Leiden mutace a přenášení

288
11.8.16 09:02

leiden mutace a přenášeni

Maminky chci se zeptat, vy které máte taky leiden mutaci a píchali jste si od začátku injekce(já od 6tt) jak jste to měli s porodem? nechali vás přenášet a nebo jste měli porod před termínem nebo v termínu vyvolaný? ptám se proto, protože mám termín 18.8 a zatím se nic neděje mám doma už dva kluky a oba byli dříve 2 a 3 týdny a teď se drží zuby nehty a jdu dnes k dr na kontrolu tak se ho chci na to zeptat, vím že mě to říkala lékařka s hematologie před 5ti lety že kdybych otěhotněla, neměla bych přenášet a na hematologii na kontrole jsem se zapomněla zeptat a nemohu se tam dovolat tak mě zajímají zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PHV
1319
11.8.16 09:08

Taky jsem si píchala, ještě pak osm týdnů po porodu a rodila jsem 41+4 :-) nikdo nic dřív vyvolat nechtěl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
11.8.16 09:08
@zancaa

Ano neměla by jsi přenášet, mě porod vyvolávali 2 dny po termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.8.16 09:12

@PHV mě se předčasně odloučila placenta, takže mám docela i k vuli tomu strach neb sem i četla že po termínu je velké riziko infarktu placenty. proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
11.8.16 09:14

@zancaa tak to nevím :nevim: v naší rodině mají leidna všechny ženy a co vím, tak všechny přenášely a nikdo nic nevyvolával :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
11.8.16 09:15

Já mam termín 24.8. a taky picham injekce. U prvního se to řešit nestihlo, ten se narodil 36+4. Ted jsem 39tt a doktor říkal, ze me přenášet nenechá, tak jsem zvědavá co mi řekne na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.8.16 09:16

@PHV uvidím zeptám se i dr. ono pokud bylo vše ok, tak možná to neřeší, ale mě právě dr říkala k vuli te placentě která se mě ve 37tt odloučila. ale tak ta dr právě už je jinde a já mám ted takovou mladou na hematologii a zapomněla jsem se zeptat. tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.8.16 09:19

@Petula83 to bych taky byla ráda, neb čím víc se termín blíží už mám obavy, aby se to neopakovalo, ale hlavně by to bylo i lepší. ono by nám docela tento týden nebo příští týden krásně seděl, pak už manžel bude dělat cca 100km daleko, takže by ani u porodu nebyl a vše by bylo složitější. dneska to chci s ním probrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
11.8.16 09:31

@zancaa tak vzhledem k předešlé komplikaci chápu že vás nenechají přenášet.. :hug: přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
11.8.16 09:50

Taky mam leidena a nepichala jsem si injekce cele tehotenstvi dr z hematologie rikala ze k tomu neni duvod dokud jsou vysledky v poradku ale ze prenaset bych nemela a mala jit ven nechtela takze jak jsem zacla chodit na kontroly do porodnice a blizil se termin porodu proste jsem tam oznamila ze chci vyvolat kvuli leidena ze nebudu riskovat prenasenim a hned mi dali termin na vyvolavani..takze jo u me to aspon slo neprenaset :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
11.8.16 09:55

Já měla termín 15.1., 13.1. jsem nastoupila do nemocnice na vyvolání. Malý se narodil 18.1. nakonec císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
11.8.16 12:53

@zancaa Tak mi dneska doktor řekl, že pokud neporodím sama do termínu, což je toho 24.8., tak nastoupím do nemocnice a porod vyvolají. Samozřejmě bych chtěla porodit sama do toho termínu, ale už nevím jak to udělat. Na toho našeho kluka vůbec nic nefunguje 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.8.16 12:59

Tak jsem se vrátila od dr. ten chtěl ještě týden počkat do čtvrtka na další kontrolu a pokud nic, tak to porodnice se pak domluvit na vyvolání, ale konzultovala jsem to dneska ještě přímo s primářem z porodnice a zítra jdu na konzultaci a na kontrolu už pouze do porodnice, kde se domluvíme, kdy vyvoláme, aby se neriskovalo přenášení, protože mě i ke konci špatně vyživovala placenta a kluci měli jen 2,5kg, takže na kontrolu a uvidím jak dopadnu. Taky bych raději aby to šlo samo, ale popravdě, je pro mě lepší se domluvit na vyvolání na určitý den, mohu už zajistit hlídání pro děti, a vklidu dojet. Ono kdyby mě to chytlo vnoci bylo by to horší k vůli hlídán, to bych do porodky jela bohužel sama… tak jsem na zítřek zvědavá neb dle mého gyndaře to na porod vůbec není a ani se to nechystá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
11.8.16 14:34

Ahojky, taky mám Leidanskou mutaci (homozygot), celé těhotenství jsem si píchala injekce, každý den :? a po porodu ještě měsíc. Termín jsem měla 26.9.,ale vyvolali mi ho 29.9,narodil se nám zdraví syn. Nemohla jsem dostat Epiduar proti bolesti, kvůli srážlivosti krve a bolesti zad. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
11.8.16 14:41

@renča.m já ani epidurál nechci, neměla jsem ho ani u jednoho porodu a to jsem si u prvního tedy zažila… jsem zvědavá zítra, tak uvidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí