka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No to je tak nějak podstata toho že musíš doložit příjmy a výdaje. Jak sis myslela že se to dokládalo doteď? Na dobré slovo? Ne, pomocí výplatnic, výpisů z účtů apod.
Teď se k tomu jenom přidá ten účet jestli tam nemáš tu vysokou rezervu, kterou pak nesplňuješ požadavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše: Více
Na přídavky na děti se dokládal pouze příjem, žádné lustrování, klidně bych mohla mít na účtu několik miliónů, proto se to taky mění ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Meli by poskytnout jen ten zůstatek účtu, ale třeba hypotéku taky musíš přece doložit kolik platíš
vždyť se dokládají i komplet náklady na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a oč jde, když žádáš o dávky, tak přehled o financích je nutnost. Pokud se to děje, tak je to jen dobře, pokud je to zase jen něco polovičatě, tak to dobře neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechno a všechno zpřístupní. Je to ale jednodušší a normální, fyzicky se nemusí dokládat nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A myslíš, že jsi jediná kdo má výdaje typu hypotéka, školka apod.? Nebo je to něco tajného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když žádá někdo stát o dávku, musí počítat s tím, že ztratí část finančního soukromí a prostě některé věci doloží, ano, klidně i výpis z účtu..
Já nikdy žádné dávky nepobírala, takže se mi v účtu nikdo nehrabal
doporučuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo se ti v účtech hrabat nebude. Jen uvedeš, kolik platíš za bydlení, jestli máš auto a nějakou nemovitost + úspory (jsou tam myslim tři kolonky). Žádné výpisy z účtu nejsou potřeba.
- Citovat
- Upravit
Ale můžou kontrolovat zůstatky na účtech, aby žadatel o superdávku neměl víc než stanovený limit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní 58260063 [/citace@Kriss Tina píše: VíceHypotéka se asi nedokládá. V té jejich kalkulačce není. Nejde mi o zůstatek na účtu ale že mají přístup ke všemu asi.
- Citovat
- Upravit
jako že napíše, že nic nemá, na účtu nulu a pohoda jazz, obratem přijde na účet tučná superdávka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Jak to myslíš? Když bych žádala ale nežádám tak přece napíšu pravdu. Výplatu taky musíš doložit.
- Citovat
- Upravit
@stinga píše: Více
To mi úplně připomíná historky od známé z rodiny, která řeší exekuce. Každý druhý ji do telefonu brečí, že nemají na účtě peníze, že nemají na úhradu ničeho, ona se pak podívá na jejich č. ú. a nestačí se divit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no růžička tu píše, že žádné účty nikdo kontrolovat nebude, že jen uvedeš, že nemáš auto a máš nulu na účtě a pohoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte někdo zkušenost jak to je? Žádné dávky neberu tak zatím nemám zkušenost. Četla jsem že když bych požádala o přídavky na děti v té superdávce tak musím dát souhlas s kontrolou účtu. To jako že každé úřednici moje banka sdělí kolik mám zůstatek.
To je v pořádku ale uvidí i kolik splácím hypotéku, školku a další prostě všechno?
Je tu někdo z banky kdo ví přesně jak to je?