Konvička do nosu, může se používat každý den?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
411
21.6.24 07:36

Konvička do nosu, používat

Nevíte někdo, zda se může používat každý den konvička do nosu? Dcera 4,5let tři stále zadní rýmou a kašel.. dost nám ta konvička pomáhá, ale používáme ji už nějakou dobu a tak by mě zajímalo, jak dlouho se může používat..? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4957
21.6.24 07:38

Nemá se používat preventivně, ale myslím, že při rýmě se dlouhodobě používat smí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
21.6.24 07:45

Malinko out, dezinfikuješ ji pravidelně? Četla jsem o případu, kdy si konvičkou někdo přivodil nepříjemnou smrt. Protože se mu tam rozmnožily mozek žroucí améby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.24 08:47

Syn ji používá pravidelně každý den již dva roky - má zvětšenou nosní i krční mandli. Byl pořád zahleněný a nemocný. Tohle nás zachránilo před trháním mandlí. Na internetových stránkách se můžeš dočíst, že jedou za čas se konvička vyvaří a nebo hodí do myčky.
O smrti z konvičky jsem teda neslyšela - to tam musel dávat asi nějakou infikovanou vodu :nevim: kdo ví, jak to bylo, nechce se mi tomu věřit.
Naopak preventivně se doporučuje, jako nosní hygiena, máme schváleno i od dětského lékaře i od ORL doktorky. Navíc jeho nemocnost opravdu klesla na minimum - tento školní rok byl nemocný jenom 1× a to pouze menší viroza.

• Citovat
  • Upravit
611
21.6.24 09:06

Nám říkala dětská doktorka, že u alergiků používat k proplachování normálně pravidelně, když třeba něco kvete, co mu vadí. Žádný omezení neuváděla, proplachovali jsme normálně slanou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
21.6.24 09:07
@Modesta píše: Více

já jsem četla, jak někdo umřel, když snědl konzervu, že po ní běhaly krysy :nevim:
na internetu se toho dočteme, ale tak určitě bych konvičku jednou za čas vydesinfikovala nebo vyvařila, jestli to konvička přežije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30708
21.6.24 09:10

Pouzivam vzdy, kdyz ma dcera ucpany nos nebo se ji rozjizdi ryma. Nepouzivam preventivne, pri problemech myslim, ze s dlouhodobym uzivanim zadne komplikace nehrozi. Vysledky jsou dobre, nerozjede se ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3401
21.6.24 09:13

Máme Rhino Horn, přímo v návodu se psalo, že konvička přežije vyvaření v hrnci s vodou. Může se používat každodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
21.6.24 10:16

Ty améby byly hlavně z nepřevařené vody, ne z nevydezinfikované konvičky. Amébu můžeš teoreticky chytnout i při koupání někde v přírodě, ale v ČR to je rarita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
21.6.24 10:19

Ty mozek žroucí améby jsou myslím někde na Floridě v USA a tam si přivádí spousta lidí úplně zbytečnou smrt svojí vlastní blbostí na denní bázi :)

V naší kohoutkové vodě nikde tyhle améby žít nebudou. Každopádně jednou za čas je rozhodně dobré konvičku vyvařit a nebo sterilizovat parou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
21.6.24 11:00

Používám pravidelně já i děti, jsme alergici a máme to doporučené z alergologie i jako prevenci onemocnění. Bez ní si to u dětí už nedovedu přestavit. Díky alergii mají kolikrát úplně zabetonovaný nos a ta konvička pomůže fakt hodně. Já do ní občas stříknu dezinfekci na ruce a nechám vyprchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11096
21.6.24 11:05

Myslím, že v té konvicce se nic extra množit nemůže, dává se do ní slaná voda a ta jen vytéká ven. Po použití konvičku vyliju a vyplachnu. Nevím co by se v ní mělo množit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
21.6.24 11:15

Všem děkuji, ano.. Konvicku pravidelně umyvam a vyvarim.. Ale na to jsem se neptala.. Jde mi hlavně o to, že dcera chodí rok do školky a nebyl měsíc, kdy byla zdravá a hlavně bez té rýmy.. Proto už nějakou dobu konvicku používáme a jsem s ní spokojená a jde mi o to, zda jde používat pořád.. A nebo se má dělat nějaká pauza.. Např.. 14dni každý den a třeba 4dny volno.. Aby se na to nosik nezvykl.. Chápete mě 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
21.6.24 13:02

@LuciiLucie Já ji používám jenom při nemoci a nebo v době kdy nejvíc řádí (podzim, jaro.)
Na alergologii mi doporučila inhalovat - tak jsem dostala inhalátor a inhaluju vincentku a musím říct, že mi to dost pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí