Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, potrebovala bych poradit co je dobre udelat, aby v letadle nezalehaly usi, nepomaha nam ani bonbon, ani zvykacka, nic, syn trpi chronickou rymou a ma celorocne rymu, a letadlem je to jako za trest pro nej, ale na dovolenou ho chceme vzit a jinak nez letadlem se tam nedostaneme
Pry se daji nejak i kelimky na usi a nejak to vyrovna tlak v usich, ale to vubec nevim jak funguje a jak se to dela
Dekuji vsem kdo poradi
tak dodavam, ze me dite je uz dost velke
je mu 15, ale musim rict, ze minule az brecel, jak ho usi bolely
a to bych rekla, ze vydrzi hodne ![]()
Příspěvek upraven 07.07.14 v 11:48
U kluka zabralo jídlo, stačilo si párkrát kousnout do bagety, kterou tam dostal k snídani.
Když jsem letěla na dovolenou, zalehly mi uši tak, že mě to bolelo celý den, nepomohl bombon, žvýkačka. Praskalo mi v nich, pískalo, no hnus. Při zpátečním letu mi pomohlo zacpat si uši a žvýkat žvýkačku. U malého dítěte ale nevím, jak je to praktikovatelné, asi moc ne… Snad někdo poradí líp. Taky záleží, jak je tvé dítě velké a zda kojíš, prý se doporučuje kojit při přistávání…
Zkus jídlo. Ale mně nepomohlo nic, vždycky jsem pomalu hluchá po přistání několik hodin
![]()
Mně pomáhá žvýkačka, radši dvě. Ale posledně jsem si vzala jenom bonbon a šíleně mě píchalo v uchu a měla jsem ho zalehlé celý den
Letěla jsem tak 40× a nikdy předtím se mi to nestalo
Podle mě záleží i na šikovnosti pilota a rychlosti klesání.
@MUFICE píše:
Mně pomáhá žvýkačka, radši dvě. Ale posledně jsem si vzala jenom bonbon a šíleně mě píchalo v uchu a měla jsem ho zalehlé celý den![]()
Letěla jsem tak 40× a nikdy předtím se mi to nestalo
Podle mě záleží i na šikovnosti pilota a rychlosti klesání.
To je pravda, jednou jsem byla hluchá celej další den, klesal strašně prudce (troufám si říct, že to poznám, létám docela často), to bylo fakt hrozný, už jsem měla strach, že slyšet nezačnu ![]()
@Léna15 poradila bych se ještě i na ORL, jak vyzrát na nepříjemné zaléhání uší při letu.
@MUFICE dudlík u 15 letého by byla docela sranda ![]()
Vždycky mě pomohli cucací bonbony, pravda je že mám spotřebu pytlík/vzlet a pytlík/přistání, ale nikdy jsem neměla problém ![]()
Žvýkačka, bonbon, pít, zacpat uši, to jsou takové ty klasické rady. držím palce. mojí mámě prý když letěla před asi 30 lety, to mě ještě neměla, tak jí zalehly uši tak, že má doteď problémy, že ji vyloženě bolí třeba v průvanu, má to od té doby, ale poslední roky lítá zase občas, a s bonbonama to zvládá celkem v pohodě, bez problémů. takže bych se spolehla na pytlík cucavých bonbonů.
@Léna15 co takhle sluchátka a poslouchat mp3
já třeba o přistání se sluchátkama ani nevěděla ![]()
Já myslím, že spolehlivá rada neexistuje, že někdo na to prostě trpí.
Já bohužel taky, když jsme letěli naposledy, taky jsem brečela, myslela jsem, že mi praskne hlava, jak moc mě v těch uších píchalo. Nějaké cucání bonbonu vůbec nezabíralo. ![]()
@Léna15 Mělo by pomoci před přistáním a před vzlétnutím vykapat nos kapkami na alergii a případně si vzít k tomu ještě nějaký Zirtec, nebo něco na alergie. Pak splasknou ty sliznice a nemělo by to tolik zaléhat. (Taky kvůli tomu nesnáším letadla).
Jinak bych chtěla být u toho, jak ho budeš kojit
.
Devcata to, ze synovi je 15 jsem dopisovala uz po par odpovedich ![]()
a jinak dekuji moc za rady, vyzkousime a uvidime, snad to konecne bude lepsi nez loni ![]()
@MUFICE dudlík u 15 letého by byla docela sranda
Právě proto píšu u malých ![]()