Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vsem, jdu si k vam pro inspirace, navrhy, postrehy pri rekonstrukci panelakoveho jadra a kuchyne…mame klasicky panelakovy byt 2+1 a chystame se na rekonstrukci..tudiz bych rada videla jak se kuchyn s koupelnoz da predelat a rada se inspirovala, v soucasne dobe se kuchynska linka nachazi klasicky za vchodem do kuchyne, ale predstavovala bych si ji pod oknem…pochlubite se, poradite? moc dekuju vsem
@EllenTobiáš já teda nebydlím v paneláku, jen bych chtěla zmínit, když jsem si představila kuchyň u babiček v paneláku aby sis změřila to okno. Mají ho dost nízko a dát si linku pod něj bolel by mě hřbet se k ní tak sklánět. Tak jen takový postřeh ![]()
My dělali v paneláku kuchyň
Ale pod okno ne je nízko a hlavně přívod vody je na druhé straně
A sekat elektriku až pod okno -no nevím
No vyrůstala jsem v paneláku a když jsem si představila tu kuchyň, tak tam jedině, že bude do elka, aby dřez byl na to straně, kde není okno a pod oknem byla jen skříňková část a pracovní plocha, protože jinak si neumím představit, jak bys vedla odpad ![]()
@EllenTobiáš Stačí ti tyhle obrázky?
https://www.google.cz/search?…
Netuším, jestli odkaz bude fungovat jak má, ale zadej si sama do google kuchyně panelák rekontrukce - obrázky a vyjede ti inspirací myslím fůra.
Příspěvek upraven 04.01.15 v 15:24
Zvaž, jestli to není daleko k odpadům. Copak vodu, tu natáhneš klidně do kopce, ale pokud nebudou mít odpady odpovídající sklon, tak jsi namydlená.
@EllenTobiáš Odpady se dají vést přizdívkou.
Já měla velké 1kk, a je z toho plnohodotné 1+1. Kuchyň byla původně v temném rohu daleko od okna, nyní je na místě kuchyně koupelna a kuchyň je asi o 4 metry blíž oknu.
O kousek se posunoval o otvor ke stoupačkám.
Odpady musí mít určitý sklon. Myslím, že více poradí vodák - instalatér, řekne, co je/není reálné.
A pozor, lepší je oslovit alespoň 2 firmy, ať máš porovnání.
Elektrika je to nejmenší zlo, šikovný elektrikář si už poradí.
Rozhodující je - umístění stoupaček/sklon odpadu
Zdravím, tak realizace kuchyně a koupelny dokončena
sice jsem se po některých příspěvcích bála, ale vše je zatím tak jak jsem si představovala, nic mi nezastavilo, od topení po odpady konče, prostě když je dobra firma, nic není problém… I panelakova kuchyň může vypadat jinak ![]()
Není to sice předělané jádro, ale linku pod oknem v „bytovce“ splňuji
tak jen tak pro inspiraci, foceno v den montáže.
@Mylena super, také nám chybí pár dodelavek
když jsem se v lednu ptala, tak se nikdo neozval ![]()
Mas to moc hezky, hlavne jestli jste spokojeni. me by teda asi vic vyhovovala klasika, kdy je pod oknem stul - stolujici, kdyz uz nevidi na sebe, by se mohli kochat vyhledem a necumet do zdi. ale je fakt, ze kucharka se taky u te linky neco nastoji a zaslouzi si vyhled.