Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím a jdu s dotazem pro chovatele koček. Pár dní před Vánoci jsme našli na sněhu vyhozené, maličké kotě. Samozřejmě že nám už zůstalo jako kočičí obyvatel číslo 3. Po absolvování základní vet prohlídky mi bylo řečeno že mu jsou cca 4 měsíce ( osobně s tím nesouhlasím, měl první zoubky, téměř žádné pohlavní znaky atd a dle mého názoru mu bylo cca 10 týdnu) ale byl naprosto v pořádku. O měsíc později prodělal zánět žaludku a zhubl, veterinář se obával FIP a podobně, ale naštěstí se nic neprokázalo. Bylo mu provedeno spoustu testů, vyšetření atd takže z tohoto hlediska je v pořádku. Problém je, že chlapec nám tak nějak neroste. Jí normálně, jí rád, nejradši maso. Nejí sice moc a kvůli prodělanému zánětu žaludku musím hlídat aby neměl příliš tučná jídla, ale nejí o nic méně než jeho kočičí parťáci a stále je takový hubený, dlouhé nohy, droboučký. Podle veterináře může jít o křížence nějakého “hubeného” plemene. Nedávno vyměnil zuby a začal dospívat pohlavně, takže dle mého názoru mu je 6 měsíců. Moje poslední kotě je ragdoll, ta má teď 8 měsíců takže se mi to blbě srovnává protože je fakt veliká. Máte třeba někdo doma taky mrňouse, nebo někdo rada či nápad čím by to mohlo být? Díky všem.
@Dtz nemůžeš srovnávat nalezence a ragdolla.. to je nebe a dudy.. u nás nalezení v pozdějším věku jsou mnohem menší jak nalezena koťata
strava a pod. U někoho trvá, než se vzpamatuje
. Schválně dávám fotku. Oba kocouři. Jednomu jsou 3 roky, jeden má 8 měsíců
mají stejnou matku - nejspíš. A dle všeho i otec bude totožný - těch tuláků tu moc není
k fotce - vlevo autik, nalezen jako dvouletý. Je to mrňous. Vpravo Bertík, nalezen jako cca 4tydenni spolu se sourozenci. Je z nich největší, to ano. Ale.. dneska je mu cca rok - fotka je z podzimu - a má ještě další kg navíc ![]()
Kdysi pribuzni takovou kocku meli, nalezenec, toulava kocka donesla do stodoly dve kotata, pak umrela, asi otrava. Z kotat se podarilo zachranit jen jedno. Byla cely zivot vyrazne mensi, nez ostatni kocky, ale byla v poradku.
@martina.se píše:
@Dtz nemůžeš srovnávat nalezence a ragdolla.. to je nebe a dudy.. u nás nalezení v pozdějším věku jsou mnohem menší jak nalezena koťatastrava a pod. U někoho trvá, než se vzpamatuje
. Schválně dávám fotku. Oba kocouři. Jednomu jsou 3 roky, jeden má 8 měsíců
mají stejnou matku - nejspíš. A dle všeho i otec bude totožný - těch tuláků tu moc není
k fotce - vlevo autik, nalezen jako dvouletý. Je to mrňous. Vpravo Bertík, nalezen jako cca 4tydenni spolu se sourozenci. Je z nich největší, to ano. Ale.. dneska je mu cca rok - fotka je z podzimu - a má ještě další kg navíc
Vím že je nemůžu srovnávat, jen u toho třetího ( 5 let ) si ho už sotva vybavím jako kotě a vždycky to byl tak trochu cvalda. S malým kocourkem nic není, mazlí se, hraje si, pije i jí, prostě úplně normální kotě jen je prostě takový mrňavý.
@Birdonawire píše:
Kdysi pribuzni takovou kocku meli, nalezenec, toulava kocka donesla do stodoly dve kotata, pak umrela, asi otrava. Z kotat se podarilo zachranit jen jedno. Byla cely zivot vyrazne mensi, nez ostatni kocky, ale byla v poradku.
Asi se ten předchozí život na nich podepíše, i když mají později všechnu lásku, teplo a mňamky světa.
Snad ten náš mrňous povyroste ![]()
Řekl bych, že je to podobné jako u lidí. Velmi malý lidé se dožívají kratšího věku, ale mají plnohodnotný život.
@Dtz píše:
Asi se ten předchozí život na nich podepíše, i když mají později všechnu lásku, teplo a mňamky světa.
Snad ten náš mrňous povyroste
Starám se o tři kočky, který k nám přišly jako odrostlý koťata, zanedbaný, silně podvyživený a nemocný. Ani jedna nedorostla velikosti dospělé kočky. Všechny jsou drobounký, teď už teda naštěstí pěkně vykrmený. Ale dostávaly se z toho hodně dlouho.
@Dtz kocourek měl prostě špatný start do života, než jste ho našli a asi zůstane menší po celý život, hlavní je, že je zdravý a má chuť do života a do jídla,
já mám dva kocoury z útulku, takže také původně nalezenci - jeden váží 9 kg a druhý 7,5 - dále mám třetího nalezence od dálnice - máme ho dva roky a je furt malý, i když bříško má také - váží 4,5 kg