Laparoskopická sterilizace po dvou CS

8.9.25 20:48

Laparoskopická sterilizace po dvou CS

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat zda tu má někdo za sebou sterilizaci - konkrétně přerušení vejcovodů (nebo úplně odstranění) provedené laparoskopicky po předchozích dvou císařských řezech? Jaká je po tom rekonvalescence a proplatila vám to pojišťovna skrz ty dva cs? Měla by to být dostatečná indikace pro pojišťovnu, otázka zní jaká je realita.
Děkuji za sdílení vašich zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35938
8.9.25 20:55

Ségra na tom byla a musela si to hradit sama. Když se to nedělá zároveň s císařem tak není nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
9.9.25 07:01

@Da.li.da.na ja si to nechala delat ted v březnu pri plánovaném císařském řezu. Mela jsem to zdarma (3.dite,2.CS, vek 35+),ale pokud to chces takhle „extra“, mimo průběhu CS, tak se to hradí, na pojišťovnu to nebude. Je to stejné, jako kdyby chlap se chtel sterilizovat, taky by zaplatil. Jinak rekonvalescence žádná, vůbec jsem nic nepocitovala, na kontrole po šestinedělí mi jen doktorka potvrdila, že to opravdu provedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.25 07:58

@suzka1 Já se teda zeptám při checkinu v nemocnici. Můj doktor říkal, že protože jdu teď na druhý cs, tak mi to jako indikaci neuznají, ale ke všemu mi to nejspíš ani neschválí.. že max. laparoskopicky po tom druhém cs, že to už bude dostatečná indikace @suzka1 . Všude se píše něco jiného a já už právě nevím čeho se chytit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
9.9.25 08:22

@Da.li.da.na Zeptej se v porodnici. A jen upozornění, ja musela do porodnice prinest mnou napsany a podepsaný papir, že se sterilizaci souhlasim a s datumem tak 2 měsíce před vykonem. A moje gynekolozka mi tam musela dat razitko a podpis. Jakože si plně uvědomuju, že už opravdu nemůžu mít děti (jedině pak přes ivf). A měla jsem druheho cisare a bylo mi 38,v porodnici s tim byli úplně ok a v ceniku maji, že pri cs to bude stat 1500Kc, ale když jsem se ptala doktorky, tak se me ptala na vek a říkala, že nic platit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.25 09:12

@suzka1 No můj doktor mi to právě nepodepíše 🤷🏻‍♀️ prý to nemá cenu, protože to neprojde.. že na to není dostatek indikací, že musím mít dva cs za sebou. Já mu řekla, že i tak bych to chtěla a on na to, že to prostě legislativně neprojde nebo co.. tak to nemá smysl.. že pak jedině dodatečně laparoskopicky no 🤷🏻‍♀️ ten papír jsem mu nesla už na minulé kontrole, když jsem zjistila že to fakt nemá cenu, tak jsem ho zase uklidila 🤷🏻‍♀️
Budu mít druhého cs, je mi tedy 28, ale vím že třetí dítě už nechci.. vyrůstala jsem v rodině, kde byly tři děti a žádné peníze a stalo to za prd.. takže jsem se zarekla, že budu mít tolik dětí abych je dokázala zabezpečit a dát jim maximum co dokážu.. to pro mě splňují dvě děti a prostě pokud je možnost sterilizace a necpat do sebe hormony nebo si muset dávat neustále pozor.. volím tu sterilizaci 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
9.9.25 09:22
@Da.li.da.na píše: Více

Zavolej tam hned a řeš to. Při druhé sekci ti to už na pojišťovnu udělají, ale podmínka je, aby byla sepsaná žádost nějakou dobu předem, tak abys to do porodu stihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
9.9.25 09:53

A to tvrdí tvůj gynekolog nebo v porodnici? Jestli tvůj gynekolog tak tomu je po tom kulový. Domluv se normálně přímo v porodnici. Musíš podepsat 2× souhlas s odstupem 14 dní a normálně ti to při císaři udělají na pojišťovnu.
My co jsme rodily přirozeně si to musíme hradit sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3718
9.9.25 10:21

@Da.li.da.na zajímavé toto. Cinkni si hned do porodnice, kde budeš rodit a zeptej se. Je dost možné, že ten vek v tom bude hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
16.9.25 08:46

Řešila bych to v porodnici věk už není limit to je zrušené jde teď o ty CS když jsou dva a více už je pojistovna schopna to schvalit myslím že tvůj lékař to říká schválně skrze váš věk a dělá kolem toho otáčky jak kdyby to platil on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.25 08:51

Holky díky všem za rady! Teď čekám v čekárně u svého gynekologa a pokusím se ho znovu přesvědčit ať mi to podepíše, ať mám splněnou tu lhůtu a uvidíme jak se k tomu pak postaví v porodnici 😅 tak mi držte pěsti 👍🏻 nemůžu z toho spát jak jsem nervózní 😂 a já se pak ozvu co mi řekl a neřekl 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
16.9.25 09:07

Domluv si to rovnou v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.9.25 09:25

Ale on ti nic podepisovat nemusí. Vykašli se na něj. Prostě zajeď do porodnice, sepiš tam žádost a máš vyřešeno. On do toho nemá co kecat a jeho souhlas nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.25 09:39

Kdyby tam nebyla ta 14denni lhůta tak je mi to jedno, ale jsem 36+3tt a než mě objednají v porodnici mám strach, že ta lhůta projde a budu mít smůlu úplně.. jinak bych to s ním už neřešila 🤷🏻‍♀️
Malý je větší než by měl být a oni mě nenechají už dlouho si myslím a naplánují to brzy 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.9.25 09:56

Tak do porodnice zavolej a domluv se, že bys jen chtěla podepsat žádost. Oni to stejně od gynekologa nemusí přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí