Kurz asistent pedagoga, kde?

12.9.24 11:21

Kurz asistent pedagoga, kde?

Zdravím,
Chtěla bych si udělat kurz Asistent pedagoga, poradíte mi prosím, kde v ústeckým kraji lze si kurz udělat a kdy bude další termín? Nejlépe Most, Chomutov, Teplice.
Edit: už zjištěno. 👍

Příspěvek upraven 12.09.24 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.9.24 14:37
@Tahnedovlasa píše: Více

Ahoj,

google.com - zagoogli a najdi si agenturu, která zrovna vypisuje termín. Je důležité umět si vyhledávat informace. Zároven tady nebude tolik AP, aby jsi dostala relevantní zpětnou vazvu. Za sebe - pokud nemáš už najitou práci a nedoděláváš kurz jen kvůli papíru, tak zvaž zda to vůbec má smysl. letos naše škola vypisovala jedno místo na AP a zájemců bylo 16, loni jsem dělala pohovor a semnou se hlásilo 38uchazečů, před pěti lety jsem se na místo hlásila sama :nevim:

Myslím, že jediná lokalita, kde se snadno nachází místo je Praha, protože tam je těch PO fakt hodně. Já jsem z jižní moravy a docela mě děsí jaký nával je - já mám body k plusu, že jsem zdravotní sestra, do toho mám kompletní kurzy Montessori pedagogiky (ještě jsem je stihla pod sto tisíc, ted ty ceny jsou strašné), kompletní školení od Kopřivů (psychologivé) a 12let praxe ve školství… Někdo uplně bez kurzů a školení a bez škol teď najíždět do rozjetého vlaku, který okolí ted začíná přibrždovat (učitelé se hádají o platy, které právě kvůli dělení penez mezi učitele a asistenty moc nerostou, navíc ta PO jsou stále vyšší a vyšší… ).

Vím, že se tady neustále doporučuje nevíš co s profesním životem, udělej si kurz AP - ale tam je ten trh už přehlcen… :nevim:

ANONYM - jechci aby každý věděl co dělám a moji historii :oops:

• Citovat
  • Upravit
12.9.24 14:47
@Anonymní píše: Více

Samozřejmě informace hledat umím (používat Google), ale právě jsem našla jsem jen kurzy, které byly cílené na lidi, co už asistenti jsou. (V mém okolí).Chtěla jsem jen vědět, jestli tu není někdo, kdo ví přesně, kde ty kurzy provozují. Abych si mohla na ně najít kontakt a zjistit si dále víc informací.

Příspěvek upraven 12.09.24 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.9.24 14:54

V severních Čechách práci neseženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.24 14:58
@martula78 píše: Více
Kdyby mi nebylo nabídnuto místo ve škole (na příští školní rok), tak bych si kurz nedělala. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.9.24 15:23

Jakože ti někdo teď na začátku září nabídl místo na příští školní rok? Nabídl stylem, že fakt tě tam potrebuje, nebo jen tak mezi řečí, že by to možná šlo..? To už teď ví, kolik jakých dětí s PO a napsanym asistentem bude mít? Zajímavé… nicméně neslyšela jsem, že by se nějak dělily kurzy pro ty, co už jako AP pracuji, a pro ty, co ještě ne. Prostě si najdi kurz v tvém nejbližším okolí, najdi u nich vyhovující termín a začni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.24 15:38
@Midaku píše: Více

Ano, bylo mi sděleno, že pokud bych měla zájem, tak by mi tam našli místo. Ale jelikož kurz ještě nemám, tak bych mohla až od příštího září.(Bez toho mě vzít nemohou).Kurz bych mohla začít dělat v lednu. A ano, kurz určený pro asistenty se jmenuje Studium pedagogiky pro asistenty pedagoga. :) A kdybych věděla o místě, kde bych se mohla zapsat na kurz od ledna, tak se neptám tady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.24 15:54
@Tahnedovlasa píše: Více

Navíc se jedná o speciální základní a mateřskou školu, kde poskytují služby postiženým dětem. Takže je tam zapotřebí hodně asistentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.9.24 16:05

Máš to celý nějaký pomotany… pokud by tě fakt chtěli, mohou te vzít i bez kurzu, s podmínkou, že ho do nějakého data dodelas. Příslib, že za rok možná kdesi cosi bych úplně nebrala jako fakt, že tu práci opravdu dostanu. Studium pedagogiky pro AP je prostě studium, po kterém ziskas oprávnění vykonávat práci AP. Jo, můžeš to studovat i jako už pracující na té pozici. Ale fakt to není tak, že bys tam nesměla, pokud na té pozici nepracujes. A zadej do Googlu kurz AP a tvoje město a prostě hledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.24 16:30
@Midaku píše: Více

Samozřejmě by to bylo fajn dělat si kurz už při té práci a vím, že na hodně školách to tak provozují. Taky jsem myslela, že bych mohla nastoupit letos a dělat kurz už teď na podzim. Ale zde mě bohužel ředitelka bez toho nepřijme. Každopádně odpověď už jsme si zjistila. Takže ukončuji tuhle diskuzi. :). Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.9.24 18:03

Tak to máš místo asi po známosti, když ti v podstatě celý rok budou držet místo. Moje mamka si dělala kurz a bylo jí to k ničemu, na každé místo se hlásí desítky lidí… Mrzí mě to, ale asi je těch AP už hodně. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze