Kosmetika bez jedů

• Otevřená skupina

Záleží nám na tom, jakými věcmi se obklopujeme a zda jsou zdravotně nezávadné a na tom, aby děti už od mala nebyly zbytečně vystaveny nebezpečným látkám. Podělme se o naše zkušenosti a tipy.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
11.1.13 14:36

@Baba
Kde jsi to zjistila s tou Weledou? 8o
Nevím, jestli to správně chápu, ale není to jako kdybys nekupovala vůbec nic německého, protože Němci povraždili tolik lidí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 14:45
@ireeenka píše:
@Baba
Kde jsi to zjistila s tou Weledou? 8o
Nevím, jestli to správně chápu, ale není to jako kdybys nekupovala vůbec nic německého, protože Němci povraždili tolik lidí? :think:

To ani ne :think: Me nevadi, ze je to z Nemecka. Vadi mi, ze vedeli o tech zverstvech a stejne tu pracovni silu vyuzivali :nevim:
Podobne veci teda nezjistuju o vsech firmach, bych se zblaznila, ale kdyz zjistim, ze se nejaky vyrobce chova nemoralne, tak uz od nej nic kupovat nebudu. Proto treba nemame jedinou Anavy plinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 14:47

A nepamatuju si, kde sem na to prisla. Mam pocit, ze to bylo v souvislosti s Iscadorem. Ktery by mi mimochodem jako duvod, proc weledu nekupovat, uplne stacil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 14:56

@Baba
Prosímtě vysvětli to jak pro blbce s těma koncentrákama :mrgreen: - o kterých koncentrácích je řeč? Já myslela, že o fašistických, tím pádem, že už jsou tam úplně jiní lidév té firmě. Proto jsem použila přirovnání s Němci, to jsou taky pořád Němci, kteří ty tábory dokonce zakládali, ale dneska už to nejsou fašisti… většinou :)
A totéž ten Iscador - s tím bylo co?

Jinak já tohle dělám taky, například byste nevěřili, kolik let jsem nepáchla do Lidlu „jen“ proto, že zbytečně kácel stromy… v poslední době mně donutila nouze :oops:, ale chodím tam zřídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 16:23

@ireeenka
Ale tak netvrdím, že tom je čistě racionální rozhodnutí :D Je mi jasný, že tam jsou jiný lidi, ale prostě ta firma to dělala, nenašla sem, že by se od svojí historie distancovala nebo se za to omluvila, i když je možné, že to udělala.
Iscador je neúčinný preparát proti rakovině od Weledy, který je dobrý akorát na tahání peněz z těžce nemocných lidí a jejích příbuzných, kterí se chytají všeho.
Levný není a ještě se tváří jako lék, protože je podáván injekčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 16:26

Něco je na Antifě, ale to není to, co sem našla kdysi :think:
Na druhé straně však továrny Weleda zůstaly po celou válku v provozu a dokonce obdržely státní kontrakty. Weleda vlastně dodávala naturopatické materiály pro ´zdravotní experimenty´ (např. mučení) na vězních v Dachau. (36) Ředitel Weledy, Franz Lippert, byl členem SS, který roku 1941 požádal o přeložení do Dachau, aby dohlížel na Himmlerem řízené biodynamické plantáže v koncentračním táboře. Tak vytrvala antroposofická kolaborace s nacismem až do samého konce Třetí říše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 16:49

@Baba
Hm, tak jsem ráda, že od Weledy máme jen krém na pr… :think: To aspoň sedí k situaci :twisted:
Jestli je to pravda (koukám na netu) tak je to drsné :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
11.1.13 16:52

Holky a kde bych tak našla nějaký seznam těch nežádoucích látek? Aby se člověk vyznal ve složení kosmetiky…
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 17:16
@Baba píše:
To ani ne :think: Me nevadi, ze je to z Nemecka. Vadi mi, ze vedeli o tech zverstvech a stejne tu pracovni silu vyuzivali :nevim:
Podobne veci teda nezjistuju o vsech firmach, bych se zblaznila, ale kdyz zjistim, ze se nejaky vyrobce chova nemoralne, tak uz od nej nic kupovat nebudu. Proto treba nemame jedinou Anavy plinu :nevim:

Ty mně děsíš, co provedly Anavy :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 17:18
@ireeenka píše:
Holky a kde bych tak našla nějaký seznam těch nežádoucích látek? Aby se člověk vyznal ve složení kosmetiky… :think:

Něco základního je v Době jedové, dá se stáhnout na ulozto.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 17:33
@Baba píše:
Něco je na Antifě, ale to není to, co sem našla kdysi :think:
Na druhé straně však továrny Weleda zůstaly po celou válku v provozu a dokonce obdržely státní kontrakty. Weleda vlastně dodávala naturopatické materiály pro ´zdravotní experimenty´ (např. mučení) na vězních v Dachau. (36) Ředitel Weledy, Franz Lippert, byl členem SS, který roku 1941 požádal o přeložení do Dachau, aby dohlížel na Himmlerem řízené biodynamické plantáže v koncentračním táboře. Tak vytrvala antroposofická kolaborace s nacismem až do samého konce Třetí říše.
8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 19:15
@aiko24 píše:
Ty mně děsíš, co provedly Anavy :?:

Neboj, nikoho nezabila :D Nebo o tom nevim :twisted:

