Kopřivka u 3,5 letého

147
1.5.23 19:21

Kopřivka u 3,5 letého

Ahoj, chtěla bych se poradit. Syn minulý týden měl střevní virozu s horečkami. Průjem má i teď, ale mnohem méně častý než to bylo. Co mě ale trápí je, že se u něho objevila kopřivka. Vypadá to jako stipanec od komára, uvnitr bile, ruzně velké a svědí ho to. Po Fenistil kapkach mizi. Ale netusim pricinu. Nic noveho k jidlu nemel, leky nebere, denne luxuju a vytiram. Po te viroze je celkove podrazdeny. Mohla tu koprivku spustit viroza? I kdyz se vzteka kvuli kazde blbosti, tak se zacne skrabat a vylezou mu ty puchyrky:( Urcite hned zitra zavolam na alergologii, ale mam o syna strach, aby to nebylo neco vaznyho. Dnes se mu to objevilo uz podruhe…Nechci do neho porad cpat Fenistil, ale jeho to svedeni hrozne rozciluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14611
1.5.23 21:05

Tak koprivka když se spustí, tak po tele migruje, objevuje se na různých místech a zase mizí a trva par dni :nevim: jestli to muže byt po viróze tezko říci, ale na něco to reakce je. Muj nejstarší to taky občas měl, dela se mu třeba když sní hodně citrusů. Když jich sní min, není mu nic, když sní víc, začne se osypavat. To ale taky neměl vždy. Někdy ani neodhalis, z čeho to je, to až časem, až se to objeví víckrát, ti to secvakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
1.5.23 21:12

@Semtex Hmm, přemýšlim, jestli to nebude i banánem. Teď jak má střevní virozu, tak jí banánů víc než běžně..Jinak me nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
1.5.23 21:21

@Blueangel111 muj když to posledně měl u virozy, respektive tedy spíše na konci virozy, takže asi jako vy, tak jsem mu dávala nějaké sirupy, a napadlo mě tehdy, zda to třeba nemá z té jejich kombinace, ze mu to nesedlo. Samozrejne ty citrusy taky měl, tak možná to bylo vše se vším🙈 Ale píšeš, ze léky nemáte, takze tím to asi nebude :lol: banan nevím, ještě jsem neslyšela, ze by na nej mohla byt alergie? Ale tak alergie vlastně muže byt na cokoliv. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
1.5.23 21:37

@Semtex Zkusim omezit ty banany, ted uz nedostava ani nic na horecku jako Nurofen nebo Panadol, zadne leky..veci mu peru v pracim prasku Lovela pro mimina, zadna avivaz. Ta viroza mu zacala minulou nedeli, takze tyden a 1 den. A uz to vypadalo, ze to mame za sebou a ted tohle..Je fakt, ze takhle hnusnou virozu jeste nemel (zvraceni, horecky, prujem). 3× jsme byli na pohotovosti v nemocnici, protoze nase pediatra vecne neni v ordinaci a odkazuje na pohotovost. Nezjistili mu ze stolice nic, z krvi taky nic..proste strevni virorza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
1.5.23 21:48

U virových infekcí dochází často k výsevům nespecifických vyrážek (exantémů) včetně kopřivky. Výsev může spustit pontenciální alergen nebo kombinace potenciálních alergenů, pokud bychom předpokládali potravinový spouštěč, tak výsev kopřivky se může objevovat ve vlnách i týden. Podáváním antihistaminik se nic nezkazí, jsou to bezpečné léky. Je sledován na alergologii? Nebo proč tam chcete volat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
1.5.23 21:56

@Doctus Není zatím sledován na alergologii. Myslela jsem, ze by mu treba udelali nejake testy na co alergicky je. Ja alergik jsem, takze by to mohl mit po mne. Po podani Fenistil kapek to uplne zmizne do hodiny. Nikdy predtim to nemel, takze si to spojuji prave a tou probihajici virozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
1.5.23 22:47

@Blueangel111
Hledání původu kopřivky je práce pro detektiva. Tentokrát půjde zřejmě o tzv. parainfekční kopřivku. Pokud by se výsev opakoval mimo dobu infektu, nějaké testování by se asi slušelo, zatím bych to neviděl jako nezbytně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí