Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, prosím o radu. 2 týdny zpět se mi udělala tato vyrážka. Pouze na pravé ruce. Jedna se výsev více pupínků které svědí a když je prasknu výteče čirá Vodička. Na kožní jdu až v dubnu. Prosím nemáte někdo zkušenost? ![]()
@Tajemnadama Pásový opar pokud vím docela bolí ale toho nebolí vůbec. Pouze v některých chvílích svědí. Nemám teda s pásovým oparem zkušenosti ale vyrážka je pouze na ruce
Nemusí bolet. Dcera měla proužek kolem lopatky a vůbec to nebolelo.
@Nickey7777 píše: Více
To nemusí vůbec bolet. On hlavně svědí, a rozlejza se to tou vodickou co z toho tece. Namaz si to aspoň mastickou „Herpesin“
@Tajemnadama píše: Více
@Tajemnadama
To jsem vůbec nevěděla. Mám doma mast s kortikoidy tak zkusím. Jako jak jsem psala nijak to nebolí ani neomezuje. Co mě zarazilo jsou ty malé pupínky všude okolo bála jsem se co to může být a hlavně odkud bych to chytla.
@Tajemnadama nevím jistě zda je to opar.
Přemýšlím kde bych to mohla chytnout. Nejsem s nikým v kontaktu.
Pásový opar fakt vypadá stejně. Svědit nemusí. Virus máš v sobě, stačí třeba prodělat neštovice, jen to propukne při oslabení. Je to infekční, můžeš to hezky roznášet. Ta ruka je na to jak dělaná.
@Nickey7777 píše: Více
Stačí oslabená imunita - původce pásového oparu – Herpes zoster virus – je stejný jako původce planých neštovic. Nákaza virem planých neštovic proběhne často v dětském věku. Po prodělaných planých neštovicích zůstává v těle „spící“ virus, který se po určité době může znovu aktivovat a způsobit pásový opar.
@xammy
tak to jsem čekala asi vše jen ne toto… ale moc děkuji opravdu. Ráno si skočím k praktické jestli mi ona aspoň nějak poradí..
@xammy když jsem popsala problém kožní tak řekla že to spíš bude dyshidrotický ekzém. Dle fotek na Google co vidím pod názvem pásový opar tak moje ruka nevypadá
Plus na boku ruky mám taky pupinek už asi týden ale jen jeden
@Nickey7777 ja pasovy opar mela, svedelo to desne, pak po par dnech to zacalo bolet. Ja to takhle nepoznam z fotky. Ale psala jsem ti proto, zes to od nikoho chytit nemusela. Preju ti at je to brzo vyleceny ![]()