Kosmetika bez jedů
- Otevřená skupina
Záleží nám na tom, jakými věcmi se obklopujeme a zda jsou zdravotně nezávadné a na tom, aby děti už od mala nebyly zbytečně vystaveny nebezpečným látkám. Podělme se o naše zkušenosti a tipy.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Baba
Kde jsi to zjistila s tou Weledou? ![]()
Nevím, jestli to správně chápu, ale není to jako kdybys nekupovala vůbec nic německého, protože Němci povraždili tolik lidí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka píše:
@Baba
Kde jsi to zjistila s tou Weledou?
Nevím, jestli to správně chápu, ale není to jako kdybys nekupovala vůbec nic německého, protože Němci povraždili tolik lidí?
To ani ne
Me nevadi, ze je to z Nemecka. Vadi mi, ze vedeli o tech zverstvech a stejne tu pracovni silu vyuzivali ![]()
Podobne veci teda nezjistuju o vsech firmach, bych se zblaznila, ale kdyz zjistim, ze se nejaky vyrobce chova nemoralne, tak uz od nej nic kupovat nebudu. Proto treba nemame jedinou Anavy plinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nepamatuju si, kde sem na to prisla. Mam pocit, ze to bylo v souvislosti s Iscadorem. Ktery by mi mimochodem jako duvod, proc weledu nekupovat, uplne stacil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba
Prosímtě vysvětli to jak pro blbce s těma koncentrákama
- o kterých koncentrácích je řeč? Já myslela, že o fašistických, tím pádem, že už jsou tam úplně jiní lidév té firmě. Proto jsem použila přirovnání s Němci, to jsou taky pořád Němci, kteří ty tábory dokonce zakládali, ale dneska už to nejsou fašisti… většinou ![]()
A totéž ten Iscador - s tím bylo co?
Jinak já tohle dělám taky, například byste nevěřili, kolik let jsem nepáchla do Lidlu „jen“ proto, že zbytečně kácel stromy… v poslední době mně donutila nouze
, ale chodím tam zřídka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka
Ale tak netvrdím, že tom je čistě racionální rozhodnutí
Je mi jasný, že tam jsou jiný lidi, ale prostě ta firma to dělala, nenašla sem, že by se od svojí historie distancovala nebo se za to omluvila, i když je možné, že to udělala.
Iscador je neúčinný preparát proti rakovině od Weledy, který je dobrý akorát na tahání peněz z těžce nemocných lidí a jejích příbuzných, kterí se chytají všeho.
Levný není a ještě se tváří jako lék, protože je podáván injekčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco je na Antifě, ale to není to, co sem našla kdysi ![]()
Na druhé straně však továrny Weleda zůstaly po celou válku v provozu a dokonce obdržely státní kontrakty. Weleda vlastně dodávala naturopatické materiály pro ´zdravotní experimenty´ (např. mučení) na vězních v Dachau. (36) Ředitel Weledy, Franz Lippert, byl členem SS, který roku 1941 požádal o přeložení do Dachau, aby dohlížel na Himmlerem řízené biodynamické plantáže v koncentračním táboře. Tak vytrvala antroposofická kolaborace s nacismem až do samého konce Třetí říše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba
Hm, tak jsem ráda, že od Weledy máme jen krém na pr…
To aspoň sedí k situaci ![]()
Jestli je to pravda (koukám na netu) tak je to drsné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a kde bych tak našla nějaký seznam těch nežádoucích látek? Aby se člověk vyznal ve složení kosmetiky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
To ani neMe nevadi, ze je to z Nemecka. Vadi mi, ze vedeli o tech zverstvech a stejne tu pracovni silu vyuzivali
Podobne veci teda nezjistuju o vsech firmach, bych se zblaznila, ale kdyz zjistim, ze se nejaky vyrobce chova nemoralne, tak uz od nej nic kupovat nebudu. Proto treba nemame jedinou Anavy plinu
Ty mně děsíš, co provedly Anavy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka píše:
Holky a kde bych tak našla nějaký seznam těch nežádoucích látek? Aby se člověk vyznal ve složení kosmetiky…
Něco základního je v Době jedové, dá se stáhnout na ulozto.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
Něco je na Antifě, ale to není to, co sem našla kdysi
Na druhé straně však továrny Weleda zůstaly po celou válku v provozu a dokonce obdržely státní kontrakty. Weleda vlastně dodávala naturopatické materiály pro ´zdravotní experimenty´ (např. mučení) na vězních v Dachau. (36) Ředitel Weledy, Franz Lippert, byl členem SS, který roku 1941 požádal o přeložení do Dachau, aby dohlížel na Himmlerem řízené biodynamické plantáže v koncentračním táboře. Tak vytrvala antroposofická kolaborace s nacismem až do samého konce Třetí říše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiko24 píše:
Ty mně děsíš, co provedly Anavy
Neboj, nikoho nezabila
Nebo o tom nevim ![]()
Ale takova v podstate blbost, ale o charakteru to podle me vypovida dost.
