Koupě pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
10.8.16 18:54
@Nimie píše:
Chápu :) tak však spousta ostatních chovek má štěňata od nich a mají k dispozici psiska levnější, ale s dobrou historií. Negativní reakce se asi vždycky najdou na všechno, ale brát si CC znovu, bylo by to nejspíš znovu od nich.

a ty chodíš na výstavy nebo chováš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
10.8.16 19:12
@Merenwen píše:
a ty chodíš na výstavy nebo chováš?

Už ani jedno. Chov nám z rodinných a pak i zdravotních důvodů nevyšel bohužel, na výstavy jsme chodily, ale pak jsme přestali když už bylo jasné, že štěňata nebudou. Tak jsem jí začala zabavovat výcvikem canisterapie, stopama, dogdancingem a podobnými akcemi. Ale pár pohárů nám doma stojí na památku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
10.8.16 19:24
@zuzouš píše:
2 ukrutny dlouhy roky jsme se snazili zjistit, proc ma nas pes permanentne prujem a proc hubne, jednoho casu az na kapacky (ne ten, ktereho ted mame), takovych penez za veterinu, takovych penez za to nejkvalitnejsi zradlo, nemluve o svate trpelivosti, kdy skoro denne peres podelany pelech a vstavas ve tri rano kvuli vyvenceni, jinak by nevydrzel. Ne, fakt nemam psa od toho, abych jeho problemy ignorovala. Ale ano, porad chapu, kdyz si vesnican rozumu mdleho poridi vorecha pouze na hlidani ci na jinou praci a pokud pes nestaci, tak ho da na pekac. My mame vlastne stesti, ze v nasi kotline mame nula opravdovych problemu a muzem se hadat o tom, jestli je lepsi Artemis nebo Applaws. Jinde takove stesti nemaji, treba Eskymaci, tam je pes porad pracant, bezne ma jednu nohu privazanou k telu, protoze je natolik silny, ze se vsema volnyma nohama by cloveka odtah. A taky jim to prijde normalni, dobreho psa berou podle vykonu a stavby tela, ne podle rodokmenu.

však i o pracovního psa by se mělo dobře postarat, tím spíš že je pracovní… však si vezmi, kolik psovodů si nechá psa doma na stáří, to je pro mě vzor… ne ho nechat utratit, natož na guláš… v jiném příspěvku jsi psala o tom, že je škoda psa z útulku uspat, maso jako maso… s tím souhlasím, ale jsem ráda, že žiju v ČR, kde psi nejíme a hlavně zvířata zabíjíme „humánně“, ne klackem jako některé národy :( myslím, že pokud půjde psík u někoho na guláš, taky to musí být pro něj hrozný stres, a to si přece nezaslouží, když tomu člověku tolik let sloužil… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
10.8.16 20:30
@Janee19 píše:
však i o pracovního psa by se mělo dobře postarat, tím spíš že je pracovní… však si vezmi, kolik psovodů si nechá psa doma na stáří, to je pro mě vzor… ne ho nechat utratit, natož na guláš… v jiném příspěvku jsi psala o tom, že je škoda psa z útulku uspat, maso jako maso… s tím souhlasím, ale jsem ráda, že žiju v ČR, kde psi nejíme a hlavně zvířata zabíjíme „humánně“, ne klackem jako některé národy :( myslím, že pokud půjde psík u někoho na guláš, taky to musí být pro něj hrozný stres, a to si přece nezaslouží, když tomu člověku tolik let sloužil… :nevim:

Myslela jsem spis takove ty hlidace 50kc hod, co vodi vypelichane NO a kazdou chvili na ne zarvou, psovodi, resp. armadni a policejni psi jsou jina liga, to je jasny. Stres je to pro kazde zvire a taky tim nepodporuju masny prumysl, jako takovy, vsak pisu, ze sama maso nejim. Jenze ta zvirata tady uz jsou, je jich hodne a nikdo nevi, co s nimi. A v dohledne dobe to jinak nepujde, bPP obchod pokvete vzdycky. Jak to treba funguje jinde na zapade? Vim, ze nekde je snad mnozeni celkove zakazano, nekde se psi v utulcich utraceji nebo jak to jeste jinak delaji, nevis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
10.8.16 21:00
@zuzouš píše:
Myslela jsem spis takove ty hlidace 50kc hod, co vodi vypelichane NO a kazdou chvili na ne zarvou, psovodi, resp. armadni a policejni psi jsou jina liga, to je jasny. Stres je to pro kazde zvire a taky tim nepodporuju masny prumysl, jako takovy, vsak pisu, ze sama maso nejim. Jenze ta zvirata tady uz jsou, je jich hodne a nikdo nevi, co s nimi. A v dohledne dobe to jinak nepujde, bPP obchod pokvete vzdycky. Jak to treba funguje jinde na zapade? Vim, ze nekde je snad mnozeni celkove zakazano, nekde se psi v utulcich utraceji nebo jak to jeste jinak delaji, nevis?

No myslím že zrovna v Americe, pokud si tam pejska nebo kočičku někdo nevezme do 14 dnů, tak je automaticky utrácejí… :( Jižní národy skoro asi ani nevědí, co je útulek, podle toho, co koček i psů se tam toulá volně… Myslím si, že u nás je to ještě zlaté - útulky fungují celkem obstojně, lidi kastrují kočky nebo aspoň šíří osvětu, zbytek lidí bohužel zahlcuje ty útulky a ulice voříškama a mourkama… Ale když někdo týrá zvíře, tak ho aspoň každý odsoudí, ne jako jinde, kde je to běžné a ještě povolené. Ikdyž když u nás vidím ty tresty za týrání zvířat, tak se mi chce brečet :zed: V tomhle bych jela oko za oko…
V pátek si jedu pro jednu kočičku, tak snad se u nás bude mít hezky a zas bude mít jedno zvíře domov :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný