Krkonoše - tipy na výlety

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3307
28.2.12 09:50

:mavam: Prosím je tu někdo kdo mě poradí jak je daleko pěšky z Harrachova k mumlavským vodopádům? Moc díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
29.2.12 08:59
Marka76 píše:
Prosím nemáte někdo tip v Krkonoších nebo blízkém okolí na ubytování? Nejlíp penzion s polopenzí a i pro děti.Chceme na léto.Moc díky :mavam:

zkus booking.com, tam hledám hotely já. Já můžu doporučit hotel slunečnice, je to tam nádherné, přímo v horách! Na léto ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
30.3.12 21:10

kousíček, ale záleží odkud z harrachova to máte, z autobusáku 30 min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.5.12 14:27

oživím diskuzi :-)

Doporučte nějakou hřebenovku v okolí špindlu, co by se dala absolvovat s dětma v krosničkách. Máme dvě děti, dvě krosničky (kvalitní) a jednu Manducu (uvidím, co mi bude víc vyhovovat). Krkonoše znám leda tak z lyžařského hlediska, zeměpisně moc ne, asi to budu muset pořádně nastudovat.

Nějaké pěší výlety už jsem si z této diskuze vypsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
3.5.12 14:41

Ahoj, nevím, jak se dá s krosničkama jezdit lanovkou, ale špindl je na výlety nejlepší.
Lanovkouna medvědín:
varianta A - sejít přes Mísečky zpět,
varianta B - přes zlaté Návrší, labskou boudu, údolím labe zpět
varianta C - Zlaté návrší, pramen labe, labská bouda a labe zpět
varianta D - zlaté návrší, pramen Labe, růženčina zahrádka a pak buď lanovkou zpet či varianta A

Lanovkou na Svatého Petra:
tam to tolik neznám, ale dá se vyrazit po hřebeni na rozcestí a pak dolů do špindlu nebo cestou pod lanovkou do špindlu. My jsme šli, ale bez dětí jinou trasu, ale ta byla dost náročná i tak.

Autobusem na Špindlerovu boudu, dá se jít po hřebeni na Luční (tam dělají vynikající domácí koláče) a pak buď údolím bílého labe nebo přes Kozí hřbety zpět.
Jinak ze Špindlerovy boudy vede spousta cest zpět do Špindlu, namátkou kole Moravské boudy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.5.12 14:45

úžasný příspěvek, díky, připisuji si :-)
Já se snažím na internetu najít nějaké pěkné hřebenovky jen tak, bez ohledu na děti -a vůbec ne a ne natrefit na pěkné, přehledné stránky, kde by byla popsaná tůra, počet km, převýšení, minimální a maximální nadmořská výška. Asi se stavím v knihkupectví a koupím si nějakého aktuálního průvodce či co…

Jinak budeme mít auto, takže nejsme omezení jen na Špindl. Jak jsem psala, nějaké tipy mám už vypsané, ale nechceme dělat jen výlety „dole“, chceme i něco vidět. Na druhou stranu nejsme úplně namakaní sportovci, takže 20 km s děckem na zádech určitě neujdeme, bohužel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.5.12 14:45

Pokud by bylo něco z Pece třeba, není problém. Akorát se pak musíme dostat k tomu autu. Anebo z Černého Hory někam, klidně.

Na druhou stranu, myslím si že na ten týden ty hřebenovky stačí klidně dvě, maximálně tři, a zbytek bude asi rozumné vyplnit „lehčím“ výletem s kočárkem. Viděla bych to třeba na den s kočárkem, hřebenovka, s kočárkem, odpočinek, hřebenovka, s kočárkem a domů :-) Člověk se nemůže asi úplně odrovnat, kor když není zvyklý tak moc chodit.

