Křestní jména od S

100
27.9.17 12:06

Křestní jména - holčička - od S

Hezký den.
Chtěla bych se poradit či se zeptat na křestní jména, která Vás napadají pro holčičku od S. Nemáme podmínku, že by to od S muselo začínat, ale líbilo by se nám mít děti pojmenované od stejného písmena.
Až do včerejška byl můj favorit Simona, ale poté, co obě babičky prohlásily, jak je to hnusné jméno a jedna dodala „Simča - pi*a“, tak už si tím nejsem tak skálopevně jistá, obě mi to hlavně tou „říkankou“ docela zprotivily. Přitom se mi to jméno líbilo.
Včera manžela napadla Stella, ale to mi až tak moc nesedne, ale není to úplně špatné. Pak klasicky Silvie a docela se mi líbí Soňa, ale to se manželovi nelíbí.
Kalendář jsme měli před sebou, ale zkuste mě ještě nějak nakopnout :). Příjmení psát nebudu :-).
 Ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
27.9.17 12:12

Sabina, Sara. Obe mi pripadaji jako pekna jmena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
27.9.17 12:12

@Eliška N. Sabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.9.17 12:13

@Eliška N. Sabina, Sára, Sofie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
27.9.17 12:14

Stella mi přijde jako jméno pro bordelmamá. Ještě mě napadá Sandra.

Nenech si zprotivit jméno, které se vám líbí, na každé se dá něco najít. Navíc Simča pi. ča se vůbec nerýmuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.9.17 12:16

@Eliška N. Vždyť se ta říkanka ani moc nerýmuje. A na každé jméno se dá něco vymyslet. Nehleděla bych na názor babiček ani ostatních, rozhodněte se podle sebe. Ostatní si na jméno zvyknout až si ho spojí s konkrétním dítkem. Mně se na S líbí nejvíc ta Silvie nebo se mi pak líbí oslovení Stázi/Stázinka u Anastázie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.9.17 12:17

Sofinka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.9.17 12:19

Si(y)lva, Sabrina, Samanta, Soňa, Saskia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
27.9.17 12:19

Mě by se líbila Sofí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.17 12:23

My teda mame doma Simonku a se jmenem jsme porad spokojeni.Neni tak casta, rikame ji Simonka,Sima.Tvar Simci vubec nepouzivame.Ani se mi tenhle tvar jmen nelibi (Evca, Ivca…).A uz vubec me nenapadlo Simca…pi…Kdyz se mala narodila, hodne lidi bylo z toho vyberu jmena nadsenych.

• Citovat
  • Upravit
520
27.9.17 12:26

Simona - je pěkná a na babky bych se vykašlala.

Sabina, Sandra, Sára, Sofie, Stefanie, Světlana, Sabrina, Sonja, Saskie, Sylva, Silvie, Saša, Staša, Svatava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.9.17 12:31

@Eliška N. Svatava, Slávka (té jsou různé varianty od Slavomíry po různé Miroslavy, Jaroslavy a spol), stejně tak Stanislava, Svatoslava… A pokud se vám líbí Simonka, tak nehleďte napravo nalevo a dejte ji, babičky si zvyknou. Různé nápady se dají najít třeba tady (vejde se tam maximálně sto jmen na stránku, t ak nezapomeňte posouvat)

http://krestni-jmena.cz/seznam/?…&

Odkaz to nechce zobrazit správně, ale stačí to otevřít a do příkazového řádku pak za to celé přidat to &, co mi to tu vyhazuje zvlášť a nepřipojí, pak se to normálně zobrazí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143
27.9.17 12:44

Mě se líbí Sylva (ne Silvie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
27.9.17 12:59

Ja jsem Sandra. Pro holku jsme ted meli psano Stela. Starsi je Julie a to zas ma babicka prohlasila at hlavne ne pochcanou Julii. Jmeno jsem stejne dala, ac je to ve mne porad jako krivda a nakonec si babi ani nevzpomina, ze takhle neco rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
27.9.17 13:00

Já bych dala tu Simonu ja to moc krásné jméno jak pro holčičku tak pro dospělou ženu.. Na babičky bych se vykašlala jméno se jim nelíbí a to je jen jejich problém. A navíc se jim to moc nerýmuje v životě jsem to ani nikde neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze