Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den chci se zeptat na otázky po operaci, možná jsem moc pečlivá ale spíš bych radši našla tu uklidnění že můžu být v klidu, ve středu jsem byla na laparoskopii se zlucnikem, a chtěla jsem se zeptat, jak jste to měli s pšikanim, kaslanim nebo smrkanim.. bylo mi řečeno od lidí ze když si pšiknu nebo zakašlu hodně tak že mi může rychle se udělat kyla pupeční 😱, mám z toho strach a chtěla bych vědět jak to je a jestli s tím má někdo zkušenosti 🙂
Pak jsem se chtěla zeptat po jak dlouhé době jste šli na záchod nebo to trvalo déle než se tělo trochu zmatořilo? Budu moc ráda za jakýkoliv příspěvek ✊️ hezky den 🙂
@Lůů111 Kašlání a kýchání jsem po operaci neřešila, ono to stejně moc nešlo dělat pořádně, protože břicho mě stále dost bolelo. A co se týče WC, tak to je individuální, někdo jde už za 2 dny, někdo až za týden. Po žlučníku máš asi dost chudou dietu, tak to tělo ani nemá moc co vylučovat. Já si pamatuju, že po operacích se mi peristaltika rozjela tak ten 3. nebo 4. den.
@Lůů111 já po slepáku šla na wc asi 3. den, jinak by mě prej nepustili domů a to jsem nemohla dopustit
jinak teda kýchání a kašlání nevím, asi jsem to neřešila a hlavně to bolelo ze začátku, ale je fakt, že pupeční kýlu mi před par dny zjistili. Ale je malinká.
Já jsem po intubaci kašlala, až jsem se dávila. Břicho bylo a je ok.
No ideálne nemít rymu, kasel…:) protože to břicho je pak naráz pod velkým tlakem. Můžete si přitom aspoň za to břicho držet a udělat takový protitlak. A bacha na zácpu. To se pak bricho taky námaha. Hooodne pít, spis projimavejsi věci. Jedla jsem hodně švestky, tekuté veci apod.. I tak se mi pak stejně kyla udělala, ale to vás nebudu strašit. Neděje se tak každému ![]()
@blanka_voko píše:
No ideálne nemít rymu, kasel…:) protože to břicho je pak naráz pod velkým tlakem. Můžete si přitom aspoň za to břicho držet a udělat takový protitlak. A bacha na zácpu. To se pak bricho taky námaha. Hooodne pít, spis projimavejsi věci. Jedla jsem hodně švestky, tekuté veci apod.. I tak se mi pak stejně kyla udělala, ale to vás nebudu strašit. Neděje se tak každému
Po laparoskopické operaci bych fakticky zvládal druhý den pracovat - míněno kancelářskou práci. Propuštěn druhý den po operaci, na WC jsem šel hned po operaci. Operován odpoledne, pak jsem spal, později normálně na WC.
Neboj a klidně si kýchni. Já šla na malou asi dvě hodiny po operaci, na velkou druhý den.
Ahoj,
Má někdo zkušenost s disgnouzou 10.4
Pomohla laparoskopie?
Nebude to moje první, vždy mám po ní srůsty. Dá se jim bránit? Děkuji za odpověď.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, měla jsem proti srůstům Hyalobarrier gel. Ale příprav si cca 3tis. Pojišťovny toto nehradí 🙃