Třeba toho budeme mít plné kecky hned po první tůře, i to se může stát :-)

Příspěvek upraven 03.05.12 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
3.5.12 14:49

Sovi: my jsme moc spokojeni s knížečkama, které vycházejí v takové červené edici tuším FB, konkrétně by tě mohla zajímat Krkonoše a Jizerské hory a samo kup si mapu Krkonoš. Špindl nabízí fakt spoustu možností, určitě najdeš hodně zajímavé cesty a pokud vyjde počasí, tak to bude super. Jo, a fakt doporučuju tu Luční boudu, my jsme šli ze Špindlu na sněžku (údolím bílého labe, luční bouda sněžka, luční bouda a přes kozí hřbety zpět), ale bez dětí a na tu Luční musíme někdy zase. Chytli jsme čerství borůvkový koláč, přelitý smetanou, ještě vlažný až teplý..... ježíši maria, ja se tam musím vrátit a dát si repete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
3.5.12 14:50

Sovi, já si myslím, že je škoda objíždět krkonoše, když jste ve strategicky nejlepším místě na výlety. strategicky nejlepším myslím proto, že existují 3 způsoby, jak se dostat na hřebeny (lanovky a bus) a to každý jiným směrem, takže se tam fakt nudit nebudete. A příště zas můžete jinam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.5.12 14:50
@Capelucita píše:
Sovi: my jsme moc spokojeni s knížečkama, které vycházejí v takové červené edici tuším FB, konkrétně by tě mohla zajímat Krkonoše a Jizerské hory a samo kup si mapu Krkonoš. Špindl nabízí fakt spoustu možností, určitě najdeš hodně zajímavé cesty a pokud vyjde počasí, tak to bude super. Jo, a fakt doporučuju tu Luční boudu, my jsme šli ze Špindlu na sněžku (údolím bílého labe, luční bouda sněžka, luční bouda a přes kozí hřbety zpět), ale bez dětí a na tu Luční musíme někdy zase. Chytli jsme čerství borůvkový koláč, přelitý smetanou, ještě vlažný až teplý..... ježíši maria, ja se tam musím vrátit a dát si repete.

FB - co je FB? Zkusím to najít na netu a koupit. Mapu kdesi mám, turistickou hodně podrobnou, ne moc starou (tak 5-10 let…), průvodce máme jen opravdu stařičkého.

Luční boudu si určitě chceme udělat, navíc jsem četla (snad i v této diskuzi) že s děckama by se mělo dát vyjet na Špindlerovku autem, že to snad povolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.5.12 14:51
@Capelucita píše:
Sovi, já si myslím, že je škoda objíždět krkonoše, když jste ve strategicky nejlepším místě na výlety. strategicky nejlepším myslím proto, že existují 3 způsoby, jak se dostat na hřebeny (lanovky a bus) a to každý jiným směrem, takže se tam fakt nudit nebudete. A příště zas můžete jinam :roll:

Asi (asi určitě) máš pravdu - ono navíc někde nechávat auto a vázat se na to auto je taky na prd.
My tedy nejsme přímo ve Špindlu, ale to už je asi detail. Budeme kousek nad - Jelení boudy, tak tam blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.5.12 09:40

FB, je F & B, tj. freytag and berndt, Krkonoše a Jizerské hory, Marek Pdhorský, Nejkrásnější trasy od Ještědu po Žacléř - 50 tras. turistický průvodce Rother

• to všechno je na té knížce napsáno. my tuhle edici kupujeme a jsme s ní moc spokojeni. velikost akorát do batohu, a trasy sjou úžasný. Máme i šumavu, jeseníky apod. Nevím, jestli na Špindlerovnu vyjedeš autem, ale jezdí tam pravidelná linka autobusu. Po celý rok. brácha si jednou udělal úraz a běžkách a sjel si busem dolů z hor na pohotovost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
4.5.12 10:01

Tak s krosničkou se jede tak, že dítě držíš na klíně a krosnu ti zavěsí na hák u sedačky. :mrgreen:

My jsme teda absolvovali „jen“ trasu ze Sněžky přes Luční boudu, Výrovku do Pece (a pronesla se malá, ne, že ne :lol: - v té době 2 a čtvrt roku, ale zas i něco už uběhla, ty lávky přes rašeliniště ji fascinovaly, leč do jednoho si i stoupla a fakt nevoněla :lol: ) a pak z Černé hory do Jánských Lázní s tím, že jsme ještě pochodili něco nahoře.
Ale my bydleli úplně na druhé straně Krkonoš (právě kousek od Jánských Lázní), takže jsme např. i jeli do Adršpachu a tak.
Jo - a teda žádný koláč na Luční boudě neměli, zato jsme si koupili aspoň takový mega rohlík, nejmíň 30ti centimetrový, zatočený… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.5.12 10:35

@Alichi ty rohlíky jsou tam taky úžasný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
4.5.12 11:22

Díky za tipy.My jedeme Horní Dušnice-asi 40km od Špindlu.Tak jsem zvědavá. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.