V mistni skupine Bavlnenych plen byla fajn banda latkarek, chtely jsme si nechat usit plinu posle nasich predstav - takova kombinace jedne finske a jedne americke pliny. Iva mezi nas nepatrila, ale evidentne to cetla, pac na nas vlitla a zacala nam prednaset neco o kradeni napadu. Coz je zrovna od ni smesne, kdyz sama pleny obkreslovala
vedela, ze hlavni organizator sem ja, ale me se neptala, zato sondovala u ostatnich, kdo nam to bude sit a kdyz to zjistila, tak se te pani ptala na nas strih. To mi prijde jako drzost nehorazna. My jsme teda zadne komercni siti neplanovaly, ale co je Ive po tom?
Plena se nakonec prodava, je to Megerka na Sijemdetem
My z toho mame samozrejme kulovy, ani jsem to nevedela, az kamaradka mi nedavno poslala odkaz.
A Ivu nemam rada raky proto, ze nam svym rypanim a slidenim pokazila radost z tvorby pleny. Byla to sranda, nez se do toho zacala montovat. Pak jsme taky prakticky vsechny presly do uzavrene skupiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
Neboj, nikoho nezabilaNebo o tom nevim
Ale takova v podstate blbost, ale o charakteru to podle me vypovida dost.
V mistni skupine Bavlnenych plen byla fajn banda latkarek, chtely jsme si nechat usit plinu posle nasich predstav - takova kombinace jedne finske a jedne americke pliny. Iva mezi nas nepatrila, ale evidentne to cetla, pac na nas vlitla a zacala nam prednaset neco o kradeni napadu. Coz je zrovna od ni smesne, kdyz sama pleny obkreslovalavedela, ze hlavni organizator sem ja, ale me se neptala, zato sondovala u ostatnich, kdo nam to bude sit a kdyz to zjistila, tak se te pani ptala na nas strih. To mi prijde jako drzost nehorazna. My jsme teda zadne komercni siti neplanovaly, ale co je Ive po tom?
Plena se nakonec prodava, je to Megerka na SijemdetemMy z toho mame samozrejme kulovy, ani jsem to nevedela, az kamaradka mi nedavno poslala odkaz.
A Ivu nemam rada raky proto, ze nam svym rypanim a slidenim pokazila radost z tvorby pleny. Byla to sranda, nez se do toho zacala montovat. Pak jsme taky prakticky vsechny presly do uzavrene skupiny.
No asi se bála konkurence
Mně právě Iva docela pomáhala s radama před porodem, rodila doma, tak měla hodně nastudováno o přirozeném porodu, radila jsem se s ní o porodním plánu a tak. No už jsem se lekla, že jsi zjistila, že Anavy šijí někde děti v Číně nebo tak něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiko24
To ne ![]()
Me nejvic vadilo, ze proste bande zenskych zkazila radost. Ze je domporodka, vim. Kdyz jsme si psaly SZ, tak mi jednou napsala, jak je jako domporodka desne neoohrozena
Fakt argument.
A zpetne me mrzi, ze sem kvuli ni lhala. Testovala hsem pro ni plenu, v porovnani s temi, ktere sem mela, mi prisla spatna, ale chtela sem podporit ceskeho vyrobce latkovek, tak sem dotaznik vyplnila pozitivne. Ted bych se na to vybodla a vyplnila to pravdive ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ireeenka píše:
takovej hodne zakladni seznam najdes tady http://zivakultura.cz/…kosmetika-2/
@Baba jak to myslis s tim, ze by se nemel kokosak pouzivat na oblicej? Jako ze se po nem muze delat vyrazka? Me hrozne vyhovuje a to mam plet hrozne citlivou. Mam ji po nem takovou krasne vlacnou.
