Laryngitida - průběh nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.9.17 06:22

Laryngitida - jak rychle postupuje?

Ahoj, chtela bych se zeptat jak rychle postupuje laryngitida? Dcera od vecera kasle, ma takovy kokrhavy kasel, jeste jsem ho u ni nezazila. A proto me napadlo tohle. Po podani Levoprontu se stav uklidni a spi dal. K lekari nejspise pojedeme, uz kvuli zitrejsimu svatku, muze to byt laryngitida? Je to muj velky strasak :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1671
27.9.17 06:51
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat jak rychle postupuje laryngitida? Dcera od vecera kasle, ma takovy kokrhavy kasel, jeste jsem ho u ni nezazila. A proto me napadlo tohle. Po podani Levoprontu se stav uklidni a spi dal. K lekari nejspise pojedeme, uz kvuli zitrejsimu svatku, muze to byt laryngitida? Je to muj velky strasak :-(

Pravděpodobně jeto laryngitida. Rekni si o léky kdyby se ti v noci žačla dusit. Vzdycky se ti bude dusit v noci nikdy ne přes den.Mame ji každou chvilku, časem si zvykneš neplašit. Neboj bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.9.17 07:28

U nás to bylo tak že přes den trochu pokašlával, v devět začal kašlat a za hodinu už to bylo rozjete. takže rychle.

pokud nevíte co dělat a nejste vybavena (čípky), jděte k doktorce at to mate doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
27.9.17 07:52

U každého to je jiné, jedna dcera kašlala třeba už celý den a pak v noci to přišlo, mladší ta úplně v pohodě ani jedno zakašlání a z minuty na minutu už nemůže dýchat. Každopádně když se toto zase stane je nejlepší vzít dítko do chladu třeba se postavit k otevřenému oknu at dýchá zimu, my tak kolikrát rozehnali silný záchvat jen tím že jsme šli sednout ven a v létě to řešíme dýcháním hlavou do lednice, dát zábal na krk, vyvýšená poloha hlavy na spánek, hodně větrat a pokud možnost je tak dát mokré ručníky kolem postele hlavně co nejvíc k hlavě…k dr klidně pro jistotu zajdi, taky i když záchvat doma zvládnem ráno jdeme na ko zda je dýchání už opravdu v pořádku… a jak bylo zmíněno požádat o čípek ať máte kdyby se opakovalo, máme jej taky od prvního záchvatu stále doma už 9 let pravidelně jen je třeba hlídat datum má malou trvanlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
27.9.17 08:07

Syn měl laringitidu zatím jen 3× a vždy se to rozjelo v noci. Doma máme od prvního záchvatu kapičky Fenistil, Ventolin a Flixotide. Kombinace těhlech tří léků vždy zabere. Skoč k lékaři a uvidíš :) Syn vždy začne pokašlávat během dne, trochu chrčí a večer už má dráždivý kašel. Poprvé mě to také vyděsilo, ale jak mám doma ty léky a vím, co a jak, není to tak hrozné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.17 08:21

U nás je většinou kluk večer před záchvatem víc unavený. Pak se v noci (cca kolem 3.) začne dusit kašlem.
Nejvíce se nám na to osvědčil chladný (ledový vzduch). Pak sirup proti kašli a fenistil kapky. Dvakrát jsme tedy byli na pohotovosti - jednou dostal čípek, podruhé něco inhaloval.
Máme jich za sebou už určitě víc než 20 a nepřijde mi to v reálu tak hrozné jako popisy na netu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.17 09:02

Ty popisy na netu me prave vydesily, ale dle me i manzela se presne ten kasel co mela v noci shodoval s tim co jsem nasla na youtube…kazdopadne jsme uz doma od lekare, dostaly jsme dva cipky, jeden mame pry dat dnes preventivne se sinecod sirupem. Druhy schovat do nemocnice.
Ale mam jeste dotaz, kdy jeste cekat zachvat? Dnes v noci? Zitra? Proste jak dlouho ta laryngitida trva? Lekarka teda rikala, ze nejhorsi je prvni a druha noc, ale nezeptala jsem se co dal…

• Citovat
  • Upravit
176
27.9.17 14:02

U nás to probíhalo bez předchozího varování. Ještě večer většinou pohoda, pak v noci se nemohla nadechnout, děsný štěkavý kašel. Poprvé jsem tak nějak automaticky otevřela okno dokořán, ať má vzduch. Čípek jsem v tu chvíli neměla. Dala jsem jí tedy nurofen, protože mi taky přišlo, že ji to musí děsně drásat hrdlo. Dostala k pití vlažný čaj. Pustila jí video, ať ji rozptýlím a nemyslí na to, že nemůže dýchat. Hlavně jsem na ni mluvila, uklidňovala, držela v náručí. No hlavně musíš ty být v klidu, ať dítě ví, že to přejde. Potíže naštěstí vždy ustoupily (tak 20 - 40 minut). My k lékaři šly tak 3×, pak už stačila jen vždy telef. konzultace. Už jsme věděli, co dělat dál. Ale řekla bych, že ještě tu dnešní noc a je to. Nám říkal doktor 3 noci a ta třetí (ten čípek) už je taková prevence. Dítě už bývá zaléčené. Dobrá zpráva je, že z těchto „záchvatů“ dítě vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí