Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli tu je někdo po rekonstrukci koupelny v panelovém domě, konkrétně tohoto typu, a zda tam máte zpět vanu?
Bylo nám řečeno, že když se vyzdí jádro, tak vana se tam už nevejde, jelikož se koupelna zmenší.
To snad záleží na tom jak velka je ta místnost, o kolik se zmenší vyzděním a hák velkou vanu rám chceš.
Vejde. My sice nemáme vanu ale vana se tam vejde. Možná na úkor pračky nebo velkého umyvadla. Záleží na tom jak bude předci velká
.my vzali z jídelny skoro 20 cm a z kuchyně 10. Takže se koupelna nepatrně zvětšila.
@aiwwa píše: Více
Umakart má jen asi 5cm, zděné jádro nevím, asi 20cm, ta pidi koupelna se zmenší a chtějí tam dát sprcháč, není to můj byt, ale myslím si, že by to nějak řešit šlo (s tou vanou),proto bych ráda viděla foto kdo má s vanou, abych mohla ukázat.
@JanaRadka píše: Více
Vejde se. Vypadá to, že ne ale když si všechno pořádně změří a propočítáji. Mám tam WC, pračku, sprcháč, umyvadlo a skříňku. Akorad bych uvítala žebřiny, to jsem tenkrát nechtěla. Je mi tam chladno.
@smile_xxx píše: Více
Byt je bytaku, tak do toho až tak kecat nemůžeme
a kuchyň se už zmenšit nedá, vše bude směřované do koupelny
Jsou ruzne velke vany a pak je trebas i otazka, jestli chcete zachovat stenu mezi wc a koupelkou?
Na takovou koupelku fakt architekta netreba, staci nad tim zapremyslet, architekt totiz tady nevymysli nic svetoborneho.
@Ahep píše: Více
Právě, že příčku nechtějí dávat, nevím proč, a proto by nebylo kam dát umyvadlo, ale myslím si, kde je vůle, tam je cesta ![]()
Bylo hned za dveře na stěnu, co je šachta. Musí být ale menší. Otázkou je, jestli tam má být pračka. Pokud ne, tak je spousta variant.
@Atisia píše: Více
Pračku chceme nechat, ta už by nebyla kam dát ![]()
Kdysi jsem za studií navrhovala mimojiné rekonstrukce jader a k tomuhle typu koupelny bylo minimálně pět variant, jak se to dá překopat - v žádné teda nikdo nechtěl zachovat průchoí variantu. A van jsou různé rozměry, dneska je opravdu široký výběr, takže když ji tam mít chceš, tak tam nějaký typ dotaneš. Umakart je na kontrukci, má nějakou tloušťku. Příčka nejslabší může mít 5 cm, pokud v ní nepotáhneš tlusté rozvody, desítka je v pohodě. 20 cm příčka v paneláku fakt ne.
Tím líp. WC, vana, umyvadlo. Úplně to vidím.
Minimálně 2 varianty vidím. Narýsovat na původní rozměr!
@ugluk píše: Více
Děkuji moc za odpověď, takže ta příčka tam bude muset být, aby tam mohlo být umyvadlo?
Vedle vany máme pračku