Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
hledala jsem v diskuzích nějaké info o zvláštní vyrážce, která se rychle objeví a rychle taky zmizí (do půl hodiny). Jsou to zvláštní pupínky, které vypadají jako štípance od komára, ale nesvědí a nejsou vystouplé. Jedna diskuze už tu byla, ale moc jsem se z ní nedozvěděla. S dovolením jsem si ale vypůjčila foto zakladatelky, protože je to přesně to, co má naše malá.
Teď v sobotu malá s babičkou ochutnala lesní jahody a od té doby se jí to objevuje. Při sebemenším podráždění se jí hned vyrazí pupínky. Mám v plánu zítra zajít k doktorce. Myslíte, že plaším? Dle mého je to alergie na ty jahody. Odezní to samo nebo se to musí nějak zaléčit? Děkuji za jakékoli info.
![]()
Á, tohle má můj syn. Vždycky to večer vyběhlo, do rána byl klid. Když se mu to naposledy rozjelo po celém těle a pár dní se to drželo, dostali jsem doporučení na alergo. Je to alergie na cosi, ale testy žádnou alergii neprokázaly. Může to být i virového původu, říkala alergoložka, ale u Robínka tuhle příčinu vyloučila. Já dávala Flonidan, který mi napsal dětský, později Aerius od alergoložky. Při tom posledním silném výsevu i Dithiaden na noc, malej si to drbal.