Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj prosím o radu.
Včera čili v úterý jsem procházela web s domy na prodej a najednou vidím, že se u nás v obci prodává dům. Ulici znám velmi dobře a opravdu bychom měli zájem. Volala jsem hned na uvedené číslo. Nicméně mi bylo sděleno, že paní, co to má na starost, tak je na dovolené. Ze se ozve v pondělí. Manžel tedy říká, pojďme se tam podívat.
Je to normální ulice, žádná soukromá nebo něco podobného. Došli jsme tedy na místo. A hned vidím, že je to dům, co jsem si myslela,
Od paní co ji znám a často jsme si spolu i v poslední době povídaly. Jsme obě místní. Tak jsme chvíli si zase popovídaly a já ji pak říkám, vy to prodáváte a ona ze ano a jestli se chceme podívat. Podívat jsme se chtěli a dohodli jsme se, že hned kontaktujeme paní z realitky, že bychom měli zájem. Což jsme také udělali.
Teda já. Napsala jsem textovou zprávu paní makléřce, že bychom měli zájem o rezervaci nemovitosti.
Paní makléřka je až do pondělí na dovolené.
Pani majitelce jsme nechali svá jména i telefon s tím, ze mame zájem o koupi za stanovenou cenu a hned v pondělí zkontaktujeme makléřku.
Nebude se maklerka třeba zlobit, ze mame zájem i bez oficiální prohlídky
Ji a realitní kancelář samozřejmě obejít nechceme
Jako, že se bude zlobit že to má bez práce? To fakt ne. Hlavně, že dostane provizi.
Myslím, že to bude ok a jestli paní realiťačka dostane provizi, zlobit se nebude ![]()
Je dost možné, ze to makléřka nebude chtít prodat jen tak. Může udělat aukci, a dum koupí ten, kdo přihodí více. Dneska běžná věc. Zvláště pokud je to dobrá lokalita.
Záleží, jakou smlouvu má paní s realitou. Pokud mají výhradní, musíte jít přes realitou, pokud ne, můžete se domluvit rovnou. Pokud chcete maklerku oslovit, určitě se zlobit nebude.
@Zvedava1 píše: Více
Tak snad jak to bude chtít prodat majitel ne?
Záleží co má tedy RK ve smlouvě, ale přeci nenechají udělat aukci, když majitel to nechce s aukcí… a zájemce si vybral ![]()
Takovou RK bych vesele poslala do pr… a smlouvu s ní rozvázala a dům případně pak prodala těm zájemcům.
@Snopy123 píše: Více
Pokud to realitka nabídne prodejci s tím, že na tom vydělá, tak pochybuji, ze řekne ne děkuji. A co slyším v okolí u lidí, co prodávají nemovitost, výhradně formou akce. Kolega to prodal o milion dráž. Další kolegyne o půl mega.