Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, nyní mam zpoždění menstruace 13 dní, mam delší cyklus cca 35 dní, někdy mám zpoždění pár dní a proto mě to nijak nevyděsilo, každopádně týden zpět jsem dost bojovala s PMS, bolest podbřišku, bolet prsou atd.
Menstruace stále nikde. Udělala jsem si test z moče, čárka druhá vyběhla a do chvíle zmizela - zarazila jsem se, ale brala jsem tedy jako negativní. Pro jistotu jsem udělala druhý test z moče - jasně negativní.
Menstruace nikde, zakoupeny krevní test (domácí) - 2 čárky. Ale četla jsem, že jsou dost nedůvěryhodné tyto testy, tudíž me to akorát dostalo opět do nejistoty.
Včera udělaný test z moče - negativní.
Stále bolesti v podbřišku, bolest prsou, unavenost. Na gynekologii jsem objednána na konec srpna.
Vzhledem k tomu, že nemám menstruaci pravidelnou a cyklus mam dlouhý, tak netuším, kdy mám ovulaci.
Píšu dotaz z prostého důvodu, chci se zeptat, jestli někdo měl podobný problém, jak to u vás nakonec dopadlo atd.
Děkuji moc za odpovědi.
Kdyby to byly příznaky těhotenství, měla bys pozitivní test. Příznaky způsobuje právě hormon hcg.
Jednorázové nedostavení MS většinou nic neznamená, kór u někoho, kdo ji má nepravidelnou. Pokud by se to opakovalo, řešila bych. Rozhodně bych ale zapracovala na srovnání cyklu, můžeš zkusit pít kontryhel ![]()
@Hebridy108 Zajdi si na odběr krve na hodnotu HCG jako samoplátce a budeš mít jasno
Stojí to cca 250-300 Kč a výsledek víš nejpozději do druhého dne
Ale pokud byl klasický tt z moči negativní tak to nejspíše těhotenství nebude.