Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebovala bych poradit nějaké jednoduché soutěže pro páry. Jedeme ještě s jedním párem na dovču a celý týden si chceme „zpetřovat“ různými jednoduchými úkoly (soutěžemi) - taková malá olympiáda. Chceme hrát hry, které se nedají natrénovat a kde není důležitá fyzická zdatnost (síla, rychlost), zatím máme např. každý z páru se potopí na co nejdéle a sečte se výsledný čas. Napadá Vás někoho něco? Děkuji za tipy.
@verrda01
skok přes švihadlo, hod na cíl, počet pinknutí balonem (jako volejbal). Taky záleží na fyz. zdatnosti - kliky, drepy…
Na kus nějaké trasy si vyměnit oblečení? Přenést(přhodit partnerku) přes překážku? Přivázat si k sobě po jedné noze a ujít nějaký úsek? Zavázat partnerce/partnerovi oči a dovést ji/ho někam? Pečovat po celou dobu o vyfouknuté vajíčko, všude ho nosit, ale opatrovat, aby se nerozbilo?
@verrda01 My hrajem hru na zvířata (osobnosti, hlavní města apod.) Každý svému sousedovi napíše na lepící pásku zvíře a tu mu nalepí na čelo. Všichni ostatní vidí co je kdo za zvíře, pak sedíme u stolu, popíjíme, ládujem se a hádáme co jsme za zvíře, ostatní odpovídají ano/ne ![]()
Děkuji za rychlé tipy
potřebuji hlavně soutěže (ne hry), ve kterých vždy jeden z párů vyhraje (např. ten hod na cíl je dobrý, to pinkání apod.). A s tím zvířetem/osobností na čele - to může být fajn zpestření večera ![]()
@verrda01 jj to hrajeme po večerech, soutěže neznám jsme lenoši ![]()
Nic ve zlém, jsou to vaše hry - já bych se neúčastnila, jsem abnormálně nesoutěživý typ ![]()
Premyslim, co jsme hrali na firemnich akcich - loveni micku z bazenu na cas, poznavani alkoholu podle vune (to by vam ale asi nemel kdo zorganizovat), hazeni na cil, vypit flasku vina na cas
(to je ale asi pro 2 moc, nas bylo tusim 5 nebo 6), takove ty lode na ctvereckovanem papire, kdo driv sni misku ryze (fujtajbl nasucho)…
@Emilie píše:
Nic ve zlém, jsou to vaše hry - já bych se neúčastnila, jsem abnormálně nesoutěživý typ
Ja bych s nimi taky nejela, ale o tom diskuse neni ![]()
My jsme meli svatební kvíz, to byste taky mohli zkusit. Partneři k sobě sedí zády, mají v rukách papiry s nápisem buď ONA/ON, OBA nebo JÁ. Dostávají otázky, třeba kdo je hlava rodiny, kdo chce častěji sex, kdo víc uklízí apod. Cílem je se co nejvíce shodnout v odpovídání, tj. když partner ukáže ceduli s nápisem JÁ, partnerka by měla ukázat ceduli s nápisem ON. Za ty shody byste mohli mít body. Ale nesmíte podvádět a dohodnout se na odpovědích dopředu.
My jsme se u toho moc nasmali, protože shodovani moc nebylo - manzel tvrdil, že je hlavou rodiny a že víc uklízí, no proste nesmysly. ![]()
@Luca10 píše:
My jsme meli svatební kvíz, to byste taky mohli zkusit. Partneři k sobě sedí zády, mají v rukách papiry s nápisem buď ONA/ON, OBA nebo JÁ. Dostávají otázky, třeba kdo je hlava rodiny, kdo chce častěji sex, kdo víc uklízí apod. Cílem je se co nejvíce shodnout v odpovídání, tj. když partner ukáže ceduli s nápisem JÁ, partnerka by měla ukázat ceduli s nápisem ON. Za ty shody byste mohli mít body. Ale nesmíte podvádět a dohodnout se na odpovědích dopředu.My jsme se u toho moc nasmali, protože shodovani moc nebylo - manzel tvrdil, že je hlavou rodiny a že víc uklízí, no proste nesmysly.
Plavání na čas, kdo dřív nasbírá košík hub, misku lesních plodů, závod na šlapadlech, kdo dřív rozdělá ohínek…
Děkuji za tipy, my si chceme nejak zpetrit dovcu a soutězivý jsme, jen si nejsem jista, co bude odmena a co trest - pry uklid chatky - jeden par a ten druhy hlidani - jenomze ted, co je vic za trest a co min