Ale takova v podstate blbost, ale o charakteru to podle me vypovida dost.
V mistni skupine Bavlnenych plen byla fajn banda latkarek, chtely jsme si nechat usit plinu posle nasich predstav - takova kombinace jedne finske a jedne americke pliny. Iva mezi nas nepatrila, ale evidentne to cetla, pac na nas vlitla a zacala nam prednaset neco o kradeni napadu. Coz je zrovna od ni smesne, kdyz sama pleny obkreslovala :roll: vedela, ze hlavni organizator sem ja, ale me se neptala, zato sondovala u ostatnich, kdo nam to bude sit a kdyz to zjistila, tak se te pani ptala na nas strih. To mi prijde jako drzost nehorazna. My jsme teda zadne komercni siti neplanovaly, ale co je Ive po tom?
Plena se nakonec prodava, je to Megerka na Sijemdetem :D My z toho mame samozrejme kulovy, ani jsem to nevedela, az kamaradka mi nedavno poslala odkaz.
A Ivu nemam rada raky proto, ze nam svym rypanim a slidenim pokazila radost z tvorby pleny. Byla to sranda, nez se do toho zacala montovat. Pak jsme taky prakticky vsechny presly do uzavrene skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.1.13 19:56
@Baba píše:
Neboj, nikoho nezabila :D Nebo o tom nevim :twisted:Ale takova v podstate blbost, ale o charakteru to podle me vypovida dost.
V mistni skupine Bavlnenych plen byla fajn banda latkarek, chtely jsme si nechat usit plinu posle nasich predstav - takova kombinace jedne finske a jedne americke pliny. Iva mezi nas nepatrila, ale evidentne to cetla, pac na nas vlitla a zacala nam prednaset neco o kradeni napadu. Coz je zrovna od ni smesne, kdyz sama pleny obkreslovala :roll: vedela, ze hlavni organizator sem ja, ale me se neptala, zato sondovala u ostatnich, kdo nam to bude sit a kdyz to zjistila, tak se te pani ptala na nas strih. To mi prijde jako drzost nehorazna. My jsme teda zadne komercni siti neplanovaly, ale co je Ive po tom?
Plena se nakonec prodava, je to Megerka na Sijemdetem :D My z toho mame samozrejme kulovy, ani jsem to nevedela, az kamaradka mi nedavno poslala odkaz.
A Ivu nemam rada raky proto, ze nam svym rypanim a slidenim pokazila radost z tvorby pleny. Byla to sranda, nez se do toho zacala montovat. Pak jsme taky prakticky vsechny presly do uzavrene skupiny.

No asi se bála konkurence :mrgreen: Mně právě Iva docela pomáhala s radama před porodem, rodila doma, tak měla hodně nastudováno o přirozeném porodu, radila jsem se s ní o porodním plánu a tak. No už jsem se lekla, že jsi zjistila, že Anavy šijí někde děti v Číně nebo tak něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.1.13 20:04

@aiko24
To ne :D
Me nejvic vadilo, ze proste bande zenskych zkazila radost. Ze je domporodka, vim. Kdyz jsme si psaly SZ, tak mi jednou napsala, jak je jako domporodka desne neoohrozena :jazyk: Fakt argument.
A zpetne me mrzi, ze sem kvuli ni lhala. Testovala hsem pro ni plenu, v porovnani s temi, ktere sem mela, mi prisla spatna, ale chtela sem podporit ceskeho vyrobce latkovek, tak sem dotaznik vyplnila pozitivne. Ted bych se na to vybodla a vyplnila to pravdive :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
11.1.13 21:53
@ireeenka píše:
Holky a kde bych tak našla nějaký seznam těch nežádoucích látek? Aby se člověk vyznal ve složení kosmetiky… :think:

takovej hodne zakladni seznam najdes tady http://zivakultura.cz/…kosmetika-2/

@Baba jak to myslis s tim, ze by se nemel kokosak pouzivat na oblicej? Jako ze se po nem muze delat vyrazka? Me hrozne vyhovuje a to mam plet hrozne citlivou. Mam ji po nem takovou krasne vlacnou.

Jinak ja mam rada znacku Primavera. Od Hauschky pouzivam pudr a ruzovy krem, obcas i tonikum. Ted v zime pouzivam hodne ten kokosak misto kremu. A i se s nim natiram cela pri sprchovani. Mam hodne vysusenou kuzi a po sprchovani me vetsinou svedilo cely telo. Takze se tim kokosakem v podstate myji. Pouzivam ho i na intimni hygienu a i si s nim cistim zuby :mrgreen:

Antiperspirant pouzivam od Alverde salvej-limetka, ten mi funguje nejvic protipoti a pak mam rada i kulickovej krystal od Sante. Jako parfem/toaletni vodu miluju Florame - Irresistible Citrus

S samponem mam nejlepsi zkusenost s mandlovou Laverou. Jediny prirodni sampon, na ktery jsem narazila, ktery normalne peni a i krasne voni.

Na holeni pouzivam sprchovej gel od Alverde. Je takovej naslizlej, tak to pak krasne klouze.

Intimni hygiena viz ten kokosak. Pouzivam kalisek LadyCup, na kterej nedam dopustit.

Pro malou pouzivam kosmetiku hlavne od Hadka. Pliny mame latkove a nebo eko Babylove. Zadecek mazu Weledou, pipinku kokosakem. Na zoubky, ktery jeste nema :mrgreen: mam pro ni taky Hadka (na dasnicky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny