Léčba Ceftriaxonem a strava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.7.23 19:52

Léčba Ceftriaxonem a strava

Chtěla bych poprosit o názor zdravotníky, lékaře:
Dítě 10let je hospitalizováno a léčeno infuzemi Ceftriaxonu. Při příjmu jsme dostali info nenosit žádné jiné jídlo kromě jablek, banánů a piškotů. Chápu, neměl by dráždivé potraviny, mohl by se osypat, ale: za ten týden, co tam je, jsem zaznamenala potraviny, které bych si tipla jako nevhodné (kořeněný hummus se sušenými rajčaty, plněné papriky s rajskou, oříšky, velké množství umělých dochucovadel). Ráda bych mu přilepšila potravinami, které rád má. Jedna ze sester sama mimo seznam zmínila mléčné výrobky (v nemocnici dostává ochucené, dítě preferuje bílé), dnes jsem se ptala na salátovou okurku a meloun a jiná sestra mi řekla, že ne. Je možné, že by opravdu mohly vadit, nebo je to jen z opatrnosti, že kdyby mi dneska povolili meloun, zítra donesu dva litry Coly, chipsy a 5 kilo pomerančů?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9726
15.7.23 21:04

Ceftriaxon může způsobovat obtíže žlučových cest a slinivky břišní, jindy může způsobit kamínky v močových cestách, proto se doporučuje moc se stravou neexperimentovat. Pokud dostává jen ceftriaxon, tak vzhledem k nastíněné podávané stravě mě jako nejméně závažná příčina napadá neuroborelióza, pokud by šlo o zánět v ledvině, meningitidu apod., tak by nedovolili donést skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 22:25

@Doctus V podstatě ano, má boreliovou gonitidu. Dostává pouze Ceftriaxon. Já to omezení ve stravě obecně chápu, vím že lidi nosí hlavně dětem do nemocnice spoustu blbostí, jen tady konkrétně mi nejde do hlavy, v čem by vadila salátová okurka a meloun, když nevadí rajčata, oříšky nebo cizrna.
Oni nám v podstatě nic donést nedovolí i tak. Viz co jsem psala výše: jablka, banány, piškoty. Piškoty jí dítě málo, jablko dostává v nemocnici denně, zbývají ty banány (plus tedy pak ještě ten kefír). Celkově mi (a hlavně jemu) tamní strava přijde poměrně dost slaná. Proto mě to překvapuje.

Příspěvek upraven 15.07.23 v 22:33

• Citovat
  • Upravit
9726
15.7.23 22:29

Nevím, zda bydlíte daleko od nemocnice, ale nenabídli vám, že byste jen jezdili na infuze každý den? Aby tam dítě nemuselo ležet?

Jen tedy malý dotaz mladého šťoury. To selhala 4týdenní léčba první linie (tabletová)? Že šli do ceftriaxonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 22:39

@Doctus Přesně tak. Perorální atb nezabrala dostatečně. Ambulantní podávání infuzí nelze, nemají stacionář, úkon nemají nasmlouvaný s pojišťovnou (mi bylo řečeno). Od nemocnice bydlíme za rohem.

• Citovat
  • Upravit
9726
15.7.23 22:42
@Anonymní píše:
@Doctus Přesně tak. Perorální atb nezabrala dostatečně. Ambulantní podávání infuzí nelze, nemají stacionář, úkon nemají nasmlouvaný s pojišťovnou (mi bylo řečeno). Od nemocnice bydlíme za rohem.

Sakryš, škoda, že nemají ten stacionář nasmlouvaný. S tím se nedá nic dělat. Jelikož bude hospitalizace trvat 14 až 28 dnů, poptal bych se přímo lékaře ohledně jídla. Tučná jídla by podle mě mohla vadit, možná ovoce a zelenina s vyšším obsahem šťavelanů, ale zbytek by mohl jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.23 22:51

@Doctus 4 týdny to budou stopro. Díky za nastínění, zkusím doktorku. O tučné zájem fakt nemá (teď už je mi jasné, proč dostává dva krajíce chleba s takovým množstvím másla, které vystačí s bídou na půlku jednoho :lol: ), spíš něco šťavnatého v těch vedrech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA