Kuchyň bez skříněk?

1416
24.1.25 10:43

Kuchyň bez skříněk?

Ahoj,

Zajímaly by mně vaše zkušenosti s kuchyní bez horních skříněk. Máme návrh od architektky a řeším, kam se dají hrníčky/sklenky/čaj. V kuchyni je zároveň přístupný větší špíz, kde bude většina potravin, mikrovlnka a malý mrazák.

Nikam jinam se ta kuchyň dát nedá a zde brání ve skříňkách okno. Přikládám návrh. Celý koncept se nám moc líbí, jen řeším praktičnost. Ještě je na druhé straně ostrůvek s plotnou a další 2×3 sady šuplíků.

Chceme to probrat s truhlářem, jestli by nějaké šikovné řešení nenavrhl. Ale pro hrnky se mi do spíže chodit nechce. Tak v nějakém šuplíku? Nebo pár malých polic vedle okna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13750
24.1.25 10:55

Normálně do nějakého šuplíku. Je potřeba si to nějak rozvrhnout, podle toho jaké máš věci a jak je používáš, kde co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
24.1.25 10:57

Ani žádná polička na hrnky se nevleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
24.1.25 11:01

@1010 napadá mě právě leda hned vedle okna, na ty dřevěné panely. Jinak ne, tohle je jediná stěna v okolí. Pak už je tam jen veliké okno a vstup do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
24.1.25 11:01

Vedla okna policky. Mozna se ti tam vejdou jenom 3 sklenice, ale to nevadi. Na jednu policku sklenene sklenicky, na druhou hrnky na kafe, Na druhe strane okna muzes mit misky a male talirky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
24.1.25 11:03

Praktičnost -100%. Ale je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
24.1.25 11:03

Napriklad takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25142
24.1.25 11:06

Tak to je takový náš zvyk mít hrníčky v horních skříňkách. Klidně je dej do spodních nebo do šuplíků. Nevím, zda máš - nemáš, plánuješ - neplánuješ děti, ale já kuchyň dost přeorganizovala, když začala dcera lozit. Takže jsem stejně měnila to, na co jsem byla zvyklá.
Komoru/špíz ti závidím. Tam dej třeba vetší hrnce, co často nevytahuješ a hned máš místo na hrníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
24.1.25 11:06

Ono se da i v male kuchyni kouzlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.1.25 11:12

Z jedné strany ostrůvku šuplíky, které nebudou na celou hloubku, a z druhé strany do tohoto ušetřeného místa plytkou skříňku, stačí 25cm. Mám to doma na barové části a supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
24.1.25 11:14

Jak je psáno hrnce případně přístroje které často nepoužívas tak do spižírny a jeden šuplík si výhrad na skleničky a hrnky a další na talíře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
24.1.25 11:16

@PinkiePieCutie jo, přesně něco podobného mě napadlo. Moc místa tam nebude, ale i kdyby to bylo já pár oblíbených hrnků, tak pořád lepší. Plus to i celkem fajn vypadá.

@Aries6 jo, mám dvouletou a druhé na cestě. Očekávám, že bez pojistek to nepůjde, ale zas tu není nikde otevřený prostor, takže by se vše mělo dát zabezpečit.

Já si i říkám, zda to není o zvyku. Mamka dala u sebe před pár lety talíře a misky také dolů do šuplete a zvykli jsme si. Jen mi to teď na první dobrou nejde na mysl. Přijde mi, že toho místa je tam obecně to málo a bude problém vytřídit, co bude ve spíži a co tu. :nevim: plus špíz taky není nafukovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
24.1.25 11:17

Však ostrůvek je přístupný ze všech stran… skleničky do šuplíku bych fakt nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 11:20

@tevl máme v projektu kuchyň naproti sobě a na jedné straně taky nebudou kvůli oknu horní skříňky. Na proti bude kávovar, konvice na čaj a v dolní skříňce plánujeme hrníčky, přesně takto :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2272
24.1.25 11:21

Naslo by se misto na ostruvek v kuchyni? Nemusi byt obrovsky, staci i 60cm na hloubku. Ja mam a nemuzu si ho vynachvalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný