Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
vždy tu zjistím, co potřebuji, tak se jednou zeptám i osobně. Před dvěmi lety mi začalo otékat, rudnout, šupinatět a především svědět oční víčko. Postupně se to přesunulo i pod oko. Svědění je nesnesitelné a když se poškrábu, oko mi oteče. Nejhorší otok je vždy ráno po probuzení. Jednou se mi po poškrábání udělaly i takové pupínky.. přikládám fotky. Pak to namažu mastí Uriage, nebo La Roche Posai na tuhle problematiku a uleví se mi.. ale nemizí to. Teď zkouším Allergo. Okolí oka je vrásčité. A občas se mi to samé stane i na horním rtu.
Máme doma kočku 7 let ale 5 let se nic nedělo. Zhoršuje se to v jeho přítomnosti ale také se změnami počasí, když zanedbávám stravu nebo jsem ve stresu případě v nečistém prostředí. Přestala jsem se líčit. Na kožní mi řekla ať se zbavím kočky a to bylo vše…
Máte někdo osobní zkušenost? Případně, co vám pomáhá. Ráda bych se na to zaměřila jinou cestou než kortikoidy. A problém hledala trochu hlouběji, když vím, že je více spouštěčů. Předem moc děkuji. ![]()
Tak si nech udělat testy na alergii, protože je to projev alergie a podle popisu to vidím na tu kočku nebo roztoče. Bez odstranění alergenu se toho nezbavíš.