Koupit či nekoupit byt 3+1?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.8.18 16:04

Koupit ci nekoupit

Ahoj, mám v průběhu cca 2let koupit byt 3+1 + l cca 62m. Je to cca 30km od Plzně. Byt je po rekonstrukci koupelny a wc. Bytovka ma rekonstrukci vytahy, fasady, okna…
Muzu jej koupit v hotovosti cca 70%. Kamaradka je ochotna i byt „darovat“ aby v pripade rozvodu zůstal byt mě. Pro rypali, co maji pocit, že chci muze okrást, tak ted za nwj budu platit dluhy co mel jeste predemnou (pres 350t). Jinak bych to pokryla z cca 90%.
Mame 3deti (8-2).
Koupit radsi menší a mit dluh max pul mil a nebo koupit byt v Plzni? Ale za cenu hypoteky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
281
2.8.18 16:07

Me přijde 62 m pro 5ti člennou rodinu male…šla bych do většího i za cenu hypotéky, teď jsou úrokové sazby výhodné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.8.18 16:13

Takhle mrňavej byt pro pět lidí je nesmysl. Pokud na to máte, kupte větší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.18 16:13

@LE.nova my ted hypo mir nemůžeme, kvuli tem manzelovim dluhům. Musime ceka 3r,nez se vymaže z registrů

• Citovat
  • Upravit
281
2.8.18 16:28
@Anonymní píše:
@LE.nova my ted hypo mir nemůžeme, kvuli tem manzelovim dluhům. Musime ceka 3r,nez se vymaže z registrů

Aha, ale v úvodním příspěvku si o možné hypotece psala, alespoň jsem to tak pochopila..a když máš jen na 70 procent toho bytu, tak z čeho planujete financovat ten zbytek? Spotřebitelský úvěr asi také nedostanete, když je manžel v registru, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.18 16:32

@LE.nova mohli bychom mit od kamaradky splátky, navic do te doby neco nasetrime

• Citovat
  • Upravit
1540
2.8.18 16:35

Na darování pozor, kdyby byl s bytem problém, peníze dost možná už neuvidíš a navíc existuje zpětvzetí daru, takže v nejhorším bys mohla být bez bytu i bez peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
2.8.18 16:35
@Anonymní píše:
@LE.nova mohli bychom mit od kamaradky splátky, navic do te doby neco nasetrime

Aha, tak to chápu, že je to lákavé…po pravdě nevím co poradit, ale pro 5 lidí je ten byt opravdu malý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
2.8.18 16:42

Zamyslela bych se nad tím, jak těžké by bylo byt později prodat a pořídit větší. Taky napíšete, jak bydlíte teď, jestli vás bydlení tlačí nebo ne. Pokud ne, pockala bych ty tři roky a pořídila velký tam, kde chci bydlet i za cenu hypo. Pokud by mě bydlení tlačilo, koupila bych od kamarádky, doplatila a řešila až se možnosti zlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.18 16:51

@Bebuše bydlime ted v podnájmu. Rakze tlaci a ne. Ted mame kde bydlet, ale za rok můžeme bydlet jinde. .. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6499
2.8.18 16:57

Nechtěla bych tak malý byt pro 5 lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.8.18 17:28
@Anonymní píše:
Ahoj, mám v průběhu cca 2let koupit byt 3+1 + l cca 62m. Je to cca 30km od Plzně. Byt je po rekonstrukci koupelny a wc. Bytovka ma rekonstrukci vytahy, fasady, okna…
Muzu jej koupit v hotovosti cca 70%. Kamaradka je ochotna i byt „darovat“ aby v pripade rozvodu zůstal byt mě. Pro rypali, co maji pocit, že chci muze okrást, tak ted za nwj budu platit dluhy co mel jeste predemnou (pres 350t). Jinak bych to pokryla z cca 90%.
Mame 3deti (8-2).
Koupit radsi menší a mit dluh max pul mil a nebo koupit byt v Plzni? Ale za cenu hypoteky?

Neznám ceny v Plzni a okolí, ale já bych se rozhodla i podle toho, jak moc výhodná koupě by byl ten kamárádky byt. Pokud je to úplné terno, vzala bych to, a ten byt třeba pronajímala a pak třeba prodala za víc - pokud v dané oblasti ceny nemovistostí rostou tak, jako v Praze. A pak bych si koupila větší byt na hypo. Momentálně vám hypo kvůli dluhům beztak nedají. Zároveň, kdo by prodával byt pod tržní cenou, takže až takové terno to asi nebude. Každopádně jestli hodláš kupovat cokoliv, tak nesoudím, nevím, za jaké situace k něm dluhům přišel, ale osobně bych se s manželem kvůli bezpečnosti rozvedla, klidně potají, aby to okolí nevědělo. Už jen proto, aby na něj třeba nemohli sáhnout manželovi věřitelé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.18 17:39

@Lalelale tak v Plzni ty byty stoji cca o milion vic, ve stejne velikosti a v puvodnim stavu. Znam kamaradku jeste nez byt koupila, takze vím, co tam udelala a neudělala. Co se tyce ceny, bude to v trzni hodnotě v te dobe ( za ty cca 2r)

• Citovat
  • Upravit
1671
2.8.18 17:59
@Anonymní píše:
Mame 3deti (8-2).

byt za 350000kc mi pride jak zadarmo. mrkni reality dnes byty stoji hodne. stare hnustne byty pod milion nekoupis. ne zeby te chcela na neco lakat. delejte podle sebe ale mi uz 5 let hledame bydleni a ceny jsou silene.tak vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.18 18:10

@rena621 ted se tam byty prodávají za 1,5 -1,8ml. Počítám, že za ty dva roky to bude tak o 300t nižší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max