Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, máte někdo kuchyň z XXX Lutz?
Koukáme teď na novou kuchyň a líbí se nám varianta s ostrůvkem, ale spíš jen jako úložný a odkládací prostor + sezení u něj, ne vaření nebo dřez.
Máte to tak někdo doma? Jak se vám to používá v běžným provozu?
A celkově – jak jste spokojený s kuchyní z Lutz? Kvalita, montáž, řešení případných problémů atd.? Klidně napište i odkud máte kuchyň vy a jestli byste šly znovu do stejné 🙂 Co jsem viděla pár komentářu v nějaký skupině na FB tak lidi docela Lutz odsuzovali a měli kuchyně spíš z Ikei ![]()
@Valina04 píše: Více
Ostrůvek je fajn, pokud na to máš prostor, tak bych si ho určitě pořídila.
Ohledně XXXLutz, my od nich nemáme kuchyň, ale nějaký nábytek a s kvalitou jsme spokojení. Ale problém u nich je, že každý kus nábytku je jiný výrobce, na spoustu věcí se čeká týdny, měsíce, pak když ti něco přijde blbě, nebo potřebuješ něco reklamovat, tak to jde zase od nich k dodavateli a všechno se vleče. Osobně bych volila buď ikeu, nebo jestli máte finance, tak kuchyňské studio a kuchyň na míru. My dáváme kuchyně z Ikea do nájemních bytů, nejstarší máme asi 11 let a jsou dobré. Jediné, co bývá opakovaně problémové, jsou jejich pracovní desky. Ty se docela opotřebovávají. Kdybych si dělala od nich do vlastního bydlení, tak desku bych si nechala udělat na míru jinde
Nějaký ostrůvek každopádně. Vydržela jsem bez ostrůvku v nové kuchyni 4 roky. Budeme ho pořizovat. Loni jsem chtěla otočit celý obývák. Postupně děláme k tomu kroky.
Mi vadí, že pracuji u linky a jsem otočená zády/bokem a bavíme se. Ať rodina nebo hosté. Takhle budu zas něco klidně dělat a můžeme si povídat přímo, protože budu otočená na ně.
Nábytek jedině u truhláře. Jednak bude mít práci preciznější. Když pak někdo vymýšlí, jak třeba já mám nějaké požadavky a po čase zas něco. Tak stejný truhlář splní vše. Protože je schopný zajistit stejný materiál, stejný dekor.
Kvalita asi dobrá, ale řešila jsem to jednou v práci a nikdy víc. Komunikace mizerná, lhůty se opakovaně protahovaly a zaplatit to chtěli komplet ještě před montáží. Takže když něco při montáži zavírali, neměla jsem na ně páku, aby to opravili rychle.
@Valina04 píše: Více
Mame komplet kuchyň a obýváku z xxxlutz a jsme spokojeni. Jak s kvalitou, tak servisem. Oboje mame uz asi 8 - 10 let. Kuchyně byla dost oříšek, protože je to celé atyp. Divné rohy atd. Jediný lutz s tím neměl problém a upravil skříňky na míru bez příplatku. I ten navrhar byl soudny a nevymyslel kraviny a poradil nám praktické věci. Kupovali jsme ale nejakou vyšší řadu Kuchyně. Ne takové ty sektorove, nebo jak se tomu říká. Vyráběli to snad opravdu v Německu. A čekali jsme asi dva měsíce. Samostatná montáž byla rychlá, čistá a celkově proběhla v klidu.
Co se týká nábytku do obýváku tak stejně jako kuchyne, vse naprosto v klidu od návrhu po montáž. Byli ochotni udělat i netypicke věci. Ne jako kdyz jsem tu mela chlapíka z ikea na montáž paxu tak si drze řekl o prachy navíc, ze pry to neni v ceně. Přítom při objednávce mi tvrdili, ze vrtání v ceně je.
Sedačku mame taky z lutzu uz 10 let a stále jako nová. Ale je fakt ze jsme nebrali vse úplně nejlevnější.
@Anonymní píše: Více
Prostor mít budem, rozbouráme příčku a budem mít kuchyň s jídelnou spojený. Linku můžem mít pouze rovnou a jen nějak 3,10m dlouho a to moc volnýho protostoru pak nezbyde když se tam dá varná deska umyvadlo. Tak mě právě napadl ten ostrůvek no. Určitě kouknu na ty kuchyně z Ikei. ![]()