Kvasinky opět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.7.25 22:30

Kvasinky opět?

Dobrý večer, píšu anonymně jelikož to není věc, kterou bych se chtěla chlubit veřejně.
Jsme na dovolené, hned třetí den jsem měla problémy se spodkem, začalo mě tam dole hrozně svědit, měla jsem to i nateklé, i přes to jsem měla s manželem pohl. styk, kdy se mi to samozřejmě zhoršilo, že mě bolelo i sedět. Zajela jsem tedy do lékárny, kde mi paní dala canesten combi, kde jsem zavedla tabletku a mazala sebe i manžela, druhý den po tabletě klid, zmizela bolest, to trvalo 5 dnů a dneska opět výtok, ale je to jiný, přirovnala bych to k rybě :zed: nesvědí mě to, ale bolí, ne zevnitř ale stydké pysky a trošku při vstupu. Myslíte že jsou to zas kvasinky a mám si jít pro další canesten? Jsme pryč ještě 9 dnů, abych mohla na gyndu, a docela mě štve že mě to bolí, a hlavně se cítím hrozně kvůli tomu smradu :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1936
12.7.25 23:50

Zkus janemazol doufám, že píšu dobře pomohl, podle mě je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
13.7.25 01:24

No teda mít sex když nejsi dole ok je pořádná zhovadilost. Jsi si jistá že je ti chlap věrnej? Protože kvasinky, stane se. Ale tohle se rozjelo v něco horšího a asi to bez atb a návštěvy gyndy to nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.7.25 01:41
@Jazmine píše: Více

Jo, tak ještě ji tady stresuj tím, že je jí chlap nevěrný :zed: Jsi normální?!?! Mohlo se jí to jenom zhoršit sexem, to je normální, nemusí to hned značit, že něco chlap a že jí zanáší 8o případně se jí to mohlo zhoršit taky ještě i něčím jiným, co my víme, třeba zakladatelka nosila hodně upnutý džíny přes den atd…plus třeba kvasinky to od začátku pořádně ani nebyly…

Zakladatelko, ano, mít sex byla blbost, to už je ti myslím jasné. Bez doktora tady nejspíš můžeme jenom hádat, co ti je. Možná zkusit koupit laktobacily a zavádět je dovnitř, jestli ti to nepomůže. Případně užívej laktobacily i vrchem, abys posílila trávení, protože fungování střeva (trávení) a „spodku“ spolu souvisí. Fajn jsou i takové boraxové globule na zavádění jako dezinfekce. Hlavně teď omez sladká jídla na naprosté minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
13.7.25 02:17
@Giovanna1 píše: Více

Prosimtě nebuď útlocitná, normální legitimní dotaz v rámci tématu. Pokud nemá nejmenší podezření, tak nemusí mlátit emotikonama do zdi, jako ty tady. Ano rybí zápach je rozjetá bakteriální infekce jako pra.se, to fakt nejsou „jen“ kvasinky ale je to na antibiotika.

Příspěvek upraven 13.07.25 v 02:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
13.7.25 02:21

Ale vzhledem k tomu, že jsi mimo domov delší dobu, popsala bych situaci lékarnici, otázka je, co může dát silnějšího bez receptu. Pokud je to trichomaniáza (nebo jiný bakteriální zánét), bez receptu to myslím nepůjde…Canesten je na houbovité, plísňové mykózy a to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
13.7.25 07:34

Před tím to byly zřejmě kvasinky, teď by rybí zápach odpovídal bakteriální infekci, což by chtělo návštěvu lékaře, přesnou diagnózu a adekvátní léčbu. Na tohle ti Canesten nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.7.25 09:35
@Jazmine píše: Více

Ok, když ti to přijde jako legitimní dotaz, tak proč ne. Mně to přijde teda přes čáru. Ale každého názor. Ostatně můj problém to není, řeší to zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 09:48

@nick mandarinka dobře děkuji, asi zkusím ještě než budeme doma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Budeš si muset zajistit lékaře na dovolené, aby ti předepsal nějaké jiné vaginální léky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Giovanna1 děkuji

• Citovat
  • Upravit
13.7.25 12:10

Nebo ještě můžeš zkusit gyno pevaryl kombi pack: tam je jiná účinná látka než v canestenu a je to na tři dny plus mast pro tebe i manžela. Mastí maž i dýl než tři dny. Určitě používej gel na intimní hygienu, ne obyč sprcháč, jestli sis ho třeba z důvodu místa nepřibalila.

Někdo doporučuje dát si dovnitř jogurt (já jsem to nezkoušela), abys tam zavedla tu správnou mikroflóru. Tu tak teď nemáš, když píšeš o rybím zápachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1936
13.7.25 13:51

No jestli je to bakteriální tak jí žádný jogurt nepomůže a chce to antibiotika, ani ten jenamazol co jsem psala já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
13.7.25 14:05

@ancovicka rybicka

Jogurt bych fakt nedávala, to je totálni blbost i na kvasinky. Tam těch bakterii je naprosté minimum, naopak každej gynekolog ti podobný babský rady rychle vymluví, může to problém zhoršit. To když už, ať si koupí vyloženě probiotické tablety na zavádění do pochvy, hlavně proboha ne jídlo🤦‍♀️ Obavám se ale, že u bakteriálního zánětu si nepomůže ničím. Je nutný stěr a atb

Příspěvek upraven 13.07.25 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 14:21

Trichomoniáza se přenáší jako většina bakteriálních infekcí výlučně nechráněným pohlavním stykem. Opravdu bych se zamyslela, co jste kdo kde i s chlapem dělal. Kvasinky si uženeš raz dva z vlhka apod., pohlavně přenosnou bakterii těžko, ta bez hostitele rychle hyne. Muž navíc může být jen hostitel bez příznaků…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa