Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kup svetlik lékařsky, udělej vyluh. Sced přes plátno a potirej pomocí odličovacích tamponu.
Taky jsem se nemohla zbavit a tady jsem měla po prvni aplikaci klid.
@Aries6 super, děkuji za radu. Určitě koupím. Zkusím fakt cokoli 🙏 snad na něj nebude mít nějakou alergii. Stačí potírat jen víčka?
@Anonymní píše: Více
Lehce vetrit i do oka (zmacknu ten tamponek). Je nutné dobře to precedit, bez drobecku.
Já to použivam i na citlivé oči kvůli alergii, tak snad na toto alergie nebude.
Příspěvek upraven 13.07.25 v 10:36
Ahoj, měla jsem velmi podobně. Neustale mi predepisovali Tobradex a Maxitrol ale pořád se to vracelo. Až nějaká osvicena lékařka řekla, ze to není zanet, ale zničeny ocni film antibiotickymi kapkami. Zkus umělé slzy Hylogel (vyhradne tyto) kapat nejdřív po hodině, pak 5× denne. Když to časem nezabere, tak mi doporucila ještě ocni olej EvoTears kombinovat s gelem. Ale zabral mi ten gel samotný asi po třech týdnech. A říkala ze hlavně už žádná antibiotika do očí!!!
@bibi3344 ty jo to mi ani neříkej.. myslíš, že by mu to tak moc mohlo spíš ublížit? Děkuji každopádně za doporučení 🙏 zkusím výše zmíněnou bylinku a když to nepomůže dám na tvou radu.
@Aries6 teď koukám, že ten světlík je v kapičkách ocuflash. Když jsem se v mezi léčbě snažila synovi očko vykapnout dezinfekcí, z ocuflash mu spojivka decentně natekla.
Ocuflash nedávej, me to taky vadilo. Tak kup jiné umělé slzy, když ti tyhle přijdou drahe. Ale ten gel ma výhodu, ze vydrzi na oku déle než běžné kapky, takže se to pak financne vyrovná. Je nutné obnovit film na oku, zvlhčovač. Už po par dnech jsou vysledky. Ale úplně se to uzdravilo po par týdnech.
Oko se časem dá dohromady, ale doktoři jsou prý mimo, když vidí cervene oko okamžitě píšou antibiotika, přitom po dvou antibiotikach by už se dalsi dávat neměly, potvrdil mi to i dalsi ocni lekar. Oko je prostě podrážděné. Mě okamžitě po dvou dnech od vysazení kapek vzdy znovu zčervenaly oci, měla jsem pocit rezani, pálení, jako bych v oku měla smrkový papír. Myslela jsem, ze se mi vratil zanet. Ale je to syndrom suchého oka způsobeny vysušením oci antibiotiky. Pokud není masivní zabarveny výtok z oci, je to vždy toto, ptala jsem se opakovaně a pak si to na sobě potvrdila.
Nevím, neznám, používám čisté bylinky.
Z toho, co píšeš, mu mohla vale jakákoliv jiná složka.
Nikdy jsem na zánět spojivek netrpěla, ale za poslední měsíc jsem ho měla 3×.
Nyní mi na alergologii doporučila kapky na alergie, jestli to nemám z toho.
@Evkad já si to po pravdě taky myslím, ale naše dětská lékařka nás tam poslat nechce. Dala nám aeirus sirup a tím to skončilo…co máš prosím za kapky?
@bibi3344 Určitě ten hydro gel pořídím, i ten světlík a zkusíme co to udělá. Je mi ho líto, pořádně nebude moci ani do bazénu, aby to hned neměl zpět.. lékařka nás ani na oční neposlala, řešila jsem sama za sebe oční a třeba i alergii ani slyšet nechtěla.
Musím se podívat doma. Pokud večer neodpovím, tak mě prosím nakopni.
Mám nějaké nové, předchozí se již nevyrábí.
Ahoj holky, syn 4 roky měl v červnu zánět spojivek, ale docela dost. Nasazen tobrex mast a tobrex kapky. Vyléčeno. Za tři týdny na to opět začali slzet oči, zarudnutí zatím byl bez hnisu. Lékařka i tak nasadila tobrex. Žádná změna, byla jsem tedy na očním dostal maxitrol. Prý náznak hnisu Dr na očním viděla. Po týdnu oči úplně OK. Druhý den po dobrání kapiček syn na sluníčku, sem tam bez brýlí a večer opět oči v háji. Tak kalené maxitrol znovu již čtvrtý den. Nemůžu mu přeci do nekonečna kapat antibiotika ne? Na očním mají dovolenou.. takže se tam dostanu až příští týden, ale hrábne mě z toho. Dcera má něco podobného. Rostou ji poslední mléčné stoličky a začal ji sem tam při zmáčknutí ocicka nepatrně vyjíždět ospalek. Ne vyloženě hnis.. tě jsou dva. Maxitrol ji asi raději dávat nemám, že? Naše pediatra toto moc právě neřeší..