Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den,potřebuji radu. Od porodu, zhruba 8 měsíců mě trápí hodně vodnatý, táhlý, průhledný výtok. U doktora se nikdy nic nenašlo, vždy pouze Laktobacilus. Doktor při mé zmínce, zda by to mohla být laktobaciloza odvětil, že je velmi vzácná, že se mu to nezdá.
Přijde mi, že nejhorší je to odpoledne, když se výtok začne uvolňovat. Chce se mi častěji na záchod, mám pálení v oblasti pochvy, vodový, táhlý výtok (jak ovulační), divné pnutí.
Po porodu jsem se léčila s inkontinencí, tak teď občas nevím, zda mám výtok či jsem si učůrla. Pánevní dno poctivě cvičím cca 4 měsíce každý den, jeden měsíc byl teda takový krkolomný, ale snažím se cvičit za pomoci fyzio. Cítím velké zlepšení, i když velký záchvat kašle ve večerních hodinách ještě nezvládam.
Je možné, že ono pnuti způsobuje i povolené pánevní dno? Popřípadě vaše zkušenosti a příznaky laktobacilozy?
Děkuji za reakci, už vázně nevím jak z toho.
Příznaky neporadím. Laktobacillóza se pozná jen z mikroskopie, z klasické kultivace ne.
Moje zkušenost (potvrzená z kultivace) - bílý hustý výtok ve velkém množství, kyselý zápach, pálení, svědění. Ty laktobacily jsou jiné, ne ty hodné které v pochvě mají být, ale nějaké dlouhé nebo co
@Anonymní píše:
Moje zkušenost (potvrzená z kultivace) - bílý hustý výtok ve velkém množství, kyselý zápach, pálení, svědění. Ty laktobacily jsou jiné, ne ty hodné které v pochvě mají být, ale nějaké dlouhé nebo co
Kultivací je nerozeznáš. V mikroskopu jsou vidět vlákna laktobacillů a zánět.
Ohledně pánevního dna neporadím, ale při laktobaciloze jsem měla svědění, pálení, hojnější výtok - ale bez zápachu. Řeší se to antibiotiky a nebo výplachy jedlou sodou.
Dobrý den,
potřebuji radu. Od porodu, zhruba 8 měsíců mě trápí hodně vodnatý, táhlý, průhledný výtok. U doktora se nikdy nic nenašlo, vždy pouze Laktobacilus. Doktor při mé zmínce, zda by to mohla být laktobaciloza odvětil, že je velmi vzácná, že se mu to nezdá.
Přijde mi, že nejhorší je to odpoledne, když se výtok začne uvolňovat. Chce se mi častěji na záchod, mám pálení v oblasti pochvy, vodový, táhlý výtok (jak ovulační), divné pnutí.
Po porodu jsem se léčila s inkontinencí, tak teď občas nevím, zda mám výtok či jsem si učůrla. Pánevní dno poctivě cvičím cca 4 měsíce každý den, jeden měsíc byl teda takový krkolomný, ale snažím se cvičit za pomoci fyzio. Cítím velké zlepšení, i když velký záchvat kašle ve večerních hodinách ještě nezvládam.
Je možné, že ono pnuti způsobuje i povolené pánevní dno? Popřípadě vaše zkušenosti a příznaky laktobacilozy?
Děkuji za reakci, už vázně nevím jak z toho.