Kvasinková infekce - nevěra?

Anonymní
26.1.23 20:09

Kvasinková infekce - nevěra?

Prosím o radu/názor.
Poprvé v životě trpím mykozou.
Gynekoložka mi dnes napsala Clotrimazol tablety a mast-začnu léčbu dneska večer.
Muž žádné příznaky nemá, nicméně mazat se má taky.
Ač to není považované za pohlavně přenosné onemocnění, může to být signál, že partner není věrný?
Jsem z toho na prášky, partnerovi věřím, chci věřit, nedává mi žádný důvod si myslet že má jinou, jsme spolu pár let, ale je mi třicet a v životě jsem takové problémy neměla :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8944
26.1.23 20:11

Nemusí se jednat o nevěru. Můžou to způsobit třeba antibiotika, HA, špatná imunita aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
26.1.23 20:13
@Anonymní píše:
Prosím o radu/názor.
Poprvé v životě trpím mykozou.
Gynekoložka mi dnes napsala Clotrimazol tablety a mast-začnu léčbu dneska večer.
Muž žádné příznaky nemá, nicméně mazat se má taky.
Ač to není považované za pohlavně přenosné onemocnění, může to být signál, že partner není věrný?
Jsem z toho na prášky, partnerovi věřím, chci věřit, nedává mi žádný důvod si myslet že má jinou, jsme spolu pár let, ale je mi třicet a v životě jsem takové problémy neměla :?

Jednou to prijit muselo :mrgreen: a ne, nevera v tom opravdu byt nemusi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.1.23 20:16

Kvasinky muzes chytit i tim, ze si spatne utres zadek.

• Citovat
  • Upravit
69137
26.1.23 20:20

Úplně obyčejné kvasinky vedou k úvaze o nevěře? Jako neřeknu, kdybys měla kapavku… Mně se kvasinky obvykle objeví při nějaké nerovnováze v těle - ať už hormonální nebo moc cukrů, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.1.23 20:21

Vagiánlí mykoza je běžné onemocnění a opravdu k tomu nepotřebuješ sexuální přenos - úplně bez problémů si to mohla chytnout sama od sebe.

Jde o nerovnováhu vaginální mikrobioty, něčím se narušila a pomnožily se ti kvasinky, tam kde mají převažovat bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43148
26.1.23 20:22

K tomu často stačí i parfémovaný toaletní papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.1.23 20:22
@mackA159 píše:
Kvasinky muzes chytit i tim, ze si spatne utres zadek.

Kdyby jenom zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 20:23

No jo, i doktorka řekla že „všechno je jednou poprvé“ :roll: žádnou vědu z toho nedělala, chápu že se s tím ona setkává běžně, ale mě fakt hrozně vrtá hlavou proč. Na to doktorka není schopna odpovědět.
Antibiotika jsem nebrala, HA beru stejnou už X let, cukr zvýšený mám, ale ne diabetes, ve vlhkém prádle nezůstavam, koupat jsem se teď nikde nebyla… Prostě to co je asi nejběžnější příčina, to jsem vyloučila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43148
26.1.23 20:29
@Anonymní píše:
No jo, i doktorka řekla že „všechno je jednou poprvé“ :roll: žádnou vědu z toho nedělala, chápu že se s tím ona setkává běžně, ale mě fakt hrozně vrtá hlavou proč. Na to doktorka není schopna odpovědět.
Antibiotika jsem nebrala, HA beru stejnou už X let, cukr zvýšený mám, ale ne diabetes, ve vlhkém prádle nezůstavam, koupat jsem se teď nikde nebyla… Prostě to co je asi nejběžnější příčina, to jsem vyloučila :nevim:

Tak ten cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.1.23 20:29
@Anonymní píše:
Antibiotika jsem nebrala, HA beru stejnou už X let, cukr zvýšený mám, ale ne diabetes, ve vlhkém prádle nezůstavam, koupat jsem se teď nikde nebyla… Prostě to co je asi nejběžnější příčina, to jsem vyloučila :nevim:

Prosimte to chytnes i ze stresu. :roll: Ze svy zkušenosti muzu rict, ze zrovna kvasinky jsem z nevery nechytla. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
69137
26.1.23 20:36

Máš-li vyšší cukr, byla to spíš otázka času, pak už stačí nějaká drobnost…
Kvasinkovou infekci mívají běžně i ženy, které už roky žádného sexuálního partnera nemají. Někdo na to trpí dost, někdo prakticky vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4193
26.1.23 20:37

Nemáš s tou důvěrou v partnera trochu problém? Jestli tě to uklidní, tak mě postihly kvasinky poprvé v ještě pozdějším věku. A myšlenky na nevěru jsem tedy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 20:54

Děvčata, vím že jsem asi hysterka, ale opravdu mě to hrozně vyděsilo a zarazilo, že se to najednou týká i mě :zed:
Děkuju vám za vlídná slova, zkusím se uklidnit :oops:
P. S. s důvěrou po dřívějších zkušenostech mám problém, ale současnému partnerovi věřím, jen mě popadla slabší chvilka :zed:

• Citovat
  • Upravit
4560
26.1.23 21:18

Nedávno jsem je také poprvé dostala, ale teda nevěra mě nenapadla. :lol:
Jinak je to hodně běžné, tak proto to asi doktorka moc nehrotí. Navíc jsou na to i běžně dostupné léky (např. masti) bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí