Koupě pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2924
9.8.16 12:53

@Merenwen a o jaké jde plemeno? při nějakých zásadních problémech typu špatného skusu bych štěně reklamovala u CHS, měli by to uznat a slevit/vzít zpět, ikdyž chápu, že domácího miláčka kvůli tomu pryč nedáte. Bohužel jsou však pořád ještě „lepší a horší“ CHS, ale záruka asi není nikdy, bohužel… Ale zase co čekat u desítky let šlechtěných psů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
9.8.16 12:57

@Janee19 tak, že má blbej skus jsme zjistili až kolem jednoho roku :lol: to už bych ho rozhodně pryč nedala. Nedala bych ho ani na začátku - zamilovala jsem se do něj :) jednalo se o CC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 14:00
@Merenwen píše:
Jako nezlobte se na mě, ale některé už to trochu přeháníte. Takové kecy, jakože pes s PP je pomalu záruka zdraví..to se zase otvírá kudla v kapse mně!!!

O dogách evidentně nevíš vůbec nic, budiž, omluveno. Doga s PP v našich končinách v současnosti je zárukou aspoň elementárního zdraví a kvality štěněte (ale samozřejmě oni všechny ty statistiky, odborníci a veterinární zprávy lžou, že). Těch štěňat je extrémně málo a čím dál tím víc se plemeno przní idiotama, kteří si za to nechají ve výsledku i zaplatit. Stačí, že těch štěňat jsou plné útulky. Upřímně, psa by neměl bez dovolení množit jen tak někdo (v ideálu), protože výsledek je takový, že lidi, co o tom nic neví, efektivně podpoří zničení plemene, útulkům neuleví a ve výsledku si můžeme tleskat, že jsme země s pravděpodobně nejvyšším výskytem zprzněných štěňat.

A víš ty co? Zkus někdy pracovat s těma zničenýma borderama, labradorama a retrívrama, koukat těm zuboženým psům do očí, jak trpí při každém kroku jen protože jejich předchozí majitelé byli kreténi a pak moralizuj.

@Merenwen píše:
Já po dlouhém přemýšlení taky šla do psa s PP, protože to bylo pořád všude dokola, jak bez PP ne, protože je tam tolik problému a všeho. No… Pořídila jsem si vysněné plemeno, koupila pejska s PP po předchozí návštěvě rodinné chovky (pouze jedna fenka,) navštívila jsem i tatínka. Výsledek? Pejsek s PP mě stál desítky tisíc na veterině a poslední návštěva veteriny letos v březnu bohužel skončila uspáním pejska. Měl nedožitých sedm let.

Ano, PP není jednoznačná záruka, i takoví psi mohou být nemocní.

@Merenwen píše:
To plemeno chci příští rok znovu. Psi tohoto plemene s PP stojí neskutečné peníze, takže po této zkušenosti si vážně říkám, zda jít zase do psa s PP. A k množírnám, sorry, ale chovatelé, co mají doma deset fen s PP a každá jede jak stroj - každý rok štěňata do maximálního věku…to taky neuznávám

Když jsme kdysi pořizovali naší fenku, tak těch psů bys v republice spočítala na prstech ruky prakticky. Přesto se našel blbeček, který zprznil jednu fenu a výsledkem byla „levná bez PP štěňátka“, ze kterých vyrostli psi, kteří všichni do pár let skončili buď mrtví nebo s šílenýma bolestma. Je úplně jedno, že takových štěňat vzniklo 5, zničil jim život, zničil život majitelům a jen díky včasnému zásahu klubu a normálních chovatelů to nemělo valný dopad na zdejší vývoj.

Takové štěstí ale každý nemá. Pokud se někdy rozhlídneš kolem sebe - na všechna naše oblíbená plemena (kolie, retrívři, labradoři…), tak zjistíš, že na většinu z těch psů se nedá dívat. Retrívr táhnoucí ve 2 letech zadní nohy za sebou, kolie, které musíš zakazovat běhat, protože víš, že jinak dostane záchvat… situace je tak daleko, že rozumný člověk má v ČR problém vybrat si pejska a je takových lidí, kteří kvůli tomu jezdí pro psa do zahraničí. PP není záruka ničeho, ale šetřit na zvířeti při nákupu se nevyplácí ani u plazů, ani u ptáků a stejně tak ani u savců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 14:01

@Merenwen hlavně zrovna dogy jsou extrémně nemocní psi. Podporovat jejich nekontrolované množení akorát přispěje k tomu, že ti psi místo v 6 letech budou umírat ve 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 14:04

@Merenwen tak zrovna CC je další z plemen, na kterém se nesmí šetřit. Není to pes pro každého bohužel. A jinak zjistit špatný skus až v roce psa je taky trochu pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
9.8.16 14:13
@Nimie píše:
@Merenwen tak zrovna CC je další z plemen, na kterém se nesmí šetřit. Není to pes pro každého bohužel. A jinak zjistit špatný skus až v roce psa je taky trochu pozdě…

