Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ShuiXian froté rozhodně být problém může. Já jsem látkovala atopiky (pouze lehká forma) v podstatě jen se čtverci.
Zkoušela jste častěji přebalovat? Po 2-3 hodinách já na čtverce (a to i s vkladackou) příliš dlouho.
@ShuiXian No ono pozor i na tu savost čtverců, s obrázky vetsinou zrovna moc nesají ![]()
@Micilin píše:
@ShuiXian No ono pozor i na tu savost čtverců, s obrázky vetsinou zrovna moc nesají
Sakra ![]()
@Tereza Košnarová píše:
Zkoušela jste častěji přebalovat? Po 2-3 hodinách já na čtverce (a to i s vkladackou) příliš dlouho.
Po dvou hodinách je dlouho? Častěji si to nedovedu představit, to bych chudáka musela pořád budit ![]()
@ShuiXian píše:
@Kukacka123 Denkmit Ultra Sensitive. Má to pod plínou a na stehnech, kde je ještě kůže v kontaktu s okrajem plíny.
Klidne bych byt tebou zkusila neco jineho, treba zrovna tenhle praci prostredek vadi. V DM maji i Frosch Baby. Ja teda pouzivam gel (maji i prac. prasek, ale nemam ozkouseno), ale je skvely, pekne pere. Plus davat machani navic, pripadne do machani (prvniho) ocet nebo sodny roztok. Vymacha to zbytky praciho prostredku, ale nesmrdi to z toho. Pak jeste jedno machani jen vodou. Za pokus nic nedas ![]()
@Kukacka123 Frosh má prášek baby? Toho jsem si nikdy nevšimla
Super, vyzkouším. Jinak ocet nebo kyselé máchadlo dávám při máchání které probíhá automaticky po praní a pak ještě zapínám extra program jen máchání+odstředění (je ovšem otázka, kde je při takovém praní ta ekologie látkování
)
@ShuiXian píše:
Po dvou hodinách je dlouho? Častěji si to nedovedu představit, to bych chudáka musela pořád budit
Jen v době bdění. Miminka většinou čurají až ke konci spaní. A mě to teda taky přijde dlouho, já jsem přebalovala tak co hodinu, hodinu a půl, když byly děti vzhůru. Důležité taky je nechávat děti mezi přebalováními s holým zadečkem.
Me napada, pokud ti neni lito rozstrihat dve tri plinky.. tak zkusit alespon z jedny strihnout tvar ty plinky haipa pastelky a dat mu tu strihlou jako prvni vrstvu na telo, pak tu klasickou plinku a nakonec pak ty svrhnacky.
@ShuiXian píše:
@Kukacka123 Frosh má prášek baby? Toho jsem si nikdy nevšimlaSuper, vyzkouším. Jinak ocet nebo kyselé máchadlo dávám při máchání které probíhá automaticky po praní a pak ještě zapínám extra program jen máchání+odstředění (je ovšem otázka, kde je při takovém praní ta ekologie látkování
)
Nema to zas tak dlouho ![]()
Jako s tou ekologii chapu, ale tady jde treba jen o nejaky casovy usek, nez to zas bude dobry. Vetsine detem ten ekzem casem mizi. A treba pomuze jen tam zmena prac. prostredku.
@Kukacka123 Nevim, mě ten ekzém co mám od třech měsíců ještě úplně nezmizel ![]()
@ShuiXian píše:
@Kukacka123 Nevim, mě ten ekzém co mám od třech měsíců ještě úplně nezmizel
Psala jsem vetsine, ne vsem ![]()
Dcera mela taky ekzem (teda z kvasinky) a zmizel ji - spravna strava (i moje pri kojeni), obleceni, prani, mazani,…
Ale pokud ho mas ty, je tam vetsi predpoklad, ze to zdedi, bohuzel.
Děkuju všem za rady. Ještě jsem nevyzkoušela jiný prášek, praní mě čeká dneska. Pokud ani to nezabere, zkusím nějaké plenky ušít a vyzkoušet jaká dotyková vrstva bude sedět.
Ty s „volánkem“ kolem nožiček mi přijdou střihově lepší jak Pastelky u kterých je na stehnech opřený tvrdý okraj pleny. Jsem na to zvědavá s vlastně se na to šití těším ![]()
Já tedy žádnou sušičku nemám a kalhotovky schnou opravdu rychle - klidně teď jenom pár hodin, vkládačky jak který ale nezdá se mi, že by bambus schnul dlouho - na druhý den normálně používám. Teď venku tak půl dne. Jedině nemám ráda AIO - mám pár a ty schnou věčnost, když nejsou venku, klidně 3 dny.