Jinak ja mam rada znacku Primavera. Od Hauschky pouzivam pudr a ruzovy krem, obcas i tonikum. Ted v zime pouzivam hodne ten kokosak misto kremu. A i se s nim natiram cela pri sprchovani. Mam hodne vysusenou kuzi a po sprchovani me vetsinou svedilo cely telo. Takze se tim kokosakem v podstate myji. Pouzivam ho i na intimni hygienu a i si s nim cistim zuby ![]()
Antiperspirant pouzivam od Alverde salvej-limetka, ten mi funguje nejvic protipoti a pak mam rada i kulickovej krystal od Sante. Jako parfem/toaletni vodu miluju Florame - Irresistible Citrus
S samponem mam nejlepsi zkusenost s mandlovou Laverou. Jediny prirodni sampon, na ktery jsem narazila, ktery normalne peni a i krasne voni.
Na holeni pouzivam sprchovej gel od Alverde. Je takovej naslizlej, tak to pak krasne klouze.
Intimni hygiena viz ten kokosak. Pouzivam kalisek LadyCup, na kterej nedam dopustit.
Pro malou pouzivam kosmetiku hlavne od Hadka. Pliny mame latkove a nebo eko Babylove. Zadecek mazu Weledou, pipinku kokosakem. Na zoubky, ktery jeste nema
mam pro ni taky Hadka (na dasnicky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- vvero , 5.8.24 09:01
- Wallinor , 4.3.24 20:36
- tinaspalda , 1.11.20 22:18
- Julinka 18 , 1.7.19 13:04
- Jareach , 7.4.19 14:26
- lmal , 31.1.19 21:30
- Ališi 1 , 18.10.18 14:18
- SangInnocent , 10.7.18 20:13
- Weki , 17.1.18 18:47
- strýček sally , 23.8.16 11:48
- AninaEli , 15.8.16 21:19
- andelska , 24.5.16 09:22
- Peonnie , 12.5.16 15:04
- jitkag96 , 7.5.16 18:52
- lachi , 9.4.16 19:58
Moderátor skupiny
Nové diskuze
Pálení žáhy - už jsem zoufalá
- 9.10.26 18:38
- Peta94
- 1
Návrh na rozvod
- 9.10.26 16:38
- Kriss Tina
- 3
Doporučení na odolný externí harddisk
- 9.10.26 16:16
- Ploskutáček
- 3
Rotuv zážitek ze září 2026, hororová...
- 9.10.26 16:54
- lilith1
- 4
Hambince, Nevěstince, Hampejzy, Bordely
- 9.10.26 18:34
- azaleila
- 25
Dovolena s 19m ditetem v CR rady
- 9.10.26 15:32
- Lucy75
- 6
Audioknihy jako povinná četba
- 9.10.26 18:40
- curria
- 51
Jaké dveře k podlaze gerflor 1599?
- 9.10.26 16:00
- Lucy75
- 5
Jsem neplánovaně těhotná ve 45letech
- 9.10.26 18:18
- Verruli
- 62
Prediko a Oskar ve Zlíně
- 9.10.26 11:07
- generalita378
- 1
Nové příspěvky
Moje levná cesta
- 9.10.26 18:55
- Venetia
- 11013
Audioknihy jako povinná četba
- 9.10.26 18:54
- Jahru
- 55
Hambince, Nevěstince, Hampejzy, Bordely
- 9.10.26 18:53
- Ploskutáček
- 27
Jaké příznaky jsem měla při uhnizďování
- 9.10.26 18:51
- Janina116
- 1
Pálení žáhy - už jsem zoufalá
- 9.10.26 18:49
- Margery
- 2
Máme moc věcí...
- 9.10.26 18:48
- rmot
- 4749
Dcera pořád zapomíná nebo ztrácí věci
- 9.10.26 18:44
- mokkk
- 101
Vědí vaše dospělé děti, kde všude máte...
- 9.10.26 18:31
- Catalina123
- 58
Vánoce za dveřmi, už nakupujete?
- 9.10.26 18:27
- Eva2610
- 441
Co dnes vaříte?
- 9.10.26 18:27
- PetraK87
- 66702