V užší rodině si právě teď pořídili CC.
bPP. Ale „rodiče jsou s PP, jen tohle je 7. z vrhu, proto papíry nemá… ale rodiče jsou určtiě čistokrevní CC!“ přivezli to v 6 týdnech. Je to z vesnice. Moc se těším s jakým bullem je to opravdu křížené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 14:20
@anonymouss píše:
V užší rodině si právě teď pořídili CC.
bPP. Ale „rodiče jsou s PP, jen tohle je 7. z vrhu, proto papíry nemá… ale rodiče jsou určtiě čistokrevní CC!“ přivezli to v 6 týdnech. Je to z vesnice. Moc se těším s jakým bullem je to opravdu křížené :roll:

Ach jo… ještě jsem neviděla caníka, který by byl bez PP a byl by v pořádku :zed: a hlavně tohle je přesně jedno z těch plemen, u kterého nemá smysl šetřit, když víš kolik do toho psa vrazíš potom, aby byl zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
9.8.16 16:53

@Nimie prosím tě, nepoučuj mě. Ty jsi zase zřejmě chytrá až moc, že? Ne, o německé dogy se nezajímám, tohle plemeno se mi nelíbí, takže nemám potřebu si o něm něco zjišťovat.
Reaguju na to, že tady někdo dělal, jakoby pomalu byli zdraví jen a pouze psi s PP.

A tvůj výrok - A víš ty co? Zkus někdy pracovat s těma zničenýma borderama, labradorama a retrívrama, koukat těm zuboženým psům do očí, jak trpí při každém kroku jen protože jejich předchozí majitelé byli kreténi a pak moralizuj. - je trochu mimo mísu neb já nemoralizuju, ale říkám svou zkušenost, tak prosím tě klidni hormon, ano? A nejsem blbá a mám oči, nemusíš mě poučovat o tom, jak kolikrát vypadají dnešní plemena, jak jsou,,zničená ´´,, rádoby ´´ chovateli.

A že CC je pes, na kterém se nesmí šetřit, vím až moc dobře. Nikdy jsem neměla problém do něj investovat i na veterině a jaké měl problémy a co nás to stálo trápení, o tom ty víš kulové, tak se do mě nenavážej skrze tohoto psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
9.8.16 16:55
@Nimie píše:
@Merenwen tak zrovna CC je další z plemen, na kterém se nesmí šetřit. Není to pes pro každého bohužel. A jinak zjistit špatný skus až v roce psa je taky trochu pozdě…

jo, byl to můj první CC a chtěla jsem ho jako mazlíka, ne na chov, ne na výstavy, tak mě zuby nezajímaly (standardní skus), až když jsem přemýšlela, že bych chtěla jeho štěně. Ty už asi nevíš, za jakou blbost buzerovat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 19:21
@Merenwen píše:
@Nimie prosím tě, nepoučuj mě. Ty jsi zase zřejmě chytrá až moc, že? Ne, o německé dogy se nezajímám, tohle plemeno se mi nelíbí, takže nemám potřebu si o něm něco zjišťovat.

Pak není důvod na to reagovat tímhle stylem, když o tom teda nic nevíš. Chytrá až moc nejsem, jen se v tom pohybuju už víc jak 10 let a argument, že PP tě nespasí, když PP (ač je to zoufalé) je aktuálně to jediné, co české psy relativně zachraňuje, mi připadá trochu mimo.

@Merenwen píše:
Reaguju na to, že tady někdo dělal, jakoby pomalu byli zdraví jen a pouze psi s PP.A tvůj výrok - A víš ty co? Zkus někdy pracovat s těma zničenýma borderama, labradorama a retrívrama, koukat těm zuboženým psům do očí, jak trpí při každém kroku jen protože jejich předchozí majitelé byli kreténi a pak moralizuj. - je trochu mimo mísu neb já nemoralizuju, ale říkám svou zkušenost, tak prosím tě klidni hormon, ano? A nejsem blbá a mám oči, nemusíš mě poučovat o tom, jak kolikrát vypadají dnešní plemena, jak jsou,,zničená ´´,, rádoby ´´ chovateli.

Tak proč se proti tomu tak ohrazuješ a podporuješ lidi v tom, aby přispívali množírnám? Musí ti být jasné, že PP - byť to není samozřejmě zárukou ničeho, už protože zvíře není stroj - tak je aspoň nějakou zárukou toho, že psi úplně nedegradují. A zrovna u CC je to extrémně důležité.

