Kytara jako samouk?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kytara jako samouk?
Dobrý den, zajímal by mě váš názor. Chtěla bych se naučit hrát na kytaru, ale jako samouk. Myslíte, že to jde? Stačily by mi jednodušší písničky, třeba lidové. Hudební teorii celkem ovládám, hudební sluch také mám a mám poměrně šikovné prsty, jelikož hraji již 9 let na klavír, to víte, klasická hudba, tam je šikovnost potřeba. No, myslíte, že se dá naučit jako samouk? Popřípadě nějaké tipy? Kytaru si chci teprve pořídit, nějaké tipy, kdo se v tom vyznáte, jakou? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sestra si pochvaluje Petanovy kurzy. Je to online. Byla naprostý začátečník na jakýkoliv hudební nástroj a do měsíce zahrála nejednu písničku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to. Znam cloveka, co hral leta na klavesy, pak se dostal k elektricke kytare a do tydne hral Metallicu ![]()
- Citovat
- Upravit
@agi00 Učebnice pro samouky jsou, ale v těch, co jsem viděla, jsou tam hlavně akordy a doprovody k písničkám a potom nějaké písničky.
Ke klasice bys potřebovala aspoň nějaký cas s učitelem. Určitě kratší čas než ten, kdo se učí od začátku. Nejde jen o noty, ale i specifické hmaty, prstoklad, různé techniky hry.
U nadaných platí, že kdo umí hrát na jeden hudební nástroj, snadno se naučí i na další.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám samouka. Za dva měsíce se naučila. Byla to x let zpět sázka učitelky a končících deváťáků. Teď je to učitelka, která hraje nejčastěji na kytaru ve škole. Pro ni se kupují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agi00 píše: Více
Myslím že nejtěžší je umět na první nástroj. Když už jeden zvládáš, ty další už budou daleko lehči. Tudíž myslím si že to zvládneš i jako samouk pro své potřeby… Dnes je toho plný internet či literatury
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bratr se naučil sám. Já také a to jsem na hudebku docela poleno. Není to sice na koncertování, ale k táboráku to stačí. Jsou písničky i jen na tři akordy ( já jich umím asi tak šest
). A jestli máš hudební sluch, tak to dáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit