Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje matka taky v těhotenství kouřila, když mě čekala. Byla jsem uřvané dítě, nespala jsem a pořád nemocná (i v nemocnici). Díky mami.
@karkarka píše: Více
Přesně
ale krabička denně při dnešních cenách a ještě ty “blahodárné” účinky na zdraví, to je fakt sen
@Maddie764 píše: Více
Při mě mamka kouřila a byla jsem velmi klidné a tiché dítě, u bráchy v těhotenství přestala a u něj byla na rozikovem a po narození velmi urvaný a neklidný dítě.
Každý to má prostě jinak. ![]()
Moje matka kouřila v těhotenství, narodila jsem se v termínu s váhou 2,30 kg a 43 cm - takže růstová restrikce plodu. Byla jsem celé dětství neustále nemocná, zápaly plic, bronchittidy, průdušky. Měla jsem silné ADHD, dysgrafii, dyskalkulii, šílené problémy ve škole. Takže do toho, ničíš své dítě už před narozením, bravo ![]()
@Eva1694 píše: Více
Tady nejde o to, že to má každý jinak a že ty jsi zrovna náhodou vyhrála. Tady jde o ty šílený statistiky, že ty děti kuřaček ty potíže mít s velkou pravděpodobností budou a rozhodně by se to nemělo dávat do kontextu “třeba to dítě nakonec bude v pohodě”. Treba srdeční vady se u miminek kuřaček objevují o 20-30% více.. a to je jedna z nemocí. To, že dítě je klidné/neklidné je úplná banalita.
Ja jsem mela různé nemoci. Díky nim jsem v první třídě mela 200 zmeškaných hodin. Blbá je ta nemocnost, blbé je to nekonečné vyřazování dite kvůli nemocem z kolektivu.
Budoucí maminky, v těhotenství kouření určitě NEEEEE!!! Myslete na své miminko.
Byla jsem na pokoji v porodnici s matkou kuřačkou a narodilo se jí nedonošené dítě- 2 kila. Moje dcera s normální porodní váhou 3,6 byla vedle ní jak obřík.
Tak jde i to že pokud chcete aby jste otěhotněla bez nikotinu v těle tak by se mělo přestat kouřit min 3 měsíce před početím.. pač jsou zase důkazy i o tom že ženy které přestali v těhotenství tam právě se děti narodili velice neklidný, ADHD atd protože měli abstak víceméně protože že začátku byli zásobeny krví z nikotinu.
Není dobrý to utnout úplně hned… postupně omezuj…rada od Mudr… pak přestaneš úplně max jedna slimka za týden pak už ti to bude i blbý vůči decku. Můj případ. Obe děcka 4 kila bez problémů…je to individuální!
Příspěvek upraven 31.10.25 v 20:17
Normálně jsem z minuty na minutu přestala v moment, kdy mě napadlo, že vlastně můžu byt těhotná. Šlo to samo, kdykoliv začala chuť na cigaretu, stačilo si na internetu počíst rizika spojena s kouřením v těhotenství a rychle mě to přešlo. Od ty doby jsem znova nezačala a ani neplánuji, chci tu být pro své děti co nejdéle, ne si v 40 vykašlat plíce na chodník a umřít.
Mrkni na nějaké video z ultrazvuku, jak dítě reaguje, když matka zrovna hulí. Nemá dost kyslíku a není to hezký pohled. Tohle si nikdo nemůže obhájit. Ne omezit, ale přestat úplně! Moje známé to v těhotenství dokázaly, protože mají všech pět pohromadě.
Video: https://youtube.com/…/kGhRDbPnk2s?…
Když mi vyšel pozitivní test, řekla jsem si že na to si musím zapálit. Dala jsem si dvě a zbytek vyhodila a kupodivu to pro mě vubec nebylo těžké přestat. Dostatečná motivace.
@Švédka87 píše: Více
Děkuji za rozumný komentář
Jo taky si myslím že když už se těhotenství potvrdí tak že to pro mě bude velká motivace k tomu přestat nebo to VÝRAZNĚ omezit. ![]()