Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, otázka na kuřačky, jak jste to měli když jste zjistili že jste těhotný? Přestaly jste? Nebo to jen omezily? Nebo jste to neřešily a kouřily jste dál? Vykouřím cca krabičku denně 🤦♀️ samozřejmě vím že by se v těhotenství kouřit nemělo vůbec ale všechny kuračky víme jak to je.. ![]()
Příspěvek upraven 31.10.25 v 18:48
Bohuzel, verim, ze toto provokace neni. Presne takhle uvazuji nektere … matky, vidim to denne v praci
@smile_xxx píše: Více
Nevidím důvod proč to hlásit. Plánujeme mimčo a chci jen vědět jak to ostatní kuřačky měli. Moje mamka třeba u prvního dítěte (brachy) během těhotenství nekouřila u mě v těhotenství ano. A bez problémů
@Eva1694 píše: Více
Do pár týdnu jsem přestala. A pak už jsem nezačala. A vzhledem k tomu, že těhotné jsou zpravidla jen ženy, tak doporučuji ve slovesech psát tvrdé y
No očividně ti to ubralo hodně mozkových buněk, jinak bys takovou otázku ani nepolozila.
@Eva1694 snaz se omezit, idealne prestat. Koureni pusobi hodne problemu v tehotenstvi,
Zvysuje riziko potratu, předčasného porodu a úmrtí plodu, zpusobuje nižší porodní hmotnost dítěte, poruchy růstu plodu (IUGR),
zvysuje riziko placentárních komplikaci – např. abrupci placenty, poruch dýchání novorozence a SIDS (syndromu náhlého úmrtí kojence).
@JancaS84 píše: Více
Očividně nejste kuřačka, pokud nemáte nic k tématu, nechápu proč máte potřebu to komentovat, přeji hezký den.
To máš pravdu nejsem, já se mám ráda a svoje nenarozené děti bych nedusila ani když bych byla.
Ja jsem nekuřačka od jakziva. Ale chci te podpořit; snaž se to fakt omezit na minimum. Je to fakt blbe. Z vlastního okolí vidím u některých maminek kuřaček: velká nemocnost dítěte, nízká porodní hmotnost (pod 2kg) a jeden potrat asi v 19tt.
Co zkusit nějakou poradnu pro odvykání kouření? U nás je to na plicní klinice ve FN. Urcite ti budou chtít odborně poradit; třeba pomoci substituce snížit dávku na fakt minimum… Držím palce.
Jinak mysli i na sebe. Rakovina plic neni nic moc.
@Eva1694 Kdo chce přestane, klidně ze dne na den. Dokázal to muj manžel po x letech kouření a to neměl tak zásadní důvod jako těhotenství.
Vykouřila jsem 3 cigára za celé těhotenství a elektronku 1 a stydím se za to a nemá to omluvu vím.