Kožní vyrážka - prosím nevíte?

59
11.3.24 15:49

Kožní vyrážka. Prosím nevíte?

Zdravím, prosím o radu. 2 týdny zpět se mi udělala tato vyrážka. Pouze na pravé ruce. Jedna se výsev více pupínků které svědí a když je prasknu výteče čirá Vodička. Na kožní jdu až v dubnu. Prosím nemáte někdo zkušenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
11.3.24 15:54

Tady ještě přikládám bližší foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
11.3.24 15:56

Pásový opar? Stim do dubna fakt nečekej.

• Citovat
  • Upravit
59
11.3.24 16:00

@Tajemnadama Pásový opar pokud vím docela bolí ale toho nebolí vůbec. Pouze v některých chvílích svědí. Nemám teda s pásovým oparem zkušenosti ale vyrážka je pouze na ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
11.3.24 16:03

Nemusí bolet. Dcera měla proužek kolem lopatky a vůbec to nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
11.3.24 16:06
@Nickey7777 píše: Více

To nemusí vůbec bolet. On hlavně svědí, a rozlejza se to tou vodickou co z toho tece. Namaz si to aspoň mastickou „Herpesin“

• Citovat
  • Upravit
59
11.3.24 16:10
@Tajemnadama píše: Více

@Tajemnadama
To jsem vůbec nevěděla. Mám doma mast s kortikoidy tak zkusím. Jako jak jsem psala nijak to nebolí ani neomezuje. Co mě zarazilo jsou ty malé pupínky všude okolo bála jsem se co to může být a hlavně odkud bych to chytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
11.3.24 16:15

Kortikoidy na opar nesmí!!!

• Citovat
  • Upravit
59
11.3.24 16:19

@Tajemnadama nevím jistě zda je to opar.
Přemýšlím kde bych to mohla chytnout. Nejsem s nikým v kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
11.3.24 16:24

Pásový opar fakt vypadá stejně. Svědit nemusí. Virus máš v sobě, stačí třeba prodělat neštovice, jen to propukne při oslabení. Je to infekční, můžeš to hezky roznášet. Ta ruka je na to jak dělaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
11.3.24 16:24

Stačí oslabená imunita - původce pásového oparu – Herpes zoster virus – je stejný jako původce planých neštovic. Nákaza virem planých neštovic proběhne často v dětském věku. Po prodělaných planých neštovicích zůstává v těle „spící“ virus, který se po určité době může znovu aktivovat a způsobit pásový opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.3.24 16:36

@xammy 8o tak to jsem čekala asi vše jen ne toto… ale moc děkuji opravdu. Ráno si skočím k praktické jestli mi ona aspoň nějak poradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.3.24 16:51

@xammy když jsem popsala problém kožní tak řekla že to spíš bude dyshidrotický ekzém. Dle fotek na Google co vidím pod názvem pásový opar tak moje ruka nevypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.3.24 16:53

Plus na boku ruky mám taky pupinek už asi týden ale jen jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
11.3.24 17:06

@Nickey7777 ja pasovy opar mela, svedelo to desne, pak po par dnech to zacalo bolet. Ja to takhle nepoznam z fotky. Ale psala jsem ti proto, zes to od nikoho chytit nemusela. Preju ti at je to brzo vyleceny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek