Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
Potřebuji vědět jak jsou velké kostičky u Lega 4+?Prosím cm?
ač jsem odpůrce Lega
tak Adámek začal hodně stavět ze stavebnice Abrick (mimochodem stojí za dvě věci).Kostičky na sobě pořádně nedrží,holt tedy Lego do domu
.Proto uvažuji o Legu.A teď,Duplo nebo 4+ ?? ![]()
Díky ![]()
Vy máte tedy ty sady od 5ti let?
Já myslím že je to sada ze serie Creator
Přemýšlím o tomhle ![]()
Hmm, tak tady se neshodneme. Za mě normální lego ještě ne. Nebude to schopný skládat sám. Pokud si bude chtít s auty jezdit, budou kostičky odpadavat. Za mě jednoznačně duplo.
DUPLO JEDNOZNACNE-
uz jen proto,ze za chvili bude nase malicka lezouci tryskomys a ty pidikousky bychom pred ni neuhlidali!
Nase petileta si vyhraje s Legem Duplem bajecne-o dvouapullete ani nemluvim
![]()
Holyk,když já pořád nevím.U mojí sestry má synovec Lego City a tam Adámek normálně z toho staví i sám.To Duplo mi přijde takový pro měnší děti a zase to není málo peněz za tu velkou sadu,když mu pak budu chtít dokupovat a vlastně i podědí od bratránka tak by se mu asi hodilo k tomu 4+
To je dilema?
Myslíte že jsou ty kostičky stejně velký jako u lega city?
Ahoj, já osobně bych už Duplo nekupovala, zejména, když píšeš, že z Lega City staví sám či s pomocí.
Já má 6ti letého a ten od 3 let staví s těmi menšími kostičkami, nejdříve s pomocí a od 4 let sám, teď v 6ti již staví i velké a složité od sety od 7 let. Pokud vím a podle toho co máme doma, by měly být všechny kostičky stejně velké, ať jsou sety od 4 či 5 nebo 7 let. Takže může i kombinovat. Pouze Duplo má velké kostičky.
No asi půjdem od toho 4+,jěště to nechám projít hlavou,ale už pomalu dávám do kupy vánoční dárky ![]()
Jo a jak jsem dával ten odkaz,je to dobrá cena nebo myslíte,že bude někde jěště lepší?
Já na to mám úchylku,hledám nejnižší cenu na netu
![]()
Ve čtyřech letech už bych taky s duplem nezačínala. Kdybyste už ho měli doma, asi bych dokupovala, ale takhle mi to přijde zbytečné.
Jsou dvě velikosti kostiček, velké Duplo a malé normální Lego (a ještě nějaké pro mimina, ale to si nespletete=)), všechno duplo pasuje na duplo a zbytek by měl taky pasovat všechno na sebe. To označení věku nesouvisí s velikostí kostek, ale označuje „obtížnost“ toho, co se z kostek staví.
Já se nakonec do toho lega dostanu ![]()
Holky díky ![]()
Mišunko-díky moc,na tý stránce jsou taky fajn ceny,ale tam na tý jak to mám vybraný mám i další dárky ![]()
Pipet-díky…Top jsem nevěděla,že je to obtížnost.Synovec by mi to asi taky důkladně vysvětlil a ťukal by si na hlavu,že jsem nemožná,že to neznám-puberťák ![]()
Jěště asi vezmu k tomu tohle,Ady rád staví domečky ![]()
My máme normální Lego (City, Basic, Creator, Belville…vše pasuje), Duplo jsme ani neměli (staší dcera ho dostala ve 3 letech, malé nebyly ještě ani dva, nic nesnědla a skládat se naučila rychle. Stavíme domy, garáže, nějaké to auto, zahrádky… Já bych začala nějakou velkou sadou kostek a přikoupila více podložek a pár figurek. Už druhý rok mají za dobré ceny Lego v Bille (s bodama za nákupy je to opravdu velmi slušná cena).