@Merenwen píše:
A že CC je pes, na kterém se nesmí šetřit, vím až moc dobře. Nikdy jsem neměla problém do něj investovat i na veterině a jaké měl problémy a co nás to stálo trápení, o tom ty víš kulové, tak se do mě nenavážej skrze tohoto psa

Netuším, jak bys mohla mít přehled o tom, co vím a co nevím, navážím se do tebe z jednoho prostého důvodu a to, že tu podporuješ a reálně zvažuješ možnost ušetřit pár tisíc a aktivně tím podpořit člověka, který przní plemeno (na kterém jsou mimochodem roky a roky práce). Neznám, skutečně neznám člověka, který vlastní CC (a mám z čeho vybírat, věř mi), který by zvlášť po tak silných zkušenostech prohlásil, že zvažuje psa bez PP, protože jakej problém s tím je ví snad už každej. Zrovna CC, kde ta komunita je extrémně malá a všichni moc dobře vědí, jak zubožení ti psi jsou. To mi pak opravdu nejde do hlavy, že po tom všem s něčím takovým příjdeš.

Příspěvek upraven 09.08.16 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 19:27
@Merenwen píše:
jo, byl to můj první CC a chtěla jsem ho jako mazlíka, ne na chov, ne na výstavy, tak mě zuby nezajímaly (standardní skus), až když jsem přemýšlela, že bych chtěla jeho štěně. Ty už asi nevíš, za jakou blbost buzerovat, že?

Ne, jen mi vadí, když si člověk skrze psa léčí komplexy. Psala jsi, jak hrozný to byl problém s ním, následně zmíníš skus a argumentuješ tím, že jsi na něj přišla v roce. Pokud jsi ho chtěla jako mazlíka, pak moc nevím proč řešíš skus když je to dost minimální problém u většiny psů (a chodí se s tím i na výstavy) :nevim: kdysi jsem potkala jednu paní (taky měla CC), která si stěžovala, jak ta daná CHS je hrozná, že ona má ze psa akorát mazla a na výstavách se neuplatní. Když pak člověk zkoumal dál, tak se zjistilo, že paní byla upozorněna, že pejsek nebude úplně výstavní kousek, že se prostě nepovedl (to se stává, je to příroda kriste pane), ale že paní výslovně žádala mazlíka a šlo jí primárně o zdraví a pohodu, ne o přesně splněný standard. Netvrdím, že je to tvůj případ, jen mi to hrozně připomíná, když to řešíš takhle pozdě a argumentuješ tím v souvilosti s PP.

Myslím, že nikdo tady neřekl, že by psi s PP měli záruku toho, že budou žít dlouho, spokojeně a bez jakéhokoliv problému, ale je to jakási alespoň minimální záruka. A zrovna u těch dog, kde PP je prakticky jediným možným způsobem, jak nepřijít k naprosto zmrzačenému psovi (vzhledem k jejich potížím), mi příjde dost nevhodné se přít o zdraví jedinců s PP. Jsou plemena, kde bych ti asi dala víc za pravdu, ale tohle je jeden z případů, který ani nestojí za diskuzi, protože situace s nima je naprosto zoufalá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.8.16 19:31
@Merenwen píše:
Ne, o německé dogy se nezajímám, tohle plemeno se mi nelíbí, takže nemám potřebu si o něm něco zjišťovat.

Ale plemena tě zajímají, tak jak si myslíš, že plemena vznikala a udržují se? Jedině tím, že se množí plánovaně, vybraná fena s vybraným psem, selektují se štěňata do dalšího chovu. Bez rodokmenů = PP bys neměla žádné CC, žádnou dogu. Měla bys prostě vlka, a toho bys asi k miminu nechtěla. S nynějším trendem „chci štěně, a to hlavně levně“ za pár let ani plemena existovat nebudou. Bude jedno střední střapaté, s nevyzpytatelnou povahou. Solidním chovatelům totiž už taky dochází trpělivost a síly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 19:34

@Merenwen hlavně zrovna CC, které přesně tímhle přístupem bylo totálně zničeno. Pak ho Italové pracně dostávali zpátky do kupy a jen díky přísným podmínkám jsou ti psi stále kvalitní i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
9.8.16 19:36

@Litta :palec: skvěle řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
9.8.16 19:47

@Nimie Ježiši!! Za prvé) neřeším skus a ani ničím neargumentuju, psala jsem, že jsem chtěla psa jako mazla, poté jsem přemýšlela nad jeho potomkem, ale to bych ho musela uchovnit a to vyžadovalo výstavu a tou neprošel pro nůžky, takže jak URČITĚ víš, u CC jsou nůžky diskvalifikující vada. Nic víc a nic míň jsem tím nemyslela. Navíc jsem nepsala, že PP mě nespasí. Tak mi prosím tě pořád nevkládej do úst něco, co jsem neřekla a nepřekrucuj neustále má slova. Děkuji

Jo a prosím tě, neopavažuj se o mně ještě jednou napsat, že PODPORUJU množírny!!! Nikoho nepodporuju, psa jsem měla s PP a dalšího zatím nemám, takže opět - nedělej ze mě něco, co nejsem. Ty asi vidíš pořád jen to svoje a co já napíšu, ty totálně přetočíš. To snad není možné tohle to. Neznáš mě ani trochu a napíšeš takovou hovadinu, že si léčím komplexy přes psa :zed: ty jsi snad upadla na palici nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný