Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, tady toho zakládám jen tak na odlehčení. Dnešní doba je plná starostí a stresů, pořád se někde něco řeší.. Říkala jsem si, že bychom se mohly podělit o legrační kousky našich dětí.
Ráda začnu, neboť mi tohle příjde úplně maximálně srandovní.
Mám už skoro 7 - mi měsíc´ční dcerku, začíná lézt, ale spíše se ještě s námahou plazí
a tak ji vidím jak se urputně snaží a sténá u toho.. viděla na koberci mouchu a snažila se ji chytit, doplazila se k ní, moucha se vznesla a sedla si kousek dál, tak Terinka opět s leninovským výrazem ve tváři se plazí k mouše
![]()
Malej má skoro deset měsíců a chodí, je to strašně srandovní, protože udělá třeba tři krůčky, rozklepou se mu kolínka, kouká, čeho by se chytil. Pak to vyrovná a tváří se jako největší hrdina, že to jako zvládl a jde si dál. A to je celej den ![]()
Pak mi přijde srandovní..když si ublinkne, vezmu plínu a utřu to. A on jak to asi okoukal, tak kdykoliv si na zem stáhne látkovku, tak s ní jakoby taky utírá ![]()
To já dneska potřebovala přečíst návod a byl jen německy, tak jsem se dopálila a začala číst ten německý text nahlas a malý se tomu řechtal jak blázen
ani jeden jsme tomu nerozuměli, ale pěkně jsme se pobavili
Bobek
To je krásné období zhruba od těch 6+ m, jak ty děti se mohou více hýbat, jsou chytřejší a chytřejší a vymýšlejí ![]()
@suricata píše:
To já dneska potřebovala přečíst návod a byl jen německy, tak jsem se dopálila a začala číst ten německý text nahlas a malý se tomu řechtal jak blázenani jeden jsme tomu nerozuměli, ale pěkně jsme se pobavili
Tak my zrovna synátorovi stavíme pokojík a jsme ve fázi montování nábytku. Tatínek dělá a synáček pomáhá a vyloženě všechno opakuje po něm. Táta zašroubuje šuplík a malej jde a šroubovákem točí přesně v tom místě, kde tatínek skončil. Zkrátka má období, kdy všechno a všechny napodobuje a je to děsná legrace. ![]()
A taky velice rád pere. Nahází věci do pračky, bouchne dvířkama a zapne pračku. Už odkoukal, které čudlíky jsou ty správné. Moje jediné štěstí je, že vytahuju šňůru z el., protože naposled se chystal vyprat flašku s WC čističem. ![]()
No, tojsme tak byli na bazéně s tchýni a neteří (4 r) a už se sprchujeme a ta malá na babičku: Babi? Proč máš vousy na prsíčkách?
no, chvilku bylo ticho a pak vypukl smích nejen v dámských, ale i pánských sprchách… ještě dneska se msím docela odně smát a to už jsou asi 3 roky .DD
Mě přijde strašně vtipný, jak tlačí
to se vždycky míním potrhat smíchy
ty ksichty u toho ![]()
Malá, když měla tak 7měs, jediný slova uměla máma a táta. Ukazujeme si zvířátka, až dojdeme k prasátku. Já:„Sofi, dívej, prasátko, chro chro.“ Ona se na to tak podívá a:„Táta!“
já myslela, že umřu
![]()
@MarieOVMUC píše:
No, tojsme tak byli na bazéně s tchýni a neteří (4 r) a už se sprchujeme a ta malá na babičku: Babi? Proč máš vousy na prsíčkách?no, chvilku bylo ticho a pak vypukl smích nejen v dámských, ale i pánských sprchách… ještě dneska se msím docela odně smát a to už jsou asi 3 roky .DD
@MarieOVMUC píše:
No, tojsme tak byli na bazéně s tchýni a neteří (4 r) a už se sprchujeme a ta malá na babičku: Babi? Proč máš vousy na prsíčkách?no, chvilku bylo ticho a pak vypukl smích nejen v dámských, ale i pánských sprchách… ještě dneska se msím docela odně smát a to už jsou asi 3 roky .DD
@suricata
pokud potřebuješ stále přeložit ten návod, hoď ho sem ![]()
@Nikca_Ko
Děkuji za nabídnutou pomoc, ale už jsem si poradila ![]()
ale asi se to začnu učit, když to mladíkovi příjde vtipné ![]()
@suricata nebo mu zkus pustit Českou sodu, třeba budeš mít bilingvní mimčo ![]()
ted jsem se nasmala
.
Jinak mne prijde vtipny, kdyz pustim hudbu nebo jen neco zacinka, bouchne a dcera zacne tancovat. Vystrci zadek a pokrci kolena a strasne krecovite se zacne pohupovat
a pak do toho zacne zpivat tadadada taaadadaaaa ![]()
@Nikca_Ko píše:
nebo mu zkus pustit Českou sodu, třeba budeš mít bilingvní mimčo
![]()
dobrý nápad, už se těším až jednou ve školce potěší učitelku slovními spojeními šajze kace a dí simulanten bande (omlouvám se fonetický přepis)