Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat - mám psa, který je ještě janek nevycválaný a tahá na vodítku. Cestou zpátky domů už ne, to je vyběhaný, ale cestou na "jeho " louku táhne. Dokonce i nervozitou poskakuje. Koupila jsem mu košík-není to vyloženě halti ohlávka, ale jen takový pásek před tlamu a dole pod bradou je kroužek - prý na upnutí psa, právě když tahá tak aby nemohl. Jenže mám strach mu ho nasadit, protože hned vystřelí jak raketa, tak aby mu to neublížilo? Např. zlomit vaz? To je strašné, ale má s tímto košíkem někdo zkušenost?
Nevím jak jej velký pes, al emožná takhle: chytneš psa mezi své nohy a stiskneš ho. Nasadíš ohlávku, připneš vodítko a uvidíš jaká bude reakce. Pokud bude jakž takž klidný tak hned se vydat na cestu. Bude určitě trošku šaškovat, ale pokud ho usměrníš, tak by si ublížit neměl.
Díky. Pes je velký. A to myslíš to vodítko do tvaru U? ( prodloužené ) jako že jednu karabinu na klasický obojek a druhou na ten kroužek? Jen na tom košíku se asi vést nedá.
Nám pomáhalo zkrátit vodítko na minimum. Neměla nic na tlamě a vodítko na minimum.