Film Lesomilovi - znáte?

13176
27.10.24 11:11

Lesomilovi - znáte?

Ahoj všem!
Narazila jsem dneska na YouTube na film o Lesomilových. Znáte je někdo? Co na to říkáte?
Několik věcí mě tam zarazilo ( třeba že u novorozeňat neprali plenky po jednom počůrání a nechali je jen usušit), ale jinak to jsou asi hodní lidé, kteří se snaží žít v souladu s přírodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10756
27.10.24 12:35

Neznám, určitě to ale nebude jenom sluncem zalitý jednorožec, jedoucí na duze a prdící fialky ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10756
27.10.24 12:37

Viděla jsem random asi minutu jejich dokumentu a vypadají jako typická sekta, či Amiši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
28.10.24 08:04

Tak jsem ráda, že jsi otevřela tuto diskuzí. Znám je, nesleduji pravidelně, ale vzhledem k tomu že mám ráda život co nejvíc si vypěstovat sama a minimalismus, tak jsem na ně narazila. Ale překvapilo mě teď, prosba o peníze. Tak snad chlap ať jde do práce, jejich dluh není tak vysoký, Spoustu lidí má větší hypotéky. Když na to nemám nemůžu žít tento život. Ale to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
28.10.24 09:24
@Violass1 píše: Více

No koukala jsem pak i na tu jejich prosbu o 1,5 milionu…to není málo. Je otázkou, do jaké míry je to jejich naivita či nevědomost. Alespoň že paní řekla naplno, že je to jejich chyba. Nicméně tento životní styl, který minimálně zatěžuje přírodu je sice chválihodný, ale i tak je nutné mít nějaký finanční polštář a to jde bez stálého zaměstnání dost těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
28.10.24 11:33

Já už předtím jsem se ptala z čeho žijí. Ten dluh z našeho pohledu není ať tak velký. Prostě musí jít chlap do práce. Nebo manželka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
29.10.24 08:03

S většinou jejich názorů a přístupů souhlasim, ale sama bych takhle mimo systém žít nedokázala. A dva zdravý rodiče by měli bejt schopný zabezpečit rodinu finančně. Existuje spousta alternativních, který si umí vydělat, ale zázraky to vždy nejsou a chce to určitou skromnost. Žijeme teď v provizoriu během rekonstrukce a těším se opravdu na plnohodnotné a pohodlné bydlení! Rozhodně budu využívat výdobytky dnešní doby, ale na druhou stranu jsem hroznej ekolog a nesnášim chemii, elektrickej smog apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.10.24 08:12

@inzenyrka85 Dobré ale pokud nemáš našetřené ze zaměstnáni nebo nedají rodiče, nezdědîš, tak tě to prostě neuživí, na koupě pozemku a postavit něco. Prostě někde na to musíš vzít. A to bylo vždy i za naši h praprababiček. My máme hospodářství, ale zvířata chtějí jíst. Musíš mít seno, obilí, buď koupit nebo vypěstovat. Na to musíš mít pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
29.10.24 09:44
@Violass1 píše: Více

no přesně tak, proto řikam, že by měli bejt schopný se zaopatřit, já taky chodim do práce, ale alternativu si jedu po svým doma, rodina nebo okolí třeba nechápe, ale je to muj život. Chci žít bez televize například, bez peněz určitě ne. Ale nemůžu zas mít plnej úvazek, abych měla čas na zahradu, určitý oběti to bude mít, ale mam v hlavě pár nápadů, který budou i nějak finančně přínosný, uvidíme :D Sezení u počítače v práci mě trošku ubíjí, zahrada zas nabíjí, ale dokud nemam lepší řešení, jsem za to vděčná, protože